Jump to content
Българският форум за музиканти

Powerman

Members
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Powerman

  1. Само като допълнителна идея да подхвърля и железата на "бедняшкия Hi-End" - разните му там руски ТС/ТСА, като почнеш от най-малките, та до 310. Кусура им е, че много често челата им не пасват добре и е необходима квалифицирана, машинна шлосерска работа а и различните партиди имат и различни параметри. Голямото им предимство е цената. От 2-3 та до двайсетина лева за цял траф от най-мощните. Ако искаш обаче сериозен производител с качествени сърцевини - разгледай този: http://metglas.com/products/ Някои от най-добрите образци на родно производство трафове, които дори надвишават параметрите на разни именити производители са с такива. Разбира се, мерени и подбирани по двойки С-core сърцевини...но това е друга тема...
  2. В случая, при свързването на ОТ с по-нисък импеданс, или 2 и повече на брой паралелно, усилвателя няма да изгори, защото според спецификациите е: "...4-16 Ohms transformer-isolated speaker outputs". Друг е въпросът, че е крайно неподходящ за целите, които се търсят. Както се спомена по-горе, това е усилвател за високоволтови линии и фунциите му са други. В контекста на темата, с този усилвател няма как да се постигне, това което се търси. Споменатото "разделяне на китари или други инструменти", се постига с панорамният фейдър от пулта (нямам спомен вече, дали въпросният БГ го поддържа като функция ), който измества инструмента/канала в ляво или в дясно. Разбира се, за да се възпроизведе подобен ефект, то той трябва да бъде усилен от стерео усилвател. За да има все пак някаква полза от дискусията и му се помогне, виждам 2 разумни варианта. 1. Използването на друг, подходящ стерео усилвател за целта. Стана ясно, че е за репетиционна, т.е. не са сериозни изискванията за мощност и надежност. Дори, като краен вариант, може да стане с по-сериозен домашен усилвател (желателно с директ бутон). Споменатите 150W Озв.Тела - Dynacord са високочувствителни и за подобно помещение, няма да е проблем да създадат достатъчен SPL 2. Принципа - "всеки за себе си" (пулта трябва да го позволява в случая!) Т.е. на всеки отделен инструмент - отделен усилвател и ОТ или казано просто, всеки китарист с кубето си, а за другите от сета каквото се полага.... Така отговорността пада на всеки какво ще си донесе/отнесе, когато (ако) се наложи... И без това нямат монитори, целта е това да са хем персонални за отделните инструменти, хем да се чуват и поотделно, което в това малко помещение, нама да е сериозен проблем... Централно в случая не им трябва. То е за публиката!
  3. Отговорих ти и в аудиоклуба, но за базата с данни тук няколко снимки: - http://www.avsforum....0-internal-pics http://www.samsontech.com/site_media/leg acy_docs/PG22003800_OM_ENG_v1_2.pdf П.П. Две снимки на модулите на по-мощният му вариант PG3800 с друго китайско име - Вижда се, че и той не е по-надежден....
  4. Радвам се, че този Форум спечели специалист от такова ниво в лицето на Тони Манов, след като спря да пише в един друг..... Винаги много компетентна и коректна намеса!
  5. Front Of House или казано на български централното озвучаване.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.