Evtim Djerekarov Публикувано Април 25, 2006 Share Публикувано Април 25, 2006 Нека тук всеки да сподели какви лютиери знае, в кой град се намират, техни координати, и информация за това как работят. След като се постнат достатъчно мнения, предлагам да се направи резюме, и да се пинне темата горе във "Важно". Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wessy Отговорено Април 25, 2006 Share Отговорено Април 25, 2006 Имам 2 китари правени от Иван в Пловдив. Координати не мога да дам директно в темата. Ако някой се интересува на ПМ. Иначе съм супер доволен от нещата който прави. Не проточва срокове. Каквото и както му кажеш така го прави и работи на съвсем нормални цени. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
black_waltz Отговорено Април 25, 2006 Share Отговорено Април 25, 2006 да не пропускаме небезизвестния Pacman координатите му ги има у форума, както и инфо за работата му, даже в момента едната ми китара е при него Докато живеех в Пещера ползвах известно време услугите на един лютиер от Пловдив - Владо Храмов се казва, сроковете ги проточва с месеци(за неща които се вършат за неповече от няколко часа) последният път му бях носил китарата ми да и смени праговете, след като я държа 2 месеца ми я върна и ми каза, че нямало нужда да се сменят още а те са почти равни с грифа.... и на всичкото отгоре ми я беше ударил на няколко места и то брутално, тъй че горещо непрепоръчвам на никои да си дава китарата при него, и все пак ако някои се интерисува мога да му дам координатите друг добър майстор доколкото знам от Пловдив е Диката, писало се е немалко за него из форума, колегата Бъртън може да даде повече инфо за него Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Април 26, 2006 Автор Share Отговорено Април 26, 2006 Wessy, Alexi, дайте координати! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vlad Отговорено Май 3, 2006 Share Отговорено Май 3, 2006 (Редактирано) Моят лютиер, при който си нося виолата и който ми направи басет по поръчка, се казва Петър Цветанов. Живее в Банкя. Той е най-коректия лютиер за акустични инструмент, с когото съм работил. За електрически китари: Може да имате доверие на Диката /Пв/, както и на Валери Градинарски /Сф/. За Pacman също чувам само добри думи. За жичкаджийската част и ефекти -Nikifena Ако някой се интересува за тамбури от всички видове:бай Стефан от Габрово. Има един лютиер за акустични инструменти с име Кучинчанов или нещо подобно. Ателието му е в София срещу механотехникума. Веднъж се наложи да отида при него. Пред очите ми одраска корпуса на виолата ми с един инструмент и с цялата си наглост ми каза: "Ами то така си беше"! Добричков /акустични инструменти - Пв/ ми подмени една цигулка с друга преди години. Влад Редактирано Май 3, 2006 от Vlad Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Май 3, 2006 Share Отговорено Май 3, 2006 Имам 2 китари правени от Иван в Пловдив. Координати не мога да дам директно в темата. Ако някой се интересува на ПМ. Иначе съм супер доволен от нещата който прави. Не проточва срокове. Каквото и както му кажеш така го прави и работи на съвсем нормални цени. Aз имам 1 бас от Пламен, и той е най-некоректният човек който познавам. Прави ми баса 1 година (10 месеца повече от обещаният срок който ми каза когато му дадох парите за баса в началото) и на места си остави ръцете. Също така много пие и е психически нестабилен. За Пловдив Диката или Иван. За София пакман, и имах адреса на 1 лютиер от люлин (на майната си) Ицо се казва. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TerminalFrost Отговорено Май 3, 2006 Share Отговорено Май 3, 2006 Имам китара, правена от Емилиан Лалев (Аурелиано). Не знам как работят останалите лютиери, но моят инструмент стана точно така, както искам, абсолютно верен, и в дадения срок. Човека е сериозен и коректен. Ето и самата китара: http://acidmartin.wemakesites.net/Universe.html А ето и сайта на Емо: http://aurelliano-guitars.hit.bg. Там желаещите могат да се свържат с него. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hate Incarnate Отговорено Май 3, 2006 Share Отговорено Май 3, 2006 (Редактирано) само да попитам за този Иван kak работи?!Спазва ли си сроковете работи ли качествено и колко горе долу ще ми вземе за изработката на един гриф в стил B.C. Rich?!Наскоро ми го препоръчаха но немам никаква информация за това как работи! Редактирано Май 3, 2006 от Hate Incarnate Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Май 3, 2006 Share Отговорено Май 3, 2006 На мен ми се вижда, че е коректен човек Оправяше ми 1 фретлес дъска преди няколко години Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
f1_sound Отговорено Май 3, 2006 Share Отговорено Май 3, 2006 Иван е много коректен оправял ми е не една талпа и всичко си е ок Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Май 3, 2006 Автор Share Отговорено Май 3, 2006 (Редактирано) Хайде, ако имате още инфо давайте, за да можем накрая да ги подредим по градове, и качество на работа/коректност лютиерите. А, да да се добавя и аз - не съм точно лютиер, но мога да ви оправя електрониката/направя адаптери/сменя потенциометри и евентуално да ви сменя прагчетата(поне последните 2 пъти се справих доста доволно с прагчетата). Ако успея да си боядисам китарата като хората, ще пиша, и в списъка ще влиза и услугата Боядисване/пребоядисване на китара. Редактирано Май 3, 2006 от Evtim Djerekarov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Май 3, 2006 Share Отговорено Май 3, 2006 (Редактирано) само да попитам за този Иван kak работи?!Спазва ли си сроковете работи ли качествено и колко горе долу ще ми вземе за изработката на един гриф в стил B.C. Rich?!Наскоро ми го препоръчаха но немам никаква информация за това как работи! 2 пъти съм бил при Иван, като и двата пъти работата стана много бързо и много качествено, въпреки че единия път правеше някаква китара по поръчка, а втория път в ателието му чакаха още няколко инструмента - смяна на прагчета за 3 дни и 20 лв (с мои прагчета) и оправяне на една много грозна "дупка" на другата китара за 2 дни и 5 лв!!! Самият човек е спокоен, разговорлив, обича си работата! Препоръчвам го! Редактирано Май 3, 2006 от SomeoneElse Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
f1_sound Отговорено Май 4, 2006 Share Отговорено Май 4, 2006 За Диката само да кажа познавам се с него обаче имам наблюдение, че всичко което той не е правил малко го оплюва и гледа на чуждото творение надменно, /незнам дали точно това е думата/ макар, че е правено примерно от по стар майстор с повече опит и това не му прави чест, иначе Диката е готин пич Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bluesman Отговорено Май 5, 2006 Share Отговорено Май 5, 2006 (Редактирано) За класически и други акустични китари препоръчвам : Галин Пенев от Казанлък и Боян Матев от Варна. Двамата са много добри професионалисти и сериозни мъже. Координати на Галин може да видите тук www.penevguirtars.hit.bg Боян Матев е на 0887522322. За Иван от Пловдив и аз мога да кажа хубави думи. Аз съм от Пловдив и също съм лютиер но се занимавам почти само с цигулки ,виоли и чела и съвсем малко с поправки на акустични китари.Ако мога да сум полезен на някой може да ме търси на 0898343582 или violin@abv.bg Виждам че се очертава и списък "анти реклама " но не мисла да се включвам от колегиални съображения :killyou: Редактирано Май 5, 2006 от bluesman Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bluesman Отговорено Май 5, 2006 Share Отговорено Май 5, 2006 Абе кой е диката и защо ли не го познавам като е от Пловдив? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts