Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за Тама


Recommended Posts

Най-сетне дойде време да сменя кардана с по - хубав и се спрях на този: http://www.thomann.de/gb/tama_hp900fsw_flexi_double_pedal.htm

Айрън кобра но не с вериги, а дирекното свързване. Таа има обаче един проблем понеже свиря с 2те каси понякога в по малък клуб съм само с едната каса но на по големи места съм и с 2те каси и ми трябва кардана да се разглабя на 2 педала(понеже на 90% от песните ми трябва кардан насякъде съм с него), само че немога да перценя от снимката дали може, търсих инфо/снимки немога да намеря. Та въпроса ми е някой има ли представа дали може да се разглабя на отделни педала? Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единствената информация, която намерих и може да ти е полезна е ето това:

 

http://www.pearldrummersforum.com/showthread.php?226206-Iron-Cobra-Single-Used-as-Slave

 

До колкото разбрах е възможно, но трябва да се закупят допълнителни чаркове. А и само да те поправя, че педала не е direct drive (тип Axis, Pearl Demon Drive и тн.), а е с ремък, така че може би търсиш друг модел.

 

Надявам се да съм бил полезен. Успех с покупката!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, старите високи серии на Ямаха точно ще ти свършат работа, пък и с ръка на сърцето - повече ми харесват. Аз лично ползвам такъв кардан разделен на два единични педала. Заводски си идват с холдъри на бийтъри на двата педала, сам отрябва да преместиш пружината, което отнема 3 минути. За още 3 пак ще имаш кардан. Точния модел е този Yamaha 9310

 

dfp9310_enlarged%20double%20chained-large.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Айрън кобра но не с вериги, а дирекното свързване.

 

Колега, това не е директно свързване по смисъла на дирктните педали като Axis и Pearl Demon Drive, а просто кевларено парче вместо верига.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да го настъпваш със здраве!

 

Аз сега се зачудих, това нещо "direct drive" или както се нарича твърдата връзка между педала и чукчето... каква е разликата в усещането? При движението надолу не би трябвало да има разлика, понеже веригата е твърда и не се разтяга, но вероятно при връщането има разлика, понеже силата на пружината е по-малка от силата на крака при натиск...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпросът зададен от колегата е по - простичък от коментара след него. Според мен почти всеки кардан може да се ползва и като два единични педала без допълнителни части. Сваля се лявата пружина + шпилката, гайката и скобата на педала, на който са двата бийтъра и се монтират на левия педал.

Колегата Борето с примера, който приведе само затвърди моето мнение за карданите на Ямаха ( имал съм 3, все висок клас ). Вървят убийствено, особенно Fliyng dragon - ите.

Поздрави и честито на колегата Мanowar 168.

Редактирано от nosorozitemu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.