Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Проблема е следния:

Понеже не намерих никъде "Floyd"-ове си купих един временно - обаче той разстроива защото не е двойно заключващ се - демек пъхаш струните с "главите" :D

Искам да сменя частите от незаклюяващият ми се "Floyd"

със такива заключващи се(дето се реже глвата на струната и се стяга с винтче(да стане като на този):floydblkorg.jpg

Демек треа да остане само болчето което държи сичките джаджи към корпуса на сатария и да се сложат нови части като на горепоказания(заключващи струната)... :wow:

Офф дано сте ме разбрали ;)

Къде мога да намеря тези части?

При Капъша и в Райзинг няма....

И за цена нямам идея :D

• Отговори 40
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Едната ми китара е със сингъл-локинг тремоло и никога не съм имал проблем с разстройването, което ме навежда на мисълта дали заедно с този флойд си купил и локинг-нът. Без такова заключване, китарата ти ще се разстройва с какъвто и да било флойд роуз.

Отговорено (Редактирано)
Едната ми китара е със сингъл-локинг тремоло и никога не съм имал проблем с разстройването, което ме навежда на мисълта дали заедно с този флойд си купил и локинг-нът. Без такова заключване, китарата ти ще се разстройва с какъвто и да било флойд роуз.

Ами това го имам ..

нали това казвам и аз че искам да е ДВОЙНО заключваща се... :(

Редактирано от avaavaava
Отговорено
Питай в xxxx. Вчера бях там и видях разни части за флойдове.

Имат и телефони:

02 / 980 08 30

02 / 986 08 81

Успех!

Я пък ти :wow: :wow: :wow:

Тука ме изненадаха...

Това е доста добра новина...

Отговорено
Не е от липсата на двойно заключване. Те струните откъм главите не се развиват.

така си мислиш...

първо ако отпускаш до долу има вероятност струната дори и да не се разплете да застане малко по друг начин и да разстои ...а ако дърпаш силно струната по принцип се разтегля..... пък камо ли да не се разплете...

Отговорено (Редактирано)

Ако тремолото е направено така, че главата на струната да не се върти в гнездото си, няма да се разплете. А иначе тя си се разтегля и когато е заключена.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено (Редактирано)

На теория :godbless:. Всъщност истината не е в двойното заключване, а в мекиците със сирене и мед. Според мен проблема не идва от едностранното заключване - ако беше там проблемът, нямаше да се произвеждат такива тремола. Може би не е сетъп-нато правилно тремолото.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

Е да, но аз от друга страна съм виждал и доста китари дори без заключване, с добре застопорени за ключовете струни, с страт-стил тремоло на пилони, които почти никога не се разстройват.

Отговорено (Редактирано)

Между другото когато свиря по такъв начин за който ми е необходимо двойно заключване дори и ТО не ми помага много и китарата издържа една песен!!Само Ибанец със Зеро резистенс успява да изкара три такива песни..

Аве тази тема не е ли заключена?????

Проблема е решен по принцип.

Редактирано от avaavaava