Jump to content
Българският форум за музиканти

mama

новаци
  • Мнения

    32
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Последни посетители

200 профилни разглеждания

mama's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. пианискааа това дето си го написала е низходиащ D2
  2. виш тиииииииииии Друм_мастер влизал със по два ника хахаха
  3. Митьо ПайнеХа ха, това за Тъмната страна ми хареса. А сигурно е Дарт Вейдър
  4. ами тожа е несхто като руска тамбура
  5. Никак не е най-важна ритмичността Един доста голям барабанист беше казал "Все пак ние сме хора и не трябва да изключваме човешкият фактор от свиренето.А ако времето,дори и "разклатено" се заключи от цялата ритмична секция - кой ще разбере ?" - Джон Бонъм и Кийт Муун доста оборват тази крайност в мнението ти - тук вече съм абсолютно съгласен,като изключа от части т.4 ! Аз лично не бих заложил изцяло на нищо физическо ! За мен музиката е въпрос на усет,барабаните-още повече ! Дали си бърз,техничен,ритмичен,красив или грозен,за да си добър-свиренето ти трябва да е пропито с "фийлинг" и груув ! Защото това се усеща ! въпроса не е "Какво" свириш,а "Как" го свириш ! Няма никакво значение дали можеш да изсвириш тремоло с една ръка,крак или нз. още с какво от значение е как звучиш в музиката,която правиш ! Затова и не може да се сравняват барабанисти от различни стилове ! Всеки стил си има своите си изисквания към инструменталистите,които го свирят ! Ману Каче свири ужасяващо красиво,чисто и на място,а Картър Беуфорд-срахотно накъсано и с изместена ритмика-коренно различни барабанисти като стил на свирене-убийствени като груув ! Примерите са много ! То е трудно да сравняваш барабанисти(добри) които свирят в един стил(най-яркия пример за който се сещам е: Поркаро/Филипс ! На едни им харесва единият,на други-другият,но всички ги признават за великани !),че какво остана за различни Някой беше казал в една друга тема,че ако един барабанист е добър-неможе да се сравнява с другите,защото вече е достигнал висотата,която му позволява,да е сам сред десетките други "добри" ! Има обаче една най-елитна група барабанисти и тя е на великите ! Това са хората,които със стила си на свирене,с нововъведенията си,променят самото значение на думата музика/барабани/свирене. Стийв Гад е от тази група и затова няма как да бъде сравняван с Портной(който пък определено е на едно от първите места във "ВИП" ложата на прогресива !) Уф бая извъртях темата май,но се надявам да ме разберете Дрън-мастер то4но ритми4носта е наи-важна и основна. Ако един барабанист неможе да свири ритми4но и да задържи едно темпо/без зна4ение какво/от краи до краи, функциата му във групата скоропостижно се из4ерпва вси4ки останали нещта могат да бъдат постигнати с останалите инструменти и без помощта на барабаните, което по прости4ко да ти обясниа озна4ава ти да си седиш в къщти гладен без работа!!! МЕТРОРИТМИ4НОСТТА СИЕ ИЗКОННО НАШО ПРАВО И ТЕРИТОРИА НЕНИЯ ОТНЕМАИТЕ :read: :read: :read: :read: :read: :read:
  6. Аз това го слушах на един саит има доста хъм..мек звук ама незнам изобщто ниакои внасиа ли такива 4инели в Бг.... Ако имате информатсиа от каде мога да си го купя ...както се казва неме жалете.....
  7. МАНЕЕ каиута сус барабани хич неси го представиам кораба как ли несее разпаднал??! :think: :think: :think: :think:
  8. Аз не знам като как ще се изпълни тва парадидл (предполагам от думите par и diddle, сиреч par-a-diddle... в превод средно равномерно изпълнено или нещо подобно). Аз парадидлите си ги наричам "вдървено тремоло", пък ако щете ме псувайте! Ама не знам като как ще стане това ДЛДЛДД-ЛДЛДЛЛ??? ами според мен парадидлите ниамат нисто общто със тремолото..... хихихихихихиихх и какво сщте ре4е вдървено тремоло RLRLRLR ТОВА СА ПОРЕДИЦИ НА РЪЦЕТЕ ИАА ПОДОБРЕ СИ ГЛЕДАИ ИОНИКАТА ТАМ :violin:
  9. И аз това питам?? Време е някой от шефчетата да се сети да пусне и човече-барабанистче щото голяма дискриминация така Пък и нали барабаниста е най-добрия приятел на музиканта, трябва респект еее анакон какво зна4и това 4е барабанистите неса музиканти ли? кръвно съм обидена
  10. Прави се сергията.. Има оше малък проблем - мерим тегло на разни чинели , защото в каталозите никъде не пише кое колко тежи. джани тук си направи безплатна реклама на търговиата остава да даде протцент от пе4албата на собствениците на форума
  11. ами то ако говорим спесиално за българя 98% от деистващите барабанисти са самоуки/не ме опровргаваите защтото сие истина/,от друга страна двама от наи 4есто коментираните барабанисти от които много хора в този форум се васхищтават /именно защтото са добри/ Х.Иоцов и Ст.Янкулов СА! завършили Музикална академя така 4е сами си направетв извода аз самата на какво мнение съм.
  12. ами бонзо поьвално е 4е имаш токова добър приател,естественно 4е ниама как да разбереш кое е по доброто,но свиренето по ноти е за предпо4итане /осхте поже4е 4е знатсите при барабаните не са 4ак толкова много/,сус сигурност катско нее прав за тежките палки особенно ако даваш на на4инаеш да свири със тиах./тожа за тежките палки несум го измислиса аз /
  13. tupoto kopele Zilldjian-идва от зил-което зна4и 4инел и зна4и маистор на 4инели или 4овек които прави 4инели./така може да се "преведе"/ от там и идва също зилове когато казваме за малките 4инел4ета на даирето.
  14. Ами питам 6тото ми е интересно! Все пак искам да расбера мнението на барабанистите в тоя форум,не на КРИТИКАРИТЕ които се 4удят къде да си и9зръсят мъдростите а то имали НАИ-добър барабанист въобще!!!!!!!?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.