Tim1 Публикувано Април 4, 2011 Публикувано Април 4, 2011 Здравейте, имам синтезатор Роланд ЕМ 50,от около 10-на години.Обаче напоследък показва "характер"-губят се фаворитните стилове дето съм ги сейвал на първите 10 места.Или по друг начин каззано-като вклиюча синтезатора, излиза надпис FACTORY и ми се губят фаворитните стилове които съм ги събрал в първите 10 стилове,като фаворитни..Трябва да ги търся отново в синтезатора,да ги подреждам,да правя настройки,и...отново.Бихте ли ми помогнали да се ориентирам за проблема. Благодаря Цитирай
mrdds Отговорено Април 4, 2011 Отговорено Април 4, 2011 (Редактирано) Това е често срещан проблем на ЕМ серията.И аз дълго време се борих с ЕМ55 и това FACTORY . По принцип това е ресета на системата и в менюъла го дават да се прави когато блокира софтуера.Изпълнява се с натискане на user program бутона и пускане на клавира от on/off бутона. Забелязах,че системата се ресетва когато пусна клавира и непосредствено след това натисна бутона user program за да заредя някой от юзерите.Отчитам го на това,че след пускането са необходими 2-3 секунди да зареди системата,в противен случай с натискането на бутона се задейства зареждането на заводските настройки в юзерите. Вече повече от година не ми е правил този проблем,а преди това за 2г може би 2-3 пъти се получи,но сега когато го пусна винаги изчаквам няколко секунди преди да пипам каквото и да е . Другата причина може да е задържащ бутон на user program. Редактирано Април 4, 2011 от mrdds Цитирай
rankov Отговорено Април 5, 2011 Отговорено Април 5, 2011 Аз също имам ЕМ55, но слава богу до сега не съм имал такъв проблем. Но според мен най-вероятно е да ти задържа копчето на USER STYLE. Решението на проблема е лесно просто трябва да се отвори клавира и да се смени мекрета отдолу/тоест едно малко ключе, което се намира под копчето/. Цитирай
Tim1 Отговорено Април 5, 2011 Автор Отговорено Април 5, 2011 Има една подробност-не го прави всеки път,а само първия.Да кажем,не я включвал от няколко часа включа клави-излкиза този надпис,след това в ралмите на няколко мимути я включвам-иzключвам,си работи нормално. Цитирай
muzikanta_mari Отговорено Април 5, 2011 Отговорено Април 5, 2011 Сигурно е от копченцето....след като включиш синта сутринта например, се "разцъква" и не прави проблеми през деня....на първо време може да пробваш да напръскаш пуканката с контактен спрей, ако не стане тогава я смени (спрея много помага в такива ситуации). ПП:Освен ако не е е софтуерен проблема...по-запознатите с този модел ще кажат Подрави Цитирай
mrdds Отговорено Април 6, 2011 Отговорено Април 6, 2011 (Редактирано) То спрея струва 20 пъти повече от копчето. Такива бутони се предлагат по електронните магазини по 0,20лв и се сменят елементарно стига да си държал поялник някога.Ако имаш уменията да разглобиш клавира и да стигнеш до бутона няма да ти представлява проблем да го смениш.Преди да го купиш го свали защото има различни бутони по профил и захват.После с него в магазина и по обратния ред. Имайки предвид,че ЕМ50 е поне на 10г. модел напълно основателно е проблема да е в буона.А и при мен това е може би най често натискания бутон. Редактирано Април 6, 2011 от mrdds Цитирай
Tim1 Отговорено Април 25, 2011 Автор Отговорено Април 25, 2011 Смених компчетата,но продължава да пуска това ФАКТОРИ,Ще се надявам в времето на отшуми. прави го само в началото ,да кажем първия път като включа го направи,после може и 10 пъти да рестартирам клавира,няма да го направи.... Цитирай
Recommended Posts