Jump to content
Българският форум за музиканти

ian_vertongen

Members
 • Posts

  57
 • Joined

 • Last visited

Previous Fields

 • Инструмент
  kitara/bass

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

431 profile views

ian_vertongen's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

1

Reputation

 1. Здравейте, търся вокалист или вокалистка за авторски записи в домашна обстановка, като целта е разпространение във Soundcloud или YouTube. По-долу можете да видите нещата които правя, разбира се далеч съм от професионалния запис, но мисля че мога да докарам що-годе слушаем, непрофесионален такъв. Изискването ми е да правим записите дистанционно, заради епидемичната обстановка, тоест вокалистът да може да записва от дома си. Ето и някои от нещата ми, благодаря за вниманието.
 2. Здравейте, китарист и бек-вокал съм от Варна. Търся банда за рок-алтърнатив кавъри на: Qeens of stone Age, Audioslave, Bush, Hoobastank, Pearl Jam и ред други такива банди от този стил. Целта е свирене за удоволствие, разбира се не чак дотам да учим песен на репетиция всеки път. Държа всяка песен да бъде направена на не повече от една репетиция, максимум две. Тези групи не са особено сложни за средно напреднал музикант. Ето и едно мое клипче, от което може да видите как се справям с китарата. При интерес на лични или по фейсбук: Прес Пенчев. Благодаря за интереса.
 3. Здравейте, група от Варна сме търсим барабанист, с който да правим rock-alternative варианти на популярен мейнстрийм. В състав сме две китари, бас и двама вокалисти. Пример за песните: Изискването е да е на ниво, надъхан и сериозен. За контакт: 0988 87 40 10, или на лично. Поздрави.
 4. Здравейте, китарист от Варна съм, търся женски вокал за изпълнение на ню метъл песни в акустичен вариант. Фокусът е върху групи като Korn, Staind, Deftones, Breaking Benjamin, Seether, Stone Sour, Evanescence, Flyleaf и пр. Идеята е да се правят песни, които не са толкова известни, но готини за сметка на това. Разбира се могат да се добавят и песни от рок-алтърнатива, близък до ню метъла. Проектът е с цел забавление, но естествено трябва кандидатът да е сериозен и постоянен. По-долу представям няколко клипчета, в които свиря подобни парчета. При интерес по телефон, фйсбук или на лични. 0988874018-Прес Прес Пенчев - фейсбук.
 5. Наскоро си взех един ESP - Viper OW ot dinacord, честно казано доста съм доволен. Активен се две ,,сапунерки", най-основния вид активна електроника, удобен гриф, масивен метълски звук, цената беше 390 лева. Минусите му според мен са, че е тежичък, главата пада, ако съм с тънък колан и за смяната на батерията трябва да ползвам отверка, но за мен това са дребни недостатъци. Като качествена китара на добра цена, мисля че това също е опция.
 6. Здравейте, имам проблем с китарата си, който не мога да разбера къде се корени. Когато свиря с дисторшън звукът произволно се намаля и усилва без да пипам нищо друго. При чиста бленда този проблем не се усеща. Проверих си кабелите, но те са в изправност. Моделът на инструмента а Kramer Striker - EC 424, пасивни адаптери двоен-сингъл-двоен, волюм потенциометър, четиристепенен превключвател между адаптерите и килсуич. Процесорът ми е Behringer Vamp 2. Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем ще се радвам да сподели. Благодаря.
 7. Ако кубето ти е достатъчно мощно и има вграден ефект, не е нужен процесор. Ако не е, можеш и, както казаха по-горе, с едно камионче да постигнеш необходимото. Лично за бих си избрал хорус, ако го нямах вграден . Колкото до Док - ако можеш да си купиш (или си си купила) модел на Уоруик или Ибанец за хилядарка и нагоре - евала ти.
 8. Въпреки че темата е стара искам да спомена, че и стагски струни от 20 лева вършат работа. На моя бас съм с такива и свири безпроблемно, дори се радвам, че не си купих от 30 лева нагоре, както мислех да направя. Друг вариант са хартке от 22 лева, но в комплекта ниските са по-тънки. От всичко което съм видял и прочел да момента, по въпроса цена-качество, съм стигнал до извода, че е спорно и относително за всеки инструмент и музикант. За мен специално може да се докара приличен звук за записи и концерти дори с евтини инструменти. По-голяма роля играят процесора и кубето, към които е включен инструмента.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.