The_Clansman Публикувано Януари 20, 2008 Публикувано Януари 20, 2008 Здравейте пичове! Вече два часа гледам форума и се невиждам отговор на въпроса си...(Вероятно защото е безсмислен) Та въпроса ми е - Как звучи електрическа китара без педал ????????? Досега съм свирил само на акустична и преди една седмица зех електрическа. За пръв път в живота си се докосвам до такъв звяр. ПРоблема е, че китарата звучи като акустичната ми (((( ... Питах, четох- секи ми казва че ми трябвало педал за ефекти, но съм чувал чисти китари които пак си звучат някак си електрически. Ако увелича много и дрънкам на първите три струни (от горе надолу) звучи като парче на Slayer или Venom, но всичко останало си е като при акустичната((( Моля да ми кажете това така ли трябва да бъде или нещо не е добре китарата???? Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Януари 20, 2008 Отговорено Януари 20, 2008 каква ти е китарата ? Да ако усилвателя ти е само на клеен ти трябва педал ! Цитирай
Overdrive Отговорено Януари 20, 2008 Отговорено Януари 20, 2008 къде я включваш?? не се включва в уредба, касетофон или колонки за компа Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Януари 20, 2008 Отговорено Януари 20, 2008 (Редактирано) къде я включваш?? не се включва в уредба, касетофон или колонки за компа в комп може да звучи китара добре , защо да не я пуска там ? така де човече кажи каква ти е китарата , може и да е от нея единствено при усповие че е направена от некъдърник ( няма друг шанс ако причината е в китарата ) Редактирано Януари 20, 2008 от stratevcaster2 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 20, 2008 Отговорено Януари 20, 2008 (Редактирано) Aко искаш да свириш ЖИЦА, ти трябва и: -усилвател за китара, който в чиито чист канал да включиш педалче ДИСТОРШЪН(означава буквално "изкривяване"). -усилвател, който си има вграден дисторшън(по-добрия вариант). -усилвател за китара, който в чиито чист канал да включиш многоефектен процесор(по-евтин, компромисен вариант, макар, че има и много качествени и скъпи процесори). Ако искаш да свириш рок: -усилвател за китара, който в чиито чист канал да включиш педалче ОВЕРДРАЙВ/Overdrive(по-лек вариант на дисторшъна) -усилвател, който си има вграден овердрайв(по-добрия вариант). -усилвател за китара, който в чиито чист канал давключиш многоефектен процесор(по-евтин, компромисен вариант). УСИЛВАТЕЛЯ(AMPLIFIER/AMP), може да бъде или отделно(глава), която се използва в комбинация със специална колона за китара(кабинет), или може да бъде комбиниран заедно двете(комбо). УСИЛВАТЕЛИТЕ често нямат само един канал ами няколко, например чист/дисторшън, или пък чист/овердрайв/дисторшън, или чист канал/ритъм овердрайв/овердрайв за сола/"крънч" тип овердрайв. Отделните канали се превключват с копчета на усилвателя, или педалиера в краката на свирещия. Ако искаш да свириш чиста китара, която звучи "електрически" трябва чистоя канал на усилвателя, който ползваш да ти харесва. Китарните усилватели НЕ СА Hi-Fi, усилвателите, които ползваш вкъщи, звучат различно, и имат различно предназначение(китара). Китарните говорители и кабинети НЕ СА такива, на които се слуша музика, и са предназначени специално за свирене на китара. Глава : Кабинет: комбо(от комбинирано) или още кубе(българизирано): педалчета: Процесор: Редактирано Януари 20, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 20, 2008 Отговорено Януари 20, 2008 (Редактирано) ^ Прочети и темата за начинаещи, която е пинната горе в раздел китара. Свиренето в компютъра вкъщи става, но е необходима безшумна и незабавяща звукова карта, както и това си остава домашно компромисно решение. Прочети и темата за кабинети в този раздел. Освен ефекта дисторшън, има купиша ефекти, като реверберация(reverb), който имитира акустиката на различни помещения, ехо(echo/delay), хор(chorus)- прави няколко различни по височина на тона "копия" на сигнала и ги смесва, дефазиране(phaser), което дефазира сигнала, flanger, octaver, wah-wah, и т.н. Мултиефект процесорите обикновено имат доста от тях. Редактирано Януари 20, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
