Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
MXR Distortion +

По-просто от това не се сещам :slap:

Копеуе, първият ми дисторшън беше със 741. :metalist:

Моят беше още по-прост и нямаше диоди - вадеше просто изкривен звук от струна без много темброво оцветяване, ама вършеше абота, дъ'ге.

Прави се за 10 минути - наистина от това по-просто нема.

Освен това е евтино - излиза към 1-2 лева.

Отговорено

не прави мхр дист+, пробвай нещо подобно, но с по-съвременни операциони усилватели, например http://runoffgroove.com/newclipper.html - звучи много по-добре - това ми беше първия дистер, който сложих в кутиика - тогава експериментирах много с подобни дистери (с клипващи диоди) и този най ми хареса от всички

Отговорено

Ако сложиш сега светодиоди или шотки ще е още по-добре.

Моето мнение за дистърите които ползват кривене базирано на ограничаване на сигнала от диоди (както е тук) е, че се получава по-мек и приятен звук когато кривенето е в обратната връзка на операционен усилвател- както е при почти всички бос и ибанец камиончета.

Отговорено

мен най ми харесваше горния дистер с германиеви диоди Д9 - звука беше некъф шредърски, примерно кат на малмстиин (естествено с ламбов амп след дистера)

Отговорено

Тия германиеви диоди май доста трудно се намрират.Аз си търсих такива за един дистър който правех съвсем в началото и не можах да намеря по магазините,и се наложи да искам от приятел.

Отговорено (Редактирано)

Или може да ползваш прехода база-емитер на някой германиев транзистор(ако намериш германиеви де).Принципно представлява диод,но не знам дали няма да предава някакъв характерен звук.

Редактирано от bratmito
Отговорено

Преходите на транзисторите се държат различно от диодите.Но може да се опита.Куп схеми свирват различно с различни диоди и всеки може да ги подбере по свой вкус.Стават и светодиодите-ГЪВНЪРА е точно с такива.А ако някой много търси германиеви диодчета-да се обади.Посъбрал съм малко и мога да услужа.

Отговорено
Тия германиеви диоди май доста трудно се намрират.

Трудно е, но се намират. Преди месец, когато бях в София по работа гледах на 2-3 места, във Варна също се намират.

Отговорено

aко става въпрос за транзистори - пробвал съм и с прехода сорс-гейт на мосфет и също се получава интересно, добър резултат дават и 2 различни диода - примерно разноцветни светодиоди или един светодиод и един германиев и т.н.