ultramega Публикувано Октомври 24, 2009 Публикувано Октомври 24, 2009 Едни сравнително по евтини модели на Гибсън. Не знам дали е кометирано по тях, аз не намерих такава тема. Та някой ако е имал вземане даване с такива китари , би ли споделил впечатления? Gibson Melody maker Ето и едно видео- Gibson Les Paul Junior Видео - (това ми харесва доста ) Цитирай
AngusYoung Отговорено Октомври 25, 2009 Отговорено Октомври 25, 2009 За съжаление не съм се докосвал до тези китари но ме учудва че това са най-евтините модели в сайта на Гибсън(поне доколкото аз видях.Изглеждат доста приятни китари но като че ли сравнени с истинския Лес Пол леко простеят като дизайн.Хайде да пишат тези дето имат повече информация и опит. Цитирай
AngusYoung Отговорено Октомври 26, 2009 Отговорено Октомври 26, 2009 А и една питанка ако некой по неква случайност пише в темата може ли да кажете и кое според вас е по-добрата китара.Аз сам не мога да си отговоря звучат ми страшно близко Цитирай
kolio_k Отговорено Октомври 26, 2009 Отговорено Октомври 26, 2009 Аз съм свирил с Мелъди Мейкър, приятни китари са като звук ( специфични заради адаптерите ), като изработка, поне новите са посредствени. Не бих ги препоръчал, освен ако не гоним някакъв много конкретен техен саунд ( нещо като СГ с П90 адаптери ) Цитирай
AngusYoung Отговорено Октомври 26, 2009 Отговорено Октомври 26, 2009 Не знам доколкото чух в демотата звучаха супер а и са леко нестандартни модели.Истински ми хареса Лес Пол Джуниър но във Фактор надали имат Цитирай
ultramega Отговорено Октомври 26, 2009 Автор Отговорено Октомври 26, 2009 Да готино звучи на видеото , ама си е сиромашко гибсънче Junior не е чак толкова евтиничък(на същите пари се намират Студио-та на старо напоследък), колкото Мелъди Мейкър, но пък сякаш звучи по универслно, доколкото такова сравнение е възможно без да съм ги докосвал и двете. Иначе предполагам че Фактор могат и да ти доставят ако разговаряш с тях. Така ще си платиш още малко отгоре но пък няма да се притесняваш как ще пристигне пратката до теб Цитирай
AngusYoung Отговорено Октомври 26, 2009 Отговорено Октомври 26, 2009 Наистина интересен инструмент но на сайта на Гибсън има Лес Пол Студио за същите пари тъй че ако някога имам възможност да отделя тези пари то по-скоро бих ги похарчил за Студиото. Цитирай
ciriljhonson Отговорено Октомври 26, 2009 Отговорено Октомври 26, 2009 Ех, първата ми сериозна китара, беше сякъш вчера, ама не... Gibson Melody maker, доста приятна китара, 99.9% махагон, с интересен ясен и отчетлив тон и приличен състейн, мойта беше от края на серията, преди да бъдат спрени и заменени от Gibson SG 100/200/250. Не ми харесваше тънкото тяло и късата, като че ли мензура, поне за мен. Иначе, като цяло много подходяща китара за хора от началните класове в Rock School. За новите бройки напълно подкрепям мнението на kolio_k, доста посредствени като изработка/финиш, даже съм се питал дали не са малко с жълт цвят на кожата ама знае ли човек. И на края като тема/материал за размисъл и разискване бих ви предложил: Gretsch Electromatic Junior Jet или Gretsch Electromatic Junior Jet II Напълно достойни и равностойни съперници на съвременните Gibson Melody и Junior. Цитирай
Recommended Posts