The_Clansman Отговорено Януари 20, 2008 Автор Отговорено Януари 20, 2008 Така... първо ви благодаря за бързия отговор Наистина мерси много! Сега китарата е за 150 лв от София някаква куча марка е "Billy Ray" друго незнам за нея Evtim Djerekarov ти си моя спасител!!! Благодаря ти много за подробното описване на всичко! Китарата съм я включил към компа както е описано в една от темите във форума (през микрофона). Сега един приятел ме съветва да си купя специален кабел че да го свържа направо към колоните. То е малко сложно де, защото съм с Усилвател "Респром" от едно време и "специалния" кабел всъщност трява да е жак-кабел с петица отзаде. Мисля да си зема дисторшън педал. Ще се промени ли звука ако карам с връзка --> Китара+педал+обикновен усилвател? П.П би било хубаво ако кажете една две марки педали щото и там не му разбирам Още веднъж мерси много! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 20, 2008 Отговорено Януари 20, 2008 (Редактирано) Вземи си процесор, или малко ампче!!!!! Щом нямаш много пари, за около 150-200 може да изпадне някой зоом V-amp/707-2/диждитек, или нещо подобно. В него има много типове овердрайв/дисторшън, както и много ефекти. За съжаление, звука на евтините процесори е малко посредствен. С педалче в уредбата няма да стане добре, понеже ще звучи като осичка - китарните говорители не са с тези характеристики, които звучат добре с китара. Друг вариант, който аз бих избрал, е да си вземеш някакво малко усилвателче(комбо) стил Behringer, като за начало. Хем вътре си има някакви драйвове и чист канал, хем си е усилвателче. Behringer се славят като марка-менте, но какво пък - щом не можеш да си купиш усилвател за 1000 - вземи си такова. Варианта не е лош - хем ще свикнеш да свириш с усилвател. А и можеш да го носиш с теб насам-натам - не тежи много. Това според мен, май е по-"музикантският" избор...хехе Редактирано Януари 20, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
MiroLambov Отговорено Януари 20, 2008 Отговорено Януари 20, 2008 Евтиме :recourse: Много ценна информация ми даде , мерси ! Цитирай
The_Clansman Отговорено Януари 20, 2008 Автор Отговорено Януари 20, 2008 Пич мерси много!!!!! Мисля, че съм по навит за второто решение. Проблема е, че съм от Габрово и нямам достъп до магазини за музикална техника В целяи смотан град едвам намерих един дето си продава в апартамента, че да си купувам от него струни Проверих и в get.bg няма такова нещо дори китараи нямат Знаеш ли някой сайт от който да си поръчам? Аз мога и от тоя човек дето си продава в апартамента да си поръчам де, но не съм сигурен с колко ще ме набута (в наши дни не може да вярваш на никого) преблизително колко струва едно такова посредствено комбо? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 20, 2008 Отговорено Януари 20, 2008 Предполагам, около 150-200, но не съм сигурен, нека съфорумниците кажат. Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Януари 20, 2008 Отговорено Януари 20, 2008 сложи една тема в купувам и веднага ще ти доиде някои усилвател , но ако го земеш нов можеш само да намериш някои squier , ( като го видя ми се повръща) или някои беринджер него по може видях даже един за 70 кинта с два канала и модове ( british и глупости ....) Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 20, 2008 Отговорено Януари 20, 2008 (Редактирано) За този говорех и аз. С вграден сансамп е. Друг добър вариант е 15-ватовото Peavey Transtube с вграден Reverb - има приятен рокаджийски "крънч". Редактирано Януари 20, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Overdrive Отговорено Януари 20, 2008 Отговорено Януари 20, 2008 (Редактирано) май няма да е зле да се направи една подредена тема за начинаещи "какво ни трябва за да свирим на ел китара" или нещо такова, където да има и разни марки подходящи за начинаещи (ценово) защото през ден-два се задават подобни въпроси - евтим много добре го обясни - евала всъщност то си има такава тема но е малко неподредена информацията всъщност за процесорите основно - обикновено представляват цифрова симулация на усилватели/кабинети/аналогови ефекти и тн - предимства - много ефекти на едно място, мнооого по добра цена от всичко по отделно, много компактни - не е нужно да си тренирал вдигане на тежести за да си носиш техниката, могат да се включат в хай-фи усилвател или смесителен пулт, могат да се правят готови настройки с конфигурирани ефекти и усилватели (а не да цъкаш по 20 педалчета), начинаещите могат да разберат кой ефект за какво служи и къде се използва. Недостатъци - все пак са симулации - евтините звучат доста изкуствено и пластмасово, скъпите имат хубави ефекти и са много близки до истинските неща но пак са си симулация и това понякога се усеща в звука Редактирано Януари 20, 2008 от Overdrive Цитирай
Total_Overdrive Отговорено Януари 20, 2008 Отговорено Януари 20, 2008 Предполагам, около 150-200, но не съм сигурен, нека съфорумниците кажат. Ето тук можеш ВЕДНАГА да си купиш един V-Amp за 150лв. Цитирай
Recommended Posts