Jump to content
Българският форум за музиканти

Madeyed

новаци
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Madeyed

  • Рожден ден 10/20/1995

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Казанлък

Contact Methods

  • Skype
    madeyed

Madeyed's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Търся си учител по ел. китара в Стара Загорска област. Живея в Казанлък, но тук уроци по ел. китара не се дават и за това търся за градовете, които са ми наблизо.
  2. Защо за тези пари не потърсиш нещо втора ръка? За метъл и рок мисля, че ще ти подхожда малко повече http://www.musicworld.bg/bg/c_362/i_21862/Cort_Z40_RD.html , пък и Cort не са и лоша марка. Най-малкото мисля, че ще можеш да си намериш усилвател за 50на лева втора ръка - виж на базара. Също пробвай в някой магазин в околността ти да видиш коя форма на китарата ти най-много ти е удобна и кой звук ще ти допадне. Може да пробваш и да заемеш китара от някой приятел и да я свържеш към компютъра си за да видиш как ще звучи и дали ти допада. Така може да спестиш 70 лева. Ако зв. карта на компа ти не е лоша може дори да не ти трябва нищо повече от преходник за 50 стотинки. ПС - Нещо, което наистина сметнах за важен урок при мен е, че ако свириш на неудобен и некачествен инструмент, можеш да се отвратиш от него и да спреш изобщо да свириш. По-трудно ще се учиш и т.н. Ако наистина искаш да се занимаваш, ще си направиш услуга ако изчакаш още малко и си купиш малко по-добър инструмент.
  3. По добре си купи нещата по отделно. Според мен сетовете не са толкова добри. Най-умното решение е да си купиш по-хубава китара и кабел за същите пари и да си я свържеш към компа. =]
  4. Има тунерчета за по 10на лева. Иначе използвай guitar pro тунера, вършил ми е работа
  5. Закупих си и първата ел. китара, заедно с още няколко неща ! - Career Elite-LP Custom - Куфар, който е неизвестна марка, но е доста здрав. - Кабел 6м Roxtone
  6. Стана! Няма никакъв шум. Благодаря
  7. Купих си китара от Казанлък. Свързах я към саунд картата ми (не е вградена) нямам preamp, но когато пусна Distortion се получава много силен фонов шум (когато е clean всичко е наред). Инсталнал съм си и asio4all и използвам Amplitube. Въпроса ми е как да отстраня шума? ПС - имам стар Респром PC201, мога ли да го използвам като preamp?
  8. Акустична Кремонка, която беше предвидена за износ за Испания. Една от най-добрите кухарки, на които съм свирил. Вече е на 10 години и малко, но въпреки това пак вади невероятен звук.
  9. Благодаря за отговорите. Наистина финано реших че ако ще е нова китарата ще е Cort EVL-X4. За момента може само Хърбърт да ми промени мнението с двете китарки, които ми е приготвил - два Феникса страт. от 80те години. Ще ги видя в събота. Следя темата редовно за нови съвети и предложения.
  10. Благодаря! Днес ще посетя Хърбърт, знам адреса и ето му и сайта - http://www.musichousekazanlak.com (ако някой прояви интерес към този магазин). След проучване се отказах от евтиния Jackson. За сега съм хвърлил едно око на Epiphone G-400 PRO, видях че някой от сайта има тази китара (разгледах в темата "Фукня - само за музикални инструменти") ако иска може да сподели мнение. Също така в Базара видях един Fender Stratocaster '96 MIM. Изглежда добре запазена китара и при първа възможност ще я видя и чуя. Благодаря ви за информацията, особенно инфото за магазин MMG Music.
  11. Проблема с "гмуркането" съм го измислил. Въпроса ми е дали за тези пари няма да си намеря нещо с по-добър звук. Не се интересувам как изглежда, нито цвета. Въпроса ми е за качеството.
  12. Добър ден, казвам се Лъчезар и съм от град Казанлък. Предстои ми да взема доста важно решение и бих ви бил благодарен ако ме насочите към правилния избор. Поради слабостта ми към ел. китарите, най-накрая реших да се сдобия с такава. Имам опит с акустичните китари - ходил съм на уроци и съм се занимавал доста време самостоятелно, но относно ел. китарите знам доста малко. Проучих музикалните магазини в България и се спрях на магазина "rockshock,eu" и по специфично на модела Jackson JS32T Kelly. Мой приятел има Jackson KE3 Kelly и когато съм свирил винаги съм бил изумен от удобството и качеството на инструмента, което ме насочи към тази марка китари. Бюджетът за китарата ми е около 550 лева. Наистина бих се възползвал за мнения относно марката/самата китара и предложения на други подходящи модели за тази сума. Също така бих бил благодарен за всеки съвет при купуването на ел. китара. Фен съм както и на твърдата музика така и на мелодичния рок. Знам, че стила на свирене, е от голямо значение при закупуването на китара, тъй като ще свиря именно такъв тип музика.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.