Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Може ли някой от колегите да каже кой от тези усилватели е по добрият избор като марка въобще и естествено качество на изпълнение и мощност? Става дума за: DYNACORD SL 1200

Electro-Voice PA 2450L ;

PEAVEY PV 2600

Прибавям тук и българските

UNIQAUDIO PA 1800 което доколкото разбрах е по схема на Electro-Voice; ИРНИ- L1200 и Oberton - B 1200

Всички усилватели са в диапазона от 850 -1200 лева. Необходимата мощност която ми е нужна е минимум 2х450 W на 4 ома и максимум 2 х 600 пак на 4 ома.

Ще се ползва за субуфъри и целта е силен ,стегнат ,плътен и динамичен бас, с две думи да не е дърво и да радва ухото !

Редактирано от 4ushi
Отговорено (Редактирано)

Бих заложил на ''Electro-Voice PA 2450L '' преди всичко като качество

За ИРНИ- L1200 и Oberton - B 1200 от опит: държат но ниска/слаба/ динамика

Редактирано от мегатон
Отговорено (Редактирано)

Да и според мен е добро това стъпало на Електровойс. За 2 х 450 вата тежи цели 16,5 кг ,а въпросното Ирни само 15 кг за 2х600 което ме навежда на мисълта за по як трансформатор. Интересното е обаче че според мнение в DIY AUDIO CLUB форума -там казват че БГ стъпалата са по добри. А сега де?!!!?? Затова реших и в този форум да попитам понеже е за хора работещи постоянно с профи апаратура. А за PEAVEY PV 2600 какво ще кажеш ,той е още по мощен ,а и тази фирма е сериозна . Тяхното стъпало е цели 18,5 кг което си е серьозен траф и доста запас от мощност

Редактирано от 4ushi
Отговорено

разгледай електровойс P серията: p1200, p2000, p3000. Това е професионалната серия на електровойс.

Виж и старите Crown Macro-Tech серията. Като цяло това са профи усилватели. Скъпи са, но има защо.

Отговорено (Редактирано)

Благодаря за сериозното предложение но бюджета не ми стига за такива стъпала. Именно затова се ориентирам в рамките на 1100 лева максимум. За Електорвойса Р 1200 например струва над 1700 лв и то в български сайт не съм го виждал да се продава, има единствено Р3000 но за неговата цена няма да коментирам. В моя случай не си заслужава толкова пари. Макротека на Краун също отива към 4000 лв и той не пасва на бюджета. Та мисълта ми беше за някое от горе-споменатите стъпалца .Електровойса ми харесва макар да не е от сериозните стъпала , UNIQAUDIO P1800 което пък е новото име на DINAUDIO правено от Русин и както виждам се ползва с доста добро име, само дето не знам за субуфери ли го ползват по дискотеките или за средна линия и високи (имам предвид като динамика ).Давам пример за Клуб Мания Слънчев бряг където има 16 такива стъпала .

Редактирано от 4ushi
Отговорено

http://www.avtozvuk.com/az/2004/03/htm/102-120jbl.htm

Ето на този линк е субуферът(-ите) който ще се закача(т). Обертонския усилвател който ми прати на предния линк го знам ,но той вече е продаден ,а има още един който е на по висока цена около 600 лв. Но не съм сигурен че е добра оферта понеже е работил 2 години по кръчмите , а той нов струва 950 лв, до 450лв бива офертата, но аз го изтървах тоя влак :). А никой ли не е пробвал на Русин стъпалата на "DIN AUDIO "сега "UNIQAUDIO" P-1800. Продават се през мрежата на "Динакорд " ,не може никой да не ги е тествал ??!!! Много ги хвалят и ми е интересно ,че в този форум никой не казва нищо за тях.

Отговорено

Тези говорители не са за професионално озвучаване в PA системи, а в автосистеми - виж добре гънката им. Не се лъжи по надписа 1600W. :nono:

Отговорено (Редактирано)

Много си прав за гънката. За кола са говорителите. 1600w е пикът на говорителите който не мисля никога да достигам !!! Номиналната мощност е максимум 400 w .Другото е ,че няма да ги ползвам за профи-озвучаване , а за домашни условия, но домашните усилватели не предлагат такива мощности , затова се ориентирах към полу-професионални стъпала до 1000 лева цена (нови).Реално искам да ги натоварвам с не почече от 300 w ,но да е с усилвател който да ги държи под контрол.Именно затова предпочитам да е нещо със 2х500(600)w на 4 ома. Мисля че е по добре усилвателя да има запас и да свири на половината си мощност за да няма изкривявания и претоварване.

Редактирано от 4ushi
Отговорено

а за домашни условия...

Реално искам да ги натоварвам с не почече от 300 w ...

Мисля че е по добре усилвателя да има запас и да свири на половината си мощност за да няма изкривявания и претоварване.

За домашни условия 300W на канал?!?!?!?!?! Пич, къде живееш - искам и аз хол 200 кв.м.!

Изкривяванията на усилвателя (колкото и да е "нацепен" до дупка) са на три порядъка по-малки от изкривяванията на говорителите - типични стойности за говорители са нелинейни изкривявания от порядъка 5% до 15%. При съвременните усилватели тези стойности не надхвърлят 0.01%. Сам си направи изводите.

Отговорено

200-300 w колкото дойдат не е важно. Нека има запас, случва се да се събираме по празници в разни по големи кръчмета (селски) и си носим апаратура. Като се съберат 30 човека и всеки удари няколко питиета им заглъхват ушите и все не им стига мощност. А и друго си е ,може един път в месеца да ги усилиш , но да знаеш че има. Дотук всичко ми стана ясно освен едно "марката и модела на усилвателя" вписващ се в бюджета ми - максимум 1000 лв .Бих взел Обертона Б 1200 ,но е на 2 години работа и не знам за 600+ лв дали да рискувам и дали ще е подходящ.Все пак не са като 1000 лв , но пък и няма гаранция кой и как се е гаврил с него.

Отговорено (Редактирано)

Аз връзвам /малка уредба/ две 400W трилентови колони/Обертон/ и един бас 500W/Обертон/ на един усилвател Обертон 802 и хората едвам се чуват един други в заведение 120 кв.м, ако това може да ти служи за ориентир :whistle:

Редактирано от DJack
Отговорено

Работил съм с Обертон -18 " баси по 700 W , но беше външно озвучаването. Периферията беше на друга марка. В интерес на истината свирят доста яко .Захранвахме ги със стъпала на Фоник. Ами сега се чудя понеже пък по горе "МЕГАТОН "сподели :

"За ИРНИ- L1200 и Oberton - B 1200 от опит: държат но ниска/слаба/ динамика."

Отговорено (Редактирано)

Така като гледам колеги се спряхте твърдо на "ОБЕРТОН" -Б серия и едно мнение за Electro-Voice PA 2450L - китайче. Скъпите над 3000 лв не ги броя . :whistle: :whistle: ?

За DINAUDIO (UNIQAUDIO)P1800 имах мерак да разбера мнения ,но явно че никой не е работил с него.

Редактирано от 4ushi