Jump to content
Българският форум за музиканти

Stoil Tomanov

новаци
  • Мнения

    20
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Stoil Tomanov

  1. Програми като FL Studio, Ableton Live, Cubase могат да ти помогнат, като FL Studio е може би най-лесната и едновременно също толкова функционална като останалите. Всички жанрове на електронната музика, които може би си слушал, като дъбстеп, транс, хаус са правени с тези така наречени DAW (Digital Audio Workstation). Освен за създаване на музика служат също и за обработка на всякакъв жанр музика. FL Studio има опция за разчитане на MIDI, като програмата има вградени синтезатори с, които можеш да озвучиш MIDI както поискаш, било то с китара, пиано, виола и всякакви инструменти, като можеш и да създаваш свои собствени звуци. Разбира се иска практика, но пък успехът е сигурен. Ако имаш нужда от помощ в програмата има наръчник за ползване, а и в интернет има много видео уроци. Можеш да намериш програмата от официалния сайт на Image-Line (компанията, която разработва продукта), където можеш да изтеглиш демо версия безплатно или да закупиш пълната версия на софтуера. Надявам се, че съм помогнал
  2. Снимките са правени преди залепването. @lyubohar Вижда ми се сложо.. Аз не съм лютиер. Аз исках да спестя някой лев за лютиер но ако се разлепи отново предполагам, че няма да имам избор.
  3. Използвал съм епоксидно лепило (не смола) Какво да правя ако не стане ? Ето и снимки: http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/opt1365077616h.jpg http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/bfi1365077670b.jpg
  4. Имам елементарин въпрос към вас на който все пак аз нямам отговар.. Затова се обръщам към вас. Мостчето ми се беше отлепило в ъгълчето и сега вече втори ден китарата стои без струни със желязо отгоре и да притиста мостчето към тялото за да се залепи. Само да уточня че китарата ми е акустична. Та въпросът ми е дали ако го хвана с болт ще е окаже някакъв проблем. И по конкретно ще окаже ли влияние върху звука ако захвана мостчето с болт ?
  5. Здравейте! Имам няколко въпроса свързани с НМА. Преди всичко искам да се извиня, ако съм пуснал темата в грешен раздел... 1. Възможно ли е да се самообразовам за изпитите в НМА, ако закупя книгине: - Елементарна теория на музиката - Парашкев Хаджиев - Как да се научим да свирим на китара - Фил Капоне 2. Каква друга литература бихте ми препоръчали ? Имайте в предив, че бих искал да кандидатствам със инструвент - китара / поп На 18 години съм и имам още година и малко да се образовам. Също така съм начинаещ "музикант". Свиря на акустична китара от ноември 2012 и имам скромен репертоар от 5 песни, които дори не съм научил на сто процента (от страна на текстовете, защото се опитвам и да пея)... и нямам възможност да посещавам уроци... Ще се радвам ако се отзовете и ми помогнете със съвети, информация и пр. Благодаря ви предварително. Поздрави!
  6. Здравейте.. Искам да попитам 1-2 въпроса.. 1. Как се сменят струни ? - ако може да ми обясните целият процес, защото за пръв път ги сменям. 2. През колко време се сменят ? - моите все още не са се скъсали, но сигурно стоят вече повече от 6-7 месеца. 3. Какво мислите за марката струни, които съм закупил - Ernie Ball (Rock and Blues), размери 10, 13, 17, 30, 42, 52, Благодаря Ви предварително за отговорите !
  7. Задължително ще си я купя тогава. Китарата като инструмент подходящ ли е за изучаването на ел. теорията ?
  8. Привет ! Имам въпрос.. Първо да кажа че нищо не разбирам от музика на теория. Свиря на китара от не много време и това ми дава ценни практически знания. В бъдеще, обаче искам да се занимавам професионално. Има ли смисъл да си купувам книгата на Парашкиев Хаджиев - Елементарна теория на музиката ? Бих ли могъл да я разбера и науча ако я прочета ? Мисля да следвам в НМА след като завърша, така че ако има някой, който е учил там нека ме уведоми, защото имам въпроси и за там ! Надявам се да съм улучил раздела за темата.. Поздрави..
  9. Моята китара е акустична Stagg SW201 - от снимката на профилами. Много съм доволен от нея
  10. Ами аз за моят скромен стаж от няколко месеца не съм се сблъсквал проблеми с перцата. Имам точно три пера: Catfish 0.6 мм, Catsish 0.8 мм и Career 1.0 мм Аз лично използвам най-мекото защото ми е най удобно. Мисля, че са добри като марка. Много иснтересна тема между другото Поздрави
  11. Stoil Tomanov

