Jump to content
Българският форум за музиканти

Възрастта проблем ли е?!


Recommended Posts

Здравейте!

Може да съм превъртял вече, но напоследък се замислям за уроци по китара! На 40 години съм и това за мен е начин да се освободя от стреса... Млади колеги ме навиха миналата година, да сформираме група за банкета! Съгласих се и с времето нещата взеха да се получават горе-долу! Взе да ми се иска още и още.... Мераклия! B)

 

Като дете съм учил малко тамбора в Пионерския дом в Плевен! И по сватби съм свирил малко, но всичко това беше мнооого отдавна....

 

Питам се, дали си заслужава да започна уроци?!

Луд ли съм? Ще възприема ли нещо въобще?!

Пък и кой ще се навие, да обучава кандидат пенсионер?! :no:

Има ли някой, който да е започнал на тия години?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

апцолютно си заслужава

 

давай и не се замисляй

 

и да това премахва стреса на 120%

 

аз съм си занесъл една китарка и в работата за това

 

поздрави и дерзай

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Благодаря за подкрепата! :cheers2:

Не една, а 3 са в момента в офиса и до бюрото ми даже и барабани има! :drummer:

Мисълта ми беше, дали да се запиша на уроци по китара или просто сам да си дрънкам, пък каквото излезе....

Редактирано от kirilsat
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом е за хоби и за премахване на стрес - разбира се че си заслужва!

Нали идеята е да научиш нещо ново и да извличаш удоволствие от постигнатото. Доколкото разбирам не си тръгнал да ставаш професионален музикант... всъщност не мисля че има възрастови ограничения за това :-) Пък и групичка сте направили , веселите се - какво по-хубаво от това!

И при мен е същата работа но аз все нямам време за уроци... иначе бих отишъл само заради кефа да науча нещо ново и да посвиря с някой.

 

В заключение: Има купища видеоуроци и школи в нета и са много полезни понякога. Можеш спокойно и от тях да се учиш но е съвсем различно когато си "на живо" с някой. На твое място бих опитал няколко урока и то ще си покаже.

Редактирано от kolio
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще се включа и аз, защото съм в сходна ситауция!

Факт е, че оттърване от рока няма, пич!

Дерзай и хич да не ти пука...

Е, ако започнеш да се увличаш от скъпи инстументи...може някоя твоя роднина по сватовство, може да се понамръщи, даже да повика, но това част от чара .

На мен примерно ми се карат, ако свиря след 23 часа. :thumbs_up:

:rocker:

Редактирано от Stareca
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Хиляди благодарности, колеги! :cheers2:

На мен пък ми се карат преди 23 часа, че ги дразни звука от ел.китара! Аз си свиря вечер - късно с лаптопа и слушалките! Харесвам си нещо от джема и си дрънкам! :virtuoz: Щото с колегите почти не се засичаме от командировки....

Уроците си е друго нещо!

Ще си намеря къде и поне веднъж седмично ще ходя, пък нека ми се смеят хората! :P

Сега остана и преподавател да си намеря! Няма да му е лесно.... Не съм съвсем в началото и имам обратна постановка на перцето - като при тамбората! Искам да свиря блус и рок, а ме избива на хора и ръченици! :blush:

Редактирано от kirilsat
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох ,добре че не съм женен и мога да подрънквам по всяко време :godbless: да се предклоня пред себе си :) ,няма значение на колко си години ,почвай уроците с учител ,ако имаш време ,никой няма да ти се смее ,само ще ти се радваме :music336: За постановката ,изглежда може и така за справка Ангел Димитров http://vbox7.com/play:06a5c168 ,той свири с "обратна",даже даваше и уроци.Успех и не се отказвай ,айде пък след 15-години и аз ще пиша същата тема :wallbash::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

За постановката ,изглежда може и така за справка Ангел Димитров

Ачо е велик музикант!!! :pray:

Сравнение не може да става, но за същата постановка говоря и смятам, че вече е късно за смяна!

То и китарата държа горе високо, като папионка! :virtuoz:

Редактирано от kirilsat
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Давай колега, с уроци без уроци, Важното е че свиренето дори дрънкането наистина помага на стреса. То сега в нета има доста уроци за китара. Дръпни си програмата Guitar Pro или виж тук http://www.azchords.com/ и действай лошо нема. Навремето нямаше нищо.

Аз съм на 48г., през годините съм спирал за по година две, ама като ме хванеше амока пак си хващах китарката. Скоро си купих от Thoman.de една ел. и една акустична, от форума намерих процесор и кубе и продължавам.

Между другото навремето и аз започнах с Тамбура в пионерския дом гр.Айтос, имахме много добър ансамбъл "Филип Кутев" с доста изяви в България. Доста опит събрах от 3 клас до 9 клас, имахме и много добър Учител, ама и тогава научих и китарата. Имах една руска седемструнна китара, бая купонясвах и с нея. После 1979г.си купих една Кремона и я имам и до днес - доста запазена.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Разказа ти ме връща в миналото..... Не съм комунист, но в това отношение имаше много плюсове! Пионерски, младежки домове! Свирехме за кеф! :virtuoz:

Нямаше такъв форум, но имахме музикален пазар в Плевен! Всяка сряда в кафе "Нарцис" се срещахме! Купувахме, продавахме, лъгахме се, но там се запознавахме и събирахме.

Спрях да свиря не че не ми се свиреше, но ми откраднаха апаратурата и китарата и то по в началото на прехода! ... та близо 20 години не свиря въобще!

Мутренски времена и свирене нямаше.... :angry:

Редактирано от kirilsat
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не че аз съм комунист, но преди имаше възможност за повече изява с по-малко средства дори никакви.

При нас в читалището имаше инструменти, народни облекла и т.н. Само желание да има и усет де. Даже ни пратиха целият ансамбъл в Чехословакия на лагер 20 дни, бях 4 клас. Мисля че ми струваше към 100лв.

После след 8 клас, учих в Военоморско училище Бургас, там пък имахме Апаратура - Вермона, китари и удардни и дрънкахме от време навреме(е след 3 курс).

А пък колко купона с моята Кремона съм изкарал само та си знае.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да свиря блус и рок, а ме избива на хора и ръченици! :blush:

 

Ето за това говоря! Щеше да хубаво, да ми идват рокаджийски солца, ама не! B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много яка темичка!

Аз не съм на 40 - но жена ми твърди , че съм "дърт" да се занимавам с такива неща . Имам акустична китара от 18 годишен ( но мога да сиря 5 акорда на кръст), купих си я от бургас през 98г. след жестоко напиване на бала ми :)- тогава имах мераци но нямах възможност да се уча. Скоро си купих от форума ел. китарка - даже вее бях на 1-вия си урок - бе голям кеф си е китарата - по 1- 2 часа вечер подрънквам и разпускам доста - особено като ми се получават някой неща :) . За уроците - наистина има много мат'рял из нета - но аз лично реших да ходя и на уроци понеже ми се ще да науча нещата от началото и по реда си, понеже опита е показъл , че този варянт работи повече ( при повечето хора ) отколкото само уроци в тубата и табове.Надявам се да понапредна малко от малко за година време и да посвирвам с някой като вас за забавление :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.