n1k0 Публикувано Март 28, 2011 Публикувано Март 28, 2011 Здравейте, искам да задам един лаишки въпрос . Как се нарича малката метална джвъчка (?!?), която се намира на първа и втора струна на главата на грифа между нъта и ключовете? На повечето китари, които съм виждал, има само едно такова на първите 2 струни, но съм виждал и на 3-та и 4-та. Та, иска ми се да потърся повече инфо в нета за това - защо някои слагат и на 3-та и 4-та, ква е разликата и т.н. - ама като не знам какво да напиша в Гугъл... Благодаря! Цитирай
n1k0 Отговорено Март 28, 2011 Автор Отговорено Март 28, 2011 (Редактирано) Баш за това 10х Редактирано Март 28, 2011 от IgniteAll Цитиране на предходен коментар. Цитирай
n1k0 Отговорено Март 28, 2011 Автор Отговорено Март 28, 2011 (Редактирано) А както разбрах, някои им казват и string trees Благодаря за отговора Редактирано Март 28, 2011 от IgniteAll Цитиране на предходен коментар. Цитирай
ciriljhonson Отговорено Март 28, 2011 Отговорено Март 28, 2011 По-важното е защо ги има. Предназначението на string retainers е да притиска струните към нъта. По този начин увеличава състейна и предава по-добре вибрациите на сруните в/у грифа.Пречи на струните да излезат от гнездата при някое по-яко бендване. Използва се при китари и басове с прави глави, без ъгъл спрямо грифа, типичен пример Fender. Другата противоположност е Gibson, които имат 17 градусов наклон на главата, и там няма нужда от string retainers. 1 Цитирай
n1k0 Отговорено Март 28, 2011 Автор Отговорено Март 28, 2011 (Редактирано) Да бе, аз се позачетох защо ги има - за това ми трябваше наименованието, за да знам какво да търся Редактирано Март 28, 2011 от IgniteAll Цитиране на предходен коментар. Цитирай
Recommended Posts