podmatrix Публикувано Декември 14, 2009 Публикувано Декември 14, 2009 Здравейте, имам следния проблем: Bridge-а постоянно му къса струните (Китарата е Cort Evl-Z4 и е string through body). Няколко пъти до сега съм заглаждал каналчетата, но това продължава да става. Може ли да дадете някакви идеи? Цитирай
Yves Отговорено Декември 14, 2009 Отговорено Декември 14, 2009 На мостчето или там, където струните влизат в тялото на китарата? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 14, 2009 Отговорено Декември 14, 2009 (Редактирано) ...Няколко пъти до сега съм заглаждал каналчетата, но това продължава да става. Може ли да дадете някакви идеи? Aко си сигурен за мястото, където се късат, заглади пак. Ако не можеш да се справиш - лютиер! Редактирано Декември 14, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
podmatrix Отговорено Декември 14, 2009 Автор Отговорено Декември 14, 2009 Мястото при късане е едно и също винаги , няма значение на коя струна. Изпилих каналчетата на моста около 2-3 пъти и то доста сериозно... Преди 2-3 часа скъсах 2 струни (5 и 6) в разстояние на 20 минути, все на едно и също място. Проверявах и двата канала с едно перце дали го дращят, уви не. Вече нз и аз от кво може да е... За близо 3 месеца смених сумати му и струни... Цитирай
kolio_k Отговорено Декември 15, 2009 Отговорено Декември 15, 2009 Ако правилно предполагам, че говориш за Тюн-о-матик бридж, можеш да пробваш някое от тези http://www.stewmac.com/shop/Bridges,_tailp...ic_Saddles.html , определено решават проблемите Цитирай
podmatrix Отговорено Декември 15, 2009 Автор Отговорено Декември 15, 2009 (Редактирано) Като вид съм с такива. Или ти приказваш специално за тези? Иначе струните ми се късат точно на тях и точно тях пилих няколко пъти. Редактирано Декември 15, 2009 от podmatrix Цитирай
abductor Отговорено Декември 15, 2009 Отговорено Декември 15, 2009 Има предвид да смениш седлата с такива като от линка Цитирай
Yves Отговорено Декември 15, 2009 Отговорено Декември 15, 2009 Като вид съм с такива. Или ти приказваш специално за тези? Иначе струните ми се късат точно на тях и точно тях пилих няколко пъти. С какво ги пилиш? Заглади ги с шкурка 1000-1500 или направо купувай нови седла Цитирай
podmatrix Отговорено Декември 15, 2009 Автор Отговорено Декември 15, 2009 Първоначално с шкура, но не се получи, а след това с отсатъка от скъсаната струна. С него уж стана, но уви не... Явно ще се купуват нови седла Цитирай
Recommended Posts