Deltoro Публикувано Април 10, 2011 Публикувано Април 10, 2011 Здравейте колеги. Нуждая се от помощ относно едно соло саксофон.Солото е съвсем малко и лесно,но аз не мога да го хвана без ноти(не съм толкова добър слухар). Ето и песента http://vbox7.com/play:2f421b03 - Два свята. Солото започва от 1.23 и завършва на 1.43мин. Както казах солото е съвсем малко 20 сек. Много,много ще съм благодарен ако някой ми помогне с ноти. Ако някой има нотите на това соло,има програма с която мойе да ми каже нотите или е добър слухар ще съм му благодарен.Аз не съм професионалист.Свиренето ми е хоби и това соло много ми харесва.[/font] Цитирай
rockfire Отговорено Април 11, 2011 Отговорено Април 11, 2011 Ей младежите я стига сте хленчили моля това , моля онова -ами си седнете на д-то и свирете ... И аз искам да свиря като Стиви , Малмстийн или Морз...но не мога-според теб кого да помоля да ме научи като тях а? ------------------------------- Това беше по-скоро градивна критика! А сега сериозно! Утре може би ще ти хареса още някое соло или пазаж... Значи не трябва да искаме всичко наведнъж да ни се случи-по спокойно, от по лесното към по -трудното я карай!И всичко ще си дойде на мястото! 1 Цитирай
Deltoro Отговорено Април 11, 2011 Автор Отговорено Април 11, 2011 Ей младежите я стига сте хленчили моля това , моля онова -ами си седнете на д-то и свирете ... И аз искам да свиря като Стиви , Малмстийн или Морз...но не мога-според теб кого да помоля да ме научи като тях а? ------------------------------- Това беше по-скоро градивна критика! А сега сериозно! Утре може би ще ти хареса още някое соло или пазаж... Значи не трябва да искаме всичко наведнъж да ни се случи-по спокойно, от по лесното към по -трудното я карай!И всичко ще си дойде на мястото! Това соло го тарся от 2 години нищо друго не изкам само това соло 20 секунди е ако си професионалист не мойе ли да ми го кажеш. Цитирай
Мартин87 Отговорено Април 11, 2011 Отговорено Април 11, 2011 (Редактирано) Така, да се включа и аз по темата... До автора на темата: Виж сега, много, ама много искрено ме разсмя с този си пост. Ще ти задам само 1 въпрос, на който намирайки отговора, ще ти стане ясно всичко. Въпросът е: Как очакваш да изсвириш това соло, при положение, че свиренето на сакс ти е само хоби? Нещата стават последователно и не можеш без да събираш и вадиш числата до 100, да се опитваш да умножаваш двуцифрени числа. Надявам се да не се засегнеш, но тя тая работа не е като оная. Няма такава програма, която да ти го напише като ноти. Пускаш кючека на бавни обороти през Cubase, Sound Forge, Cakewalk или там с която програма работиш и започваш да кълвеш. Но пак казвам - няма как да прескочиш последователността на нещата. Редактирано Април 11, 2011 от Мартин87 1 Цитирай
Deltoro Отговорено Април 12, 2011 Автор Отговорено Април 12, 2011 В YouTube има едно момче Charlez360 много свири и е готов да даде или напише ноти на всичко,и това не му пречи и го прави без да очаква нищо.Проблема е че не е Българин и не свири нашите песни. По света хората си помагат но явно в България няма такива хора. НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА. Жалко за народа ни. Чао то мен. Цитирай
rockfire Отговорено Април 12, 2011 Отговорено Април 12, 2011 Не съм саксофонист пич, съжалявам !Но ти май не разбра какво се опитваме да ти кажем!Ако се движиш напред в усвояване на инструмента ще дойде ден , в който няма да те затрудни това соло, а може би и други по-трудни! 1 Цитирай
Мартин87 Отговорено Април 12, 2011 Отговорено Април 12, 2011 Не съм саксофонист пич, съжалявам !Но ти май не разбра какво се опитваме да ти кажем!Ако се движиш напред в усвояване на инструмента ще дойде ден , в който няма да те затрудни това соло, а може би и други по-трудни! Точно това му написах, но момчето се разсърди... Нещата просто си имат ред, който няма как да се пренебрегне, а той го прие като обида или и аз не знам как точно... Цитирай
Victor94 Отговорено Април 26, 2011 Отговорено Април 26, 2011 Нещата, които свири Charlez360 са далеч по-различни от нашата балканска музика. На бас, че ако търсиш в интернет ноти за която и да е от песните, които той свири ше намериш повече резултати, отколкото ако търсиш ноти за Хари Потър кючек :D Хората, които го свирят този кючек са много далеч от свиренето по ноти и за това просто няма от къде да ги намериш. И както спомена Мартин по-горе, ако сакса ти е хоби никога няма да можеш да свириш така. Нотите не са достатъчни за да го изсвириш това, трябва ти също техника и опит. И какъв е тоя Хари Потър кючек, това си е българското чичово хоро Вярно, че ритъма му е малко като на кючек, ама какво е това име!? Цитирай
Recommended Posts