avaavaava Публикувано Април 16, 2006 Публикувано Април 16, 2006 Проблема е следния: Понеже не намерих никъде "Floyd"-ове си купих един временно - обаче той разстроива защото не е двойно заключващ се - демек пъхаш струните с "главите" Искам да сменя частите от незаклюяващият ми се "Floyd" със такива заключващи се(дето се реже глвата на струната и се стяга с винтче(да стане като на този): Демек треа да остане само болчето което държи сичките джаджи към корпуса на сатария и да се сложат нови части като на горепоказания(заключващи струната)... :wow: Офф дано сте ме разбрали Къде мога да намеря тези части? При Капъша и в Райзинг няма.... И за цена нямам идея Цитирай
TerminalFrost Отговорено Април 16, 2006 Отговорено Април 16, 2006 Едната ми китара е със сингъл-локинг тремоло и никога не съм имал проблем с разстройването, което ме навежда на мисълта дали заедно с този флойд си купил и локинг-нът. Без такова заключване, китарата ти ще се разстройва с какъвто и да било флойд роуз. Цитирай
avaavaava Отговорено Април 16, 2006 Автор Отговорено Април 16, 2006 (Редактирано) Едната ми китара е със сингъл-локинг тремоло и никога не съм имал проблем с разстройването, което ме навежда на мисълта дали заедно с този флойд си купил и локинг-нът. Без такова заключване, китарата ти ще се разстройва с какъвто и да било флойд роуз. Ами това го имам .. нали това казвам и аз че искам да е ДВОЙНО заключваща се... Редактирано Април 16, 2006 от avaavaava Цитирай
ALBIREO Отговорено Април 16, 2006 Отговорено Април 16, 2006 Питай в xxxx. Вчера бях там и видях разни части за флойдове. Имат и телефони: 02 / 980 08 30 02 / 986 08 81 Успех! Цитирай
avaavaava Отговорено Април 16, 2006 Автор Отговорено Април 16, 2006 Питай в xxxx. Вчера бях там и видях разни части за флойдове.Имат и телефони: 02 / 980 08 30 02 / 986 08 81 Успех! Я пък ти :wow: :wow: :wow: Тука ме изненадаха... Това е доста добра новина... Цитирай
avaavaava Отговорено Април 16, 2006 Автор Отговорено Април 16, 2006 Ей ,много благодарско!!!! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 16, 2006 Отговорено Април 16, 2006 Не е от липсата на двойно заключване. Те струните откъм главите не се развиват. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 16, 2006 Отговорено Април 16, 2006 Двойното заключване не е ли за да не се късат струните ? Цитирай
avaavaava Отговорено Април 16, 2006 Автор Отговорено Април 16, 2006 Не е от липсата на двойно заключване. Те струните откъм главите не се развиват. така си мислиш... първо ако отпускаш до долу има вероятност струната дори и да не се разплете да застане малко по друг начин и да разстои ...а ако дърпаш силно струната по принцип се разтегля..... пък камо ли да не се разплете... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 16, 2006 Отговорено Април 16, 2006 (Редактирано) Ако тремолото е направено така, че главата на струната да не се върти в гнездото си, няма да се разплете. А иначе тя си се разтегля и когато е заключена. Редактирано Април 16, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
ALBIREO Отговорено Април 16, 2006 Отговорено Април 16, 2006 Да не изпадаме в теоретични спорове Истината е в двойното заключване Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 16, 2006 Отговорено Април 16, 2006 (Редактирано) На теория . Всъщност истината не е в двойното заключване, а в мекиците със сирене и мед. Според мен проблема не идва от едностранното заключване - ако беше там проблемът, нямаше да се произвеждат такива тремола. Може би не е сетъп-нато правилно тремолото. Редактирано Април 16, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
pampi Отговорено Април 16, 2006 Отговорено Април 16, 2006 И на практика бе! Аз със двойно заключване нямам проблеми. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 16, 2006 Отговорено Април 16, 2006 Е да, но аз от друга страна съм виждал и доста китари дори без заключване, с добре застопорени за ключовете струни, с страт-стил тремоло на пилони, които почти никога не се разстройват. Цитирай
avaavaava Отговорено Април 17, 2006 Автор Отговорено Април 17, 2006 (Редактирано) Между другото когато свиря по такъв начин за който ми е необходимо двойно заключване дори и ТО не ми помага много и китарата издържа една песен!!Само Ибанец със Зеро резистенс успява да изкара три такива песни.. Аве тази тема не е ли заключена????? Проблема е решен по принцип. Редактирано Април 17, 2006 от avaavaava Цитирай
Recommended Posts