Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здразвеите отново!

Извинявам се ако темата се повтаря, въпреки че потърсих подобна, но неоткрих (междудругото, това че търсачката изисква най-малко 4 букви ме смущава :icon_shithappens::girl_cray2::greenball: ).

Разглеждах кондензатрни микрофони в Thomann и, след като набелязах няколко, потърсих ривюта в Youtube и се оказа, че повечето ако не и всички са с USB а не XLR жакове. И преди съм чел по теми, че почето хора нехаресват USB свъразването на микрофоните, но невидях конкретни примери, защо предпочитат XLR свъразване.

Честно казано без да знам подробности и аз предпочитам да няма USB най-малкото, защото ианче няма как да го сложа в миксер и т.н. Изпозвам външна саундкарта Аlesis I/O2 затова имам избор къде да го "мушна". В крайна сметка остава въпросът: Кой е по-добрият вариант?

Линкчета към микрофоните :greenangel: (да има)

http://www.thomann.de/de/the_tbone_sc400popkiller.htm

http://www.thomann.de/de/the_tbone_sc_450_popkiller.htm

http://www.thomann.de/de/audio_technicaat2020_popkiller_set.htm

Р.S. И сега ако някой ме изнeнagа, че всъшност не са USB (никаде невидях да се споменава USB в описанията (вярно че немски неарзбирам), но навсякаде в тубата пише, че са USB)

Смятам скоро да се възполвам и аз от безплатната довставка от Германия през Динакорд! :thumbs_up:

Отговорено (Редактирано)

Колега не разбрах всъщност какво питаш-какво искаш да правиш с тези микрофони-записи ли или какво?

Ако нямаш миксер как ще пуснеш 48волта на тези микрофони?

Редактирано от rockfire
Отговорено

Хаха, извинявам се много :greenangel: знаех, че изпускам нещо.

Микрофна е за запси само на вокали. Иначе саундакарата ми има phantom power и нямам проблем да му псуна малко ток! :bravo:

Въпросът ми се състоеше в желанието ми да разбера преимуществата на едните и другите!

Сори за неточностите колега :cheers2:

Отговорено

И трите микрофона, към които си пуснал линкове, са абсолютно стандартни "кондезаторни" (всъщност електретни) микрофони. ЮСБ микрофоните не са добра идея за качествен запис, освен ако качеството на ADC-то им е по-високо от качеството на твоят звуков интерфейс (което е вярно само в случай на вградена звукова карта).