Jump to content
Българският форум за музиканти

stefan123

новаци
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от stefan123

  1. Колеги, някой по-запознат би ли могъл да каже дали Korg Pa50SD има главен еквилайзер?
  2. Здравейте, колеги. Наскоро си закупих Korg Micro Arranger, който всъщност е по-компактен вариант на Pa50 SD. С него използвам и Expression pedal, а проблемът ми е, че педалът контролира силата както на Upper траковете, така и на Lower трака, който е за лявата ръка. Това се случва само при някои пърформанси. Има ли как да се направи така, че за всички пърформанси, стилове и STS конфигурации Lower трака да е един и същ? Понеже имам и Korg Pa800, на него съм му задал да си помни Lower трака от глобалните настройки. При Micro Arranger-а не мога да видя от къде става това. Другият вариант е, ако има начин да се направи Lower трака навсякъде да не се влияе от педала. Друг проблем е, че в RT Controls в менюто на Style play режима, където уж се задава на траковете дали да се влияят от педала не могат да се променят параметрите, т. е. ако за Exp. pedal е зададено на On, не мога да го променя по стандартния начин. Знам, че мога да си направя всички пърформанси с един Lower трак, като ги настройвам един по един, но това си иска доста ръчкане, а аз си търся по-глобално решение на проблема. Съжалявам за дългия пост.
  3. Здравейте отново, Благодаря на всички за отговорите и отделеното време. Един човек ми помогна в лично съобщение и успях да постигна резултатът, който исках. Още веднъж благодаря на всички ви.
  4. Днеска се мъчих да ги намеря тези program change-ове, но не успях. За първи път чувам за тях. Сигурно е нещо свързано с промяната на блендите, но не знам къде е и какво е. Пробвах пак да ги сменям от иконите на самите тракове докато файла е пуснат. Като сложа друга бленда, файлът върви максимум секунда-две с нея и после си превключва пак на предишната, с която си върви като го пусна. Извинявам се, ако съм много некомпетентен. Имам доста голям проблем със зрението и ми се налага като правя някаква настройка, където трябва да се чете по дисплея, да ползвам лупа. Занимавах се да гледам имената на бутоните, да не би това Program Change да е бутон, но не видях никъде такова нещо. То е ясно, че грешката е някъде в мен. Моля ви да ми опишете какво точно представлява това Program Change, за какво служи и как се работи с него? Предварително благодаря и още веднъж се извинявам за моята некомпетентност или недоглеждане.
  5. Благодаря ви за бързият отговор. Точно от режим Sequencer съм се опитвал да им слагам други бленди. Докато самият файл е пуснат ги настройвам, но като го спра и пусна отново си върви пак със предишните бленди. Пробвал съм и без да го пускам да настройвам блендите, но като го пусна пак си върви с предишните, все едно, че нищо не съм правил. Утре ще опитам пак онова, което ми казахте. Може и аз да бъркам някъде. А относно възпроизвеждането през компа, просто исках да ги разгледам на спокойствие със сравнително приличен звук. Като имам някакъв резултат ще пиша пак утре. Още веднъж благодаря.
  6. Здравейте, Имам два въпроса относно миди файлове. Ето го първият: Свиря на клавир Корг па800. Преди време съм си правил мидита с блендите на различни сетове. Сега свиря с друг сет и тези мидита са неизползваеми в момента. Въпросът ми е има ли някакъв начин те да се запаметят с други бленди на сета, с който свиря в момента? Аз се опитвах, но не успях. Вторият ми въпрос е: Наскоро ми дадоха едни кръчмарски мидита за Роланд. Хубави са, обаче блендите, с които свирят не ми харесват. Като цяло звучат твърде ретро, като се имат предвид възможностите на клавира. Като не успях да им сменя блендите, се опитах да си намеря някакъв софтуерен синтезатор, с който да ги подкарам през winamp и те да си звучат прилично. Такова нещо обаче не намерих, но съм чувал, че има. Някой знае ли някакъв софтуерен синтезатор, с който да се подобри звукът на миди възпроизвеждането при мен? Звуковата ми карта е Realtek AC97, ако има някакво значение. Благодаря ви предварително за помощта и извинявайте, ако се изразявам малко неточно, но не съм особено напред с тези неща.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.