Jump to content
Българският форум за музиканти

ShortySax

новаци
  • Мнения

    2
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ShortySax

  1. Здравейте. Професионален саксофонист съм. Актижно свирещ и давам уроци и мога да Ви бъда полезен. От София съм. Моля пишете ми лично за повече информация , ако имате желание и интерес все още na.. Shortelios@gmail.com Поздрави и успех )
  2. Здравей! Естествено предположението ми е изтрел в тъмното! Но съм готов да се обзаложа че всичко идва от платъка! Хубаво е всяка година да се ходи до майстора за центровка и да се сменят падушки ако се налага, но тези симптомии такива драстични промени от ден за ден ме навеждат на мисълта за платъка. Ако издиша от някъде ( нищо чудно с наще инструменти ) не би трябвало да дава различен контрол всеки ден. Трябва да си е еднакво зле всеки ден :Р )) Най често проблема идва от "накъдрянето" на платъка след свирене! Затова винаги капачката да стой когато не свириш!( незнам , защо и как помага , но помага на 90% примерно)! Платъка трябва да е прав от всички страни, (не накъдрен или огънат като лист от двете страни) . Ако съм прав, решението е много просто! Наплюнчваш го и притискаш горната му част, която се и лапа с палец върху долната част на мондщука за около минута - две! Обезателно с чисти ръце, проверяваш дали се е изпрявил и надуваш с кеф!!! ))))))) П.п. Ако от 3 години не си ходил на майстор , може и да му е дошло времето!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.