trektor Публикувано Април 17, 2006 Публикувано Април 17, 2006 (Редактирано) ...и аз да се похваля с тва малко вампирче дето ми украсява вратлето от 3-4 дни: . Така голям въпрос към всички дето са с по-обзаведени китари : от къде да си намеря струни бре хора имам предвид комплекти от по 7 струни . Не че съм търсил за сега но като гледам с какъв интерес съм я захапал тая китарка май много скоро ще ми трябват нови струни... та да съм си подготвен - така де да си имам един комплект под ръка.... @Hantov приятелю гледам си си смъкнал 7-мата струна та ако не ти трябва да ми я паснеш... .... хайде че ме сърбят ръчичките ... Редактирано Април 17, 2006 от trektor
Sad But True Отговорено Април 17, 2006 Отговорено Април 17, 2006 (Редактирано) ...и аз да се похваля с тва малко вампирче дето ми украсява вратлето от 3-4 дни:. Така голям въпрос към всички дето са с по-обзаведени китари : от къде да си намеря струни бре хора имам предвид комплекти от по 7 струни . Не че съм търсил за сега но като гледам с какъв интерес съм я захапал тая китарка май много скоро ще ми трябват нови струни... та да съм си подготвен - така де да си имам един комплект под ръка.... @Hantov приятелю гледам си си смъкнал 7-мата струна та ако не ти трябва да ми я паснеш... .... хайде че ме сърбят ръчичките ... Ами във Варна има...магазин фактор.Ърни бол .Девятки,13 кинта,аз си купувам такива ,нищо че ползвам само 6 Редактирано Април 17, 2006 от Sad But True
trektor Отговорено Април 17, 2006 Автор Отговорено Април 17, 2006 (Редактирано) у магазиня пробва ли да търсиш струни? е нямаше иначе щях да си накупя... Редактирано Април 17, 2006 от trektor
killer Отговорено Април 17, 2006 Отговорено Април 17, 2006 Пробвай в xxxx, аз поне от там си купувам за моята. Дадарио 9-52!!! Най-крайният вариант е да сглобиш от 2 комплекта, или взимаш някакъв комплект по дебели на който 6 струна е 52 и след това си купуваш 9 на парче но така имаш реалният шанс струните да звучат малко различно така че ти го препоръчвам като краен вариант!!! :twisted: Марио :twisted:
stratocaster Отговорено Април 17, 2006 Отговорено Април 17, 2006 първо - честито - имам такава китара от 1 година и просто ми е фаворит сред 7 струнните от този ценови клас. и аз имам проблеми със струните - тук в Бургас няма 7 струнни комплекти, поради простата причина че има 2 или 3 такива китари в целия окръг обаче колегата соло5 ми е купил от Варна. а ако вече си взел 6 струнен комплект пробвай да намериш на бройка ако някъде продават. също така удаче вариант е да свариш 7-мата и няколко месеца ще може да я ползваш повторно ))
wessy Отговорено Април 17, 2006 Отговорено Април 17, 2006 xxxx в София има GHS 10-60 и Dadario не знам куф размер аз съм с ГХС и са супер струните
trektor Отговорено Април 17, 2006 Автор Отговорено Април 17, 2006 (Редактирано) блгодаря ви колеги утре ще ги навестя тия юнаци от xxxx пък да видим... дано да успея да се откъсна за малко иначе до тогава :guitar: :guitar: ..... (лелее вече забравих кво е да свириш на 6 струни. Ако знаех че така ще пощтръклясам нямаше да си я взема. Вече не мога да спя спокойно мам***....) Редактирано Април 17, 2006 от trektor
DaftFunk Отговорено Април 18, 2006 Отговорено Април 18, 2006 Ами какво да кажат... басистите с 7 струнен бас Колега прати пари аз ще ти купя от Фактор. Хем и на мен си щше купувам тия дни струнки.
LOE Отговорено Април 18, 2006 Отговорено Април 18, 2006 всъщност 7 струнна китара == 5 струнен бас предполагам че 6 струнния бас е == 8 струнна китара а аз БТВ съвсем сериозно не съм виждал още комплект за 6 струнен бас, не че съм търсил, просто не съм попадал
solo5 Отговорено Април 18, 2006 Отговорено Април 18, 2006 (Редактирано) обаче колегата соло5 ми е купил от Варна още ти ги пазя Ernie Ball са много яки струни, възхитен съм тях аз си купувам 6 струнния комплект за мен Редактирано Април 18, 2006 от solo5
trendkiller Отговорено Април 18, 2006 Отговорено Април 18, 2006 ...и аз да се похваля с тва малко вампирче дето ми украсява вратлето от 3-4 дни:. Така голям въпрос към всички дето са с по-обзаведени китари : от къде да си намеря струни бре хора имам предвид комплекти от по 7 струни . Не че съм търсил за сега но като гледам с какъв интерес съм я захапал тая китарка май много скоро ще ми трябват нови струни... та да съм си подготвен - така де да си имам един комплект под ръка.... @Hantov приятелю гледам си си смъкнал 7-мата струна та ако не ти трябва да ми я паснеш... .... хайде че ме сърбят ръчичките ... Първо поздрави за китарата, красавица е. Аз също имам 7-струнен Ибанец и що се отнася до струните ... свиря с Диадарио 9-46 ,а 7мата си я купувам отделно (.58 Earnie Ball). 7-струнните комплекти в xxxx не ми вършат работа
wessy Отговорено Април 19, 2006 Отговорено Април 19, 2006 предполагам че 6 струнния бас е == 8 струнна китара не 6 струнния бас най-ниското му е си има 1 по висока струна а 7 струнния - 2 по високи поне така знам ...
LOE Отговорено Април 19, 2006 Отговорено Април 19, 2006 всеки според вкуса си, аз познавам хора които слагат на 7 струнната китара тънка струна, което лично за мен си е направо кастриране аз съм зарибен да си взема 7 струнна и да дропна седмата струна до сол, обаче се колебая защото не мога да намеря 7 струнна с флойд която да е хем добра хем да не струва 2500 лв
chris_barnes Отговорено Април 19, 2006 Отговорено Април 19, 2006 еми зимай ей такава - тя не е толко пари,па ше прежалиш флойда.А за настройката,мисля че е фа# а не сол... в тая настройка свирят Мешуга с 8 струнните китари. Аз сега със 6 струнна съм в си,естествено ако имах 7 струнна щеше да е в фа#...
Recommended Posts