TONY Отговорено Април 15, 2006 Отговорено Април 15, 2006 тъй като ме замесихте относно Фактор - ставаше дума за сигничър педала на Ерик Клептън - от дигитеч - мой стар познат си го бе купил от Фактор - НОВ - за 200 лв! а пък цената в Германия е 200 евро - и после фактор я вдигнаха - сега май е към 350 - грубо - не съм сигурен -факт е, че отвреме навреме може да се купи нещо много на сметка от Фактор. сега за Зумовете - те са си идеални за начинаещи музиканти - защото имат всички възможни ефекти и така за малко пари получават много( и да разучат кой ефект какъв звук вади) дори и за напреднали - например -ако ходиш на репетиция - взимаш малкия Зум - бам в сака - вместо да мъкнеш рак процесори като алтав(тук визирам себе си) действително малко са си играчки и е безмислено да ги сравняваме с Кранк . например имах 707 -1 едишън - и бях доволен - по репетиционни - вградени ритми на балабани - до момента в който пробвах да записвам в студио с него - и голата истина лъсна - не става за професионален запис 707 -2 май е по добър - впечатление от това което съм чувал от процесори на приятели който го имат за Зум 505 -1 е по добър 505 2 - 1 цата е минавала няколко пъти през мен, 2 ката само веднъж -странно но факт - такъв бе случая и с Корг ах30 - по добър от ах300 - някой път по старите версии по ги бива -имаше въпрос- пробвал ли си зум в готин амп ОТГОВОрА Е ДА -ЗУм 505 В КАрВИН - НАПрАВО НЯКОЙ блЕНДИ СИ КЕФЕХА ЯКО мОЖЕТЕ ДА ПОИСКАТЕ ОТ НАлбАНТОВ - АКО Е ЗАПАЗИл ЕДНИ НЕГОВИ ЗАПИСИ С 505 1 - ДА ВИДИТЕ - чЕ НЕ Е НИКАК ЗлЕ все пак говорим за нещо което е много ефтино Бенг фор дъ мани - доколко си заслужава парите - ДА ЗАСЛУЖАВА ГИ стотината лева или 250 за новата версия - която все още не съм чувал- а само виждал проспектите (- Г2 то) за нея казват че е с нов по добър процесор - обаче - УХО ДА ЧУЕ дет се казва никое съвремено бебе не е минало без памперс нито един начинещ китарист не е пропуснал да се зумира вднешно време Цитирай
solo5 Отговорено Април 15, 2006 Отговорено Април 15, 2006 Фактор купуват на търговски цени разни стоки и ги пускат безбожно евтино. Много скоро обаче, като се усетят, че цените в Германия например са двойно по-скъпи в евро, вдигат цените с по 40-50 % . Аз така си взех моята китарка Washburn Wi14 за 280лв от Фактор В същото време в саята на Washburn струваше същите пари в долари или евро Скоро като ходих не я видях да я продават мойта китарка, ама продаваха сходни за по 350-400лв Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 15, 2006 Отговорено Април 15, 2006 нито един начинещ китарист не е пропуснал да се зумира вднешно време Значи само аз се деля от колектива ... Цитирай
SomeoneElse Отговорено Април 16, 2006 Отговорено Април 16, 2006 Значи само аз се деля от колектива ... Абе не си само ти Колегата TONY просто малко е обобщил личния си опит... Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 16, 2006 Отговорено Април 16, 2006 "Част от тези , които не са се зумирали , са се ВиАмпирали..." Цитирай
Overdrive Отговорено Април 16, 2006 Отговорено Април 16, 2006 нито един начинещ китарист не е пропуснал да се зумира вднешно време Значи само аз се деля от колектива ... и аз. аз се лампирам Цитирай
TerminalFrost Отговорено Април 17, 2006 Отговорено Април 17, 2006 що не вземем да направим една тема специално за зуум тъкмо ще ми обясните кой модел не е смотан, след като всичките имат вътре една и съща електроника Това е добра идея. Мога само да допълня, че можем да направим и друга - за китарите Stagg, и ще всеки ще може да плюе на воля, без значение дали е пробвал, чул от Хуймин Петкофф, и т.н. Цитирай
Overdrive Отговорено Април 18, 2006 Отговорено Април 18, 2006 Тоя без педала ли ?А иначе за модела с лампата ми е мн. интересно какво мислят хората дето са го пробвали... аз съм доста скиптично настроен.. 1 птичка пролет не прави, 1 лампа също... според мене требе да има доста повече от 1 малка лампа за да си заслужи големите хвалби... да не говорим че пича във Фактор (Варна) се опита да ме убеди че е по-добър от GNX4 на Digitech Повярвай ми, само една лампа прави звука доста мек и "лампов" - моя преамп има 2 лампи и едната е изключена ако си на клиин, но към транзисторно крайно стъпало звучи мноого добре и най-вече лампово, като единствен недостатък мога да посоча че няма драйв от крайно стъпало. Маршал валвстейт ако не се лъжа също са 1-2 лампи и останалото - полупроводникови идиотщини Цитирай
Trysth Отговорено Април 18, 2006 Отговорено Април 18, 2006 Абе аз не разбирам много, ама Валвстейта не са ли симулация на лампи? Демек не би тряяло да имат лампи вътре... Цитирай
TONY Отговорено Април 19, 2006 Отговорено Април 19, 2006 не е симулация в ИМЕТО ГО ПИШЕ - комбинация от лампов преамп и транзисторно крайно стъпало ВАЛВ - СТЕЙТ полупроводникови идиотщини - не съм съгласен - може да не е най великия амп - но за парите си е екстра вкрайна сметка това е най продаваната серия усилватели всвета- поне според маршал - и сигурно е така - явно има защо а ето и извистни китаристи ползващи велвстейт Чък Шулдинър - всичко е записвал с ВС Мешуга - някой неща Дейвид Частейн - няколко албума Ингви Малмстийн - ползва ги за гитар клиниките си-както и фендерския вариант - рок-про - на лайв е с стари лампови маршал глави - и на запис - тоже Цитирай
Overdrive Отговорено Април 19, 2006 Отговорено Април 19, 2006 нищо против транзисторните ампове - сложи ли се лампа някъде звука си става доста добър, но все пак не е като на изцяло лампов амп Цитирай
Overdrive Отговорено Април 19, 2006 Отговорено Април 19, 2006 но за парите си е екстравкрайна сметка това е най продаваната серия усилватели всвета- поне според маршал - и сигурно е така - явно има защо ти сам каза защо е най продавания - защото за парите си е екстра, а и все пак пише Маршалл на него Цитирай
Recommended Posts