    Таблатура

    Имам въпрос: Има ли такова нещо като тетратдка таблатура на която да се пишат таблатури за китара... нещо като нотна тетрадка с 6 линии и ако има от къде мога да закупя такава.
  12. Лудница пичове, лудница Страхотна музика Да спрете да свирите ще бъде грешката на живота ви Успех за напред !!!
  13. Не е лошо брат Харесва ми баслинията Супер е трака, Браво !
  14. Здравейте! От скоро свиря на акустична китара и имам задоволителен напредък. Както си слушах кавъри на известни песни забелязах че някои китаристи ня дясната ръка са си пуснали по дълги нокти за да закачат струните по лесно предполагам. Въпросът ми е по-лесно ли свириш ако си пуснал нокти и полагат ли се някакви специални грижи за тях ? И съжелявам за тъпото загравие, но не се сетих друго...
  15. Здравейте! Искам да попитам да ли е възможно да ми кажете упражнения за пръстите и на двете ръце, защото съм малко скован още ? Вие как сте се научили да сменяте акордите бързо, всмисъл да ли сте имали някакви специални упражнения... ?
  16. "Колеги" ако искате по реалистични звуци се снабдете с разнообразие от инструменти. Другия вариант е да експериментирате с настройките на инструментите. ФЛ Студио е една от най-лесните програми (да не кажа и най-лесната). Няма недостатъци ако знаеш как да я използваш. Не очаквайте обаче, че като е най-лесна ще се научите за 2 дена... Аз правя музика с ФЛ Студио от около 2-3 години и още имам какво да уча. Колкото до "тракчетата", ще повторя Solas, свършил си доста прилична работа с вградените инструменти, но рано или късно ще започнат да стават неразнообразни. Задължително се снабди с други ВСТи инструменти. По принцим Wobble bass можеш да правиш с почти всеки инструмент. Гледай уроци в интернет. Който желае може да оспорва мнението ми Успех за напред.
  17. Здравейте! Искам да се допитам до по опитните, макар и въпроса ми да е малко глупав. Имам притеснения отноно магаренцето на акустичната ми китара. В единия край е леко отлепено и се чудя дали ще ми съсздаде проблем за в бъдеще. Какви бихте ми препоръчали да направя. Ако някой знае как да го оправя да сподели. Има и снимки: http://alfa.kachi-snimka.info/images/rgh1354441313o.jpg http://alfa.kachi-snimka.info/images/klz1354441375z.jpg Благодаря предварително.
  18. Ами болката, която изпитвам е само във върха на пръстите. Като си дрънкам и ме заболят повече си почина за 10 мин и пак си дрънкам. Но съм наясно че няма да стане за 2 дена и за това не си и давам зор. На ден "свиря" да речем по около 2 часа, но не постоянно а през няколко часа. Прав си и за учителя, втория учебен срок може да почна уроци, но съм сигурен, че макар и бавно и сам ще се науча. Почти във всичко съм самоук. И двете мнения са много полезни и ви благодаря за тях. Ще се радвам ако чуя още такива.
  19. Здравейте! Нов съм във този страхотен форум.Преди да ви питам каквото и да е ще се представя с две думи. Казвам се Стоил и съм на почти на 18 години. Още като малък започвам да се занимавам с музикални инструменти като китара, акордеон, пиано, макар и да бяха играчки де От около 2 години се занимавам с електронна музика. И аз съм един вид музикант като вас, но си мисля че за да бъда истински музикант (макар и непрофесионален) трьбва да свиря поне на един инструмент. Имам малък опит с пианото, но акустичната китара е моята голама любов. И така преди 3 дни си взех китара втора употреба, но пък много запазена и здрава. Китарата е Stagg SW201. Имам няколко въпроса: 1. Какви грижи да полагам за новата си китара? 2. Можете ли да ми препоръчате някой самоучител по китара (ако е възможно на български). Знам, че в интернет има много, но си помислих, че вие ще ми препоръчате някой, който няма и ще е по-полезен. До онзи ден не бях "свирил" на китара. Пръстите ме наболяват, но предполагам това е нормално. Също така ми е трудно да ги местя бързо по струните за да правя акордите, които междудругото незнам. Аз съм съвсем начинаещ, който търси помощ от професионалисти. Ще се уча сам, нямам възможност да плащам за уроци или поне не сега. Ще се радвам ако ме съветвате какво да правя. Ми... това е общо взето. ИИ се извинявам ако съм объркал раздела. Благодаря Ви предваритерно.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.