~DN Публикувано Април 22, 2011 Публикувано Април 22, 2011 Здраво. Понеже глупостта ми е безгранична, май си прецаках китарата. Исках да експериментирам с акустичната китара и премахнах всички прагчета, почистих дупките, изгладих грифа с шкурка и сложих струните. Проблема обаче, е, че при open strings всичко звучи добре, но като свиря акорди, скали или каквото и да е по fretboard-a, всички ноти звучат глухи, сякаш умишлено ги заглушавам с дканта на дясната ръка. Какво пропускам? Дали е защото не съм запълнил дупките на прагчетата, или трябва да направя нещо с nut-a? Китарата е евтина - factor 90лв., ако е от значение. Мерси предварително. Цитирай
Dodo... Отговорено Април 22, 2011 Отговорено Април 22, 2011 К'во? Смисъл в момента доколкото разбрах свириш без прагове и ти звучи глухо...т'вааа странно ли е? Цитирай
blr Отговорено Април 22, 2011 Отговорено Април 22, 2011 Понеже глупостта ми е безгранична, май си прецаках китарата. За глупостта не мога да съдя, но второто е вярно. Цитирай
polaris Отговорено Април 22, 2011 Отговорено Април 22, 2011 (Редактирано) Само не разбирам, зашо си го направил това нещо. Ето тук има обяснения как да ги махнеш и после да ги запълниш (ама е за електрическа): http://www.unfretted.com/loader.php?LINK=/classes/em_defret1 П.П. ако не можеш да се оправиш сам, но още има надежда за китарата, потърси лютиер! Редактирано Април 22, 2011 от polaris Цитирай
~DN Отговорено Април 22, 2011 Автор Отговорено Април 22, 2011 т'вааа странно ли е? Ще се радвам ако разбера отговора. Хич не ми е жал за китарата - не я и поглеждам, пък и я купих за няма и 20лв. от един познат преди година. И да съм я прецакал, много й здраве. НО, дай да довършим работата. Не съм наясно обаче - окей ли е китара без прагове да звучи глухо и да има абсурден състейн? Ако да, предполагам тук завършва и темата, предполагам. Ако не, как да го оправя? Цитирай
~DN Отговорено Април 22, 2011 Автор Отговорено Април 22, 2011 Само не разбирам, зашо си го направил това нещо. Ето тук има обяснения как да ги махнеш и после да ги запълниш (ама е за електрическа): http://www.unfretted.com/loader.php?LINK=/classes/em_defret1 П.П. ако не можеш да се оправиш сам, но още има надежда за китарата, потърси лютиер! От този същия сайт следвах стъпките. Всичко е спазено, с изключение на запълването на дупките. Ако е ключово, разбирам защо не става тя работа. Колкото до причината - много свободно време, предполагам. А до лютиер не вярвам да се стигне. Тя така или иначе не ставаше за свирене и с праговете, та реших да поекспериментирам, защото очевидно щеше да си хваща прах в таванската стая докато някой ден не ми писне да я гледам и не я изхвърля/подаря. Рекох дай да не пилея материала и поне да седна да науча няколко урока от първа ръка, та седнах да си играя с fretless идеята. Туй то. Цитирай
Fallenblood Отговорено Април 22, 2011 Отговорено Април 22, 2011 нормално е. няма как - в идеалния случай прагчето се допира до струната в 1 точка, а пръстите ти затискат много по-голяма площ. на цигулка като се свири пицикато (с пръсти) що мислиш, че звучи така сложи едни нови струни - ще звукне доста по-ярко. макар че, ако е с найлонови, не чакай голяма промяна на тънките 3. ей ти и разни клипчЕта. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Април 22, 2011 Отговорено Април 22, 2011 Ами...хм, как да обясня.... ...когато натиснеш струните с пръсти, но има прагове, струната трепти от прага до моста/магарето, т.е. трепти между две твърди точки, а в този случай твоите пръсти гасят това трептене като му влияят и честотно - демек не звъни както, когато е с прагове. Нещо такова... 3 Цитирай
Recommended Posts