dido73bg Публикувано Април 27, 2011 Share Публикувано Април 27, 2011 Здравейте! Отдавна търся из Youtube някаква демонстрация на този легендарен източногермански лампов усилвател(MV3) и нищо свястно не е излязло! Има ли някой притежател който има възможността и би бил така добър да запише нещо и да го публикува тук за да можем да го чуем всички??? По принцип проявявам интерес да си закупя един но преди да съм го чул някак си не мога да се надъхам достатъчно Благодаря предварително на отзовалите се !!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Април 27, 2011 Share Отговорено Април 27, 2011 Какъв звук търсиш? Каква китара ще включваш в него? На какъв кабинет ще го слушаш? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Април 27, 2011 Share Отговорено Април 27, 2011 (Редактирано) Аз имам MV3 но е доста модифицирано. По спомени преди да го преправя представляваше нещо такова: Усилвателят е много добър, но зависи за какво се ползва. Ако свириш джаз, блус или нещо такова е страшна машинка за парите си. Също така добре приема дисторшън педали. Единия канал е с малко повече гейн и усилен на мах се получава някакво vintage кривене, което става за 60-тарски и 70-тарски рок звук, другия(този с EF86 лампата) е с по-ниска чувствитетлност и може да се получи лек крънч при китара със силен output, но силата му е в това, че не оцветява звука. Достатъчно силен е за да се ползва за репетиции, но зависи с каква колона се ползва. Ако искаш clean саунд може и да не е достатъчно мощен. Като недостатъци мога да посоча кофти честотните корекции(не са много подходящи за китара) и липсата на гъвкавост. Каквото и да правиш този усилвател си свири по един и същи начин и ако звука му не те задоволява трябва или да го преправяш или да търсиш друг. Този усилвател НЕ става за тежка музика! Друг недостатък е , че е направен за 6 ома колона , което в 21 век не е никак актуално сред инструменталната апаратура. Може да се ползва на 4 и на 8 ома без да се повреди, но не е най-оптималния вариант. В заключения бих казал, че е капризна апаратура и зависи силно от вкуса на потребителя. Най-добре е да го пробваш с твоята китара , ефекти и т.н. преди да го купиш , но за парите си (обикновенно между 70 и 160лв) си е чудесен усилвател.Освен това тежи около 5 kg, много е компактен и спокойно се събира в раница , което го прави идеален за разнасяне по участия. Успех! Редактирано Април 27, 2011 от bratmito 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dido73bg Отговорено Април 28, 2011 Автор Share Отговорено Април 28, 2011 Tърся блусарски звук а смятам да го ползвам с Fender american standart stratocaster '97 и с хубава колона за момента не съм решил още каква но предполагам с eminense ili celection! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bluelemon Отговорено Април 28, 2011 Share Отговорено Април 28, 2011 Лично мен моето МВ3 супер много ме кефи. nikifena ми го стегна, като каза че неща малко е пипнал по схемата, освен масите и там каквото друго, но не знам какво. Щом няма да свириш луда резачка мисля че ще ти свърши работа. Аз го ползвам с атенюатор от Soundaman, до скоро в компътъра, а скоро в кабинет. Буства се перфектно. Само с драйв педалче и волум буст в китарния канал се получава много як крънч. Общо взето аз го взех като най-евтин вариант на лампова глава и останах доволен. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rockfire Отговорено Април 28, 2011 Share Отговорено Април 28, 2011 Да попълня пропуските на колегите- има си и специфичен ,но натрапчив брум който с Фендер китара ще бъде осезателен при усилване 50% и нагоре... Това може да се оправи от специалисти във форума или да си купиш допълнително нойс-гейт педалче. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Май 3, 2011 Share Отговорено Май 3, 2011 И как точно нойз гейта ще ти премахне брума когато свириш? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts