Svanio Публикувано Април 16, 2011 Публикувано Април 16, 2011 (Редактирано) Колеги, притежавах MXR Phase 90 и звукът му беше потресаващо добър. Скоро ще си взимам пак фейзър и гледам по-ъпгрейдваната версия 100ца. Ако някой от вас е имал възможността да сравни едновременно двата ефекта може ли да ми каже дали да получа при някоя от настройките с левия ноб същият звук като на 90ката. С две думи казано фейз 100 дали фейз 90 + екстри или няма такава баница с позициноране на левия ноб да да си докарам звука от 90, а ще си излезе друг звук, който фейз 100 предлага. Много моля да се сдържате от Темата не е за сравнение на фейзъри по принцип, какво ни е мнението за фейзърите, кой е най-добър итн. Конкретно тези двата, пускам тема защото по магазините тук нямат двата педала и няма как да направя този а/б тест. Редактирано Април 16, 2011 от buy&sell Цитирай
TONY Отговорено Април 16, 2011 Отговорено Април 16, 2011 Имам го Фейз 100, но винтидж. Най-вероятно риишу-то няма да звучи на 100 % еднакво с него. Но ако искаш и намериш 90-ка за тест, няма да има проблем да ги навържем един след друг. Мисля си, че фейз 100 е 90-ката плюс екстри. Дали Валяка, Хемъра, Марин, Евтим или още някой, ще потвърди? Цитирай
Svanio Отговорено Април 16, 2011 Автор Отговорено Април 16, 2011 Аз чекам и едно писмо от съпорта на MXR. Винтидж звука не ме интересува и моя фейз 90 беше реишу. Tony благодаря ти брат Ако мога да намеря човека на когото го продадох, че тогава се продадоха много неща и помня само, че тремолто ми отиде при теб Цитирай
TONY Отговорено Април 16, 2011 Отговорено Април 16, 2011 Ако има мераклии за фейз шут-аут, уикенда е подходящо време. Ще посвирим, ще ударим по една биричка. Мога да взема и Boss Phase five. А може и флейнджъри да вкараме, защото пък мен ме стяга чепика на тази тема. По принцип съм се насочил към хай-енд флейнжър. Нещо не съм доволен от моите. Цитирай
Heartman Отговорено Април 16, 2011 Отговорено Април 16, 2011 Не съм имал 100 обаче 90-ката я имам и мисля че има предимство,че можеш да върткаш с крак speed пота в реално време,което мен ми трябва и ме кефи.Сигурно 100 има повече възможности,но трябва да направиш звука и предварително. Цитирай
Svanio Отговорено Април 16, 2011 Автор Отговорено Април 16, 2011 ^ И моят беше с гумирана врътка, сега гледам, че не са с такива, което е тъпо, супер удобно е както казващ с крак Странното е, че не мога да разбера от къде да се купят такива врътки Виждал съм и на версия 100 да има такива. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Април 16, 2011 Отговорено Април 16, 2011 (Редактирано) Нали не става въпрос за "козметиката" на ефекта? Приликите между 90 и 100 са само в наименованието. Разликите са почти във всичко вътре в кутийките. 90 има само 3 фазовъртящи звена, докато 100 има 6! Освен това 100-тицата има 4 допълнителни фазовъртящи фиксирани звена, с което общо стават 10! Променливите елементи при 90 са FET транзистори, а при 100 са резисторни оптрони. Генераторите (LFO) са също доста различни, като 100-тицата е с доста по-сложен дизайн и възможности. За звука не коментирам, защото там нещата са субективни, и преценката на конкретния потребител е най-важна. При всички случаи обаче, 100 има по-дълбока модулация, по-дълги закъснения и различен (предполага се по-добър) звук. Както metalhamer казва, това са моите 50 стинки... ПП. Пропуснах да отбележа още една разлика, макар не толкова съществена. 90 не е напълно true bypass (минимално натоварване в изключено състояние с почти никакво влияние), докато 100 е напълно true bypass. Редактирано Април 16, 2011 от Parni_Valjak Цитирай
Svanio Отговорено Април 16, 2011 Автор Отговорено Април 16, 2011 ^Супер Много полезно инфо, до сега изрових 50 страници с кви ли не глупости, това е доста по-полезно да се знае, мнгоо благодаря, колега Цитирай
Recommended Posts