Belgarad Отговорено Април 11, 2011 Отговорено Април 11, 2011 Ако държиш на 13-ки слагай смело ще се наложи да направиш 2 неща да си настроиш тръстрода и да интонираш китарата наново. Аз свиря с 11-ки в D и според мен е идеално, не се веят като гащи на простор, но не са и прекалено твърди. 1 Цитирай
Slash's Snakepit Отговорено Май 3, 2011 Автор Отговорено Май 3, 2011 Test 1: Сложих струни Dunlop 13 - 56, за проба в настройка D и дроп до С. Страхотен тон на всякъде по грифът, и в Ре и дроп няма мърдане тона никъде по грифът и са перфектни ако се свири предимно ритъм, на мен са ми доста твърди в солата, иначе отново повтарям че това е тонът който съм търсел винаги, плътен без никакви допълнителни обертонове Пробвах ги и в настройка С отново никакви промени в тоновете по грифът, плътни, стегнати без излишни обертончета, определено ги препоръчвам за колеги които свирят в С с дроп до Вb (Н След 2-3сед ще сложа ако го намеря в БГ са на Ъни Бол 11 - 54, или Д'Дарио 11-56 където ще търся омекотяване в първите 3 струни, в краен случай ще пробвам 12 - 54 Цитирай
Tony Tommasson Отговорено Май 4, 2011 Отговорено Май 4, 2011 Аз свиря с 13-56 в A# ( ла диез ) и звукът е чудесен и супер тежичък !!! :punk_guitar: :punk_guitar: Цитирай
Slash's Snakepit Отговорено Май 4, 2011 Автор Отговорено Май 4, 2011 Порових се още малко и попаднах на това че някои като D'Addario са си го написали и предлагат струни директно за определената настройка, а не само да се чудим за D: http://store.daddario.com/category/339125/EXL117_Medium_Top__Extra_Heavy_Bottom_11_-_56 за С: http://store.daddario.com/category/339134/EXL148_Extra_Heavy_12-60 за В: http://store.daddario.com/category/145836/EXL158_Baritone_Guitar_Light_13-62 С това мисля да сложа край на темата, благодаря на всички мнения и се надявам да е била полезна не само на мен )) Поздрави Цитирай
каменов Отговорено Май 17, 2011 Отговорено Май 17, 2011 (Редактирано) Може ли и аз да използвам темата за едно въпросче. Цял живот свиря в E, но сега ми се налага да свиря в D. Проблем ли е основно за китарата ако съм със струни 9-42 ?! Тона е ясен ... питам за самата китара, гриф едно друго Трябва ли да ги сменям на 10-46 за да запазя сигурността за грифа ? Сега като ги сваля до D няма проблем с височината на струните от грифа. Благодаря предварително. В D китарата ще е със следната конфигурация D G C F A D ! Редактирано Май 17, 2011 от каменов Цитирай
Nevermore Отговорено Май 17, 2011 Отговорено Май 17, 2011 Ако не увиснат като конци 9-42 в Ре стандарт и тонът е стабилен давай Цитирай
каменов Отговорено Май 17, 2011 Отговорено Май 17, 2011 Не са увиснали точно за това става въпрос. Идеята е, че с едни пичове правим некъв там си метъл хахахахах в който се свири в D а аз като цяло не съм фен на този строй. А дали ще е проблем преди да свиря да ги свалям, а тя да си седи примерно в Е докато си свиря домашно. Според мен ще е проблем защото постояннот сменяне на опъна ще прецака струни едно друго .... В краен случай ще си пердаша солата на E и това е ... няма да хващам тежките рифове .... Цитирай
Mairomaster Отговорено Май 17, 2011 Отговорено Май 17, 2011 Нищо и няма на китарата, не се притеснявай. Цитирай
каменов Отговорено Май 17, 2011 Отговорено Май 17, 2011 Благодаря за коментара! А за струните дали няма да е проблем като свиря в Е и от време на време ги свалям в D ? Този постоянен опън едно друго ? Цитирай
Mairomaster Отговорено Май 17, 2011 Отговорено Май 17, 2011 Ами освен по-бързо да започнат да се късат, друго не виждам какво може да им стане. Така че не е фатално да пробваш. Но по принцип доста хора често сменят строеве, без проблеми. Цитирай
horsefucker Отговорено Май 20, 2011 Отговорено Май 20, 2011 10 - 52 и си готов. 12-ките и 13-ките са прекалено дебели и са съответно по-скоро за До и Си. Пробвал съм и трите настройки с 10-ки, 12-ки и 13-ки. За Ре най-добри са 10-52. Цитирай
Борис Отговорено Май 20, 2011 Отговорено Май 20, 2011 Аз от няколко месеца съм на 10-ки в Ре бемол (май така му се викаше) и не мърдат Цитирай
horsefucker Отговорено Май 22, 2011 Отговорено Май 22, 2011 Ре бемол ще рече, че си понижил настройката с 1 прагче от Ре или с 3 от Ми. Цитирай
mrBUNGLE Отговорено Май 22, 2011 Отговорено Май 22, 2011 Свиря в РЕ и от доста време ползвам Еликсир 10-52, но когато е дропната 6та малко хлабава ми идва, но не е болка за умиране Следащите, който ще пробвам са тези 11-56 ( http://www.cleartonestrings.com/products.asp ) доста ми ги похвалиха, но преди да ги сложа ще изчакам елексирите да спрат да сврят (което трябва да стане все някога) Цитирай
Recommended Posts