Jump to content
Българският форум за музиканти

Eros

новаци
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    певец

Eros's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. При мъжкото оперно пеене всеки тип глас си има определен диапазон и нотите и партитурите са съобразени с него изцяло.При поп и рок музиката вече няма такова строго разграничаване на тенор,баритон,бас...там всеки си знае индивидуално докъде може да се напъне и да изкара чист точен тон.Но не винаги най-високите тонове звучат кресливо - например Peter Cetera има изключително висок глас и едновременно с това пее уникално чисто без да се напъва.Тембърът във високия му регистър звучи почти като натиснат клавиш на клавир или акордеон...Steven Tyler от Aerosmith пък си пее цялата втора октава,но или на фалцет или крещейки,но взима всеки тон точно.Всеки добър певец знае кои тоналности са му най-удобни и избира тях,когато транспонира дадена песен.
  2. Иска се повече време за да ти се шлифова гласа,но с желание всичко се постигаКато за начало се научи да се разпяваш правилно и да пееш без усилие,намери твоят диапазон и недеи да се пънеш да пееш извън него.Избирай си песни,които можеш да изпееш,не се нахвърляй на много трудни.Слушай се внимателно и се стреми да пееш чисто и точно всеки тон.Това с детското звучене не се оправя бързо,но ако пееш редовно и правилно след време това ще се оправи.Когато пееш доста пъти една песен,тя уляга и започваш да не мислиш за всичко - тогава вникваш в пълния смисъл,усещаш как трябва да я представиш и изживееш,отпускаш се някакси и изпитваш удовлетворение от пеенето.
  3. Eros

    Любими певци

    От чуждите изпълнители - Eros Ramazzotti,Alejandro Sanz,Sting,Peter Cetera,Richard Bona...,групи - The Corrs,Chicago,Spin Doctors... наши - Б.Т.Р.,Mary boys band,P.I.F.,Константин Цеков,Васил Найденов...и още много разбира се.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.