npace Публикувано Август 17, 2005 Публикувано Август 17, 2005 да ви питам значи разбирачите нали като се сменят струни с по-дебели трябва да се правят разни мизерии по китарата да не се прецака нещо? а например от .009 към .010 ако сменя задължително ли е да я водя китарата на "доктор" а да и препоръчайте някакъв такъв защото искам да свиря с по-дебели струни, на такива съм свикнал (не питайхте как хехе) и сега .009 ми се струват много меки и не звучат толкова добре Цитирай
Burton Отговорено Август 17, 2005 Отговорено Август 17, 2005 (Редактирано) 1. Може да има отражение върху грифа и да се наложи да го натегнеш малко...та като сложиш новите струни, ако се огъне малко, не се стряскай! Ако никога не си си играл с trust-rod-а, по-добре го дай на някой приятел който е правил това и преди да ти го оправи...не е сложно, тъкмо ще се научиш, защото от време на време се налага 2. ако имаш флойд, със сигурност ще се отрази на него...в този случай правиш малко set-up на пружините /в случая най-вероятно ще трябва да ги натегнеш леко/ и това е Можеш да пробваш и друг добър вариант - вместо да сменяш директно от 9 на 10, ако искаш си взимаш смесен комплект 9-46 и така хем имаш по-плътен и тежък звук на 4, 5 и 6-та, хем е по-удобно за сола, бендове и т.н. на 1, 2 и 3-та Редактирано Август 17, 2005 от Burton Цитирай
spotlight_kid Отговорено Август 17, 2005 Отговорено Август 17, 2005 колега Прасе/много яко звучи / и аз препоръчвам 9/46 струни...рулират :guitar: Цитирай
metalmaniak Отговорено Август 17, 2005 Отговорено Август 17, 2005 9/46 струни...рулират :guitar: Е то кви марки има от тия на родния пазар, че не съм обръщал внимание. Цитирай
spotlight_kid Отговорено Август 17, 2005 Отговорено Август 17, 2005 мойте са Ърни Бал...от Пловдив /магазина до Кукления Театър/и не мисля да ги сменям.....в началото най-дебелата ми "биеше" но го оправих тоз проблем Цитирай
npace Отговорено Август 17, 2005 Автор Отговорено Август 17, 2005 бе аз човек който да помогне с тръс рода не познавам ама иначе най-удобно би ми било с .011 или нещо от сорта на .010 на 1ва и .060 на 6та защото 6та по принцип я смъквам Цитирай
DILETANT Отговорено Август 17, 2005 Отговорено Август 17, 2005 аз препоръчвам 9/46 струни...рулират :guitar: Аз също препоръчвам 9/46. Използвам "Ърни Бол хибрид слинки" и съм доволен засега. Купувам ги за 10 лв. от РФ. Цитирай
npace Отговорено Август 17, 2005 Автор Отговорено Август 17, 2005 ъъъ къде е РФ аз магазини знам само Фактор и Дайнакорд...иначе с .046 ще трябва ли да се правят настройки по тръс рода? Цитирай
DILETANT Отговорено Август 17, 2005 Отговорено Август 17, 2005 ъъъ къде е РФ аз магазини знам само Фактор и Дайнакорд...иначе с .046 ще трябва ли да се правят настройки по тръс рода? Потърси във форума, много пъти е обявяван адресът им и как се стига до там. При преминаване към 9/46 аз само си настроих пружините и височината на флойда но не съм пипал тръс рода. Цитирай
Passkalero Отговорено Август 17, 2005 Отговорено Август 17, 2005 Аз използвам от крайвреме D'Addario XL 09-42.В на4алото на моята "кариера" се лутах между разни модели струни,но после като ги открих използвам само тях!Сега имам нова китара с пиезо,и много барзо се убедих,4е за нея ми трябва поне 10-ки!Имам фендер на който слагам EXL S510. Цитирай
AXE Отговорено Август 18, 2005 Отговорено Август 18, 2005 Едва ли ще се наложи да бараш тръс рода. Първо не се знае досега как ти е била настроена китарата И втово, приемайки че сега е перфектна, като сложиш 10ки, разстоянието между струните и грифа около 7мо прагче ще се увеличи с не повече от милиметър Ако решиш, че това те притеснява - имаше теми из форума и линкове за други места. Аз от тях се научих да си го правя сам - хич не е трудно, просто трябва да внимаваш да не си счупиш грифа(малко да те наплаша все пак :twisted: ) Цитирай
7thString Отговорено Август 18, 2005 Отговорено Август 18, 2005 Или 9/42 или 8/38... последните звучат малко... "тънко" но ми харесват Другите, които харесвам са 16/62 но са само за нисък строй В ЛА примерно Цитирай
Burton Отговорено Август 18, 2005 Отговорено Август 18, 2005 Аз ползвам 9-46 на D'Adario, има ги почти навсякъде, най-често си взимам от Малкия Цум на Пиротска @прасе, за настройката на trust-rod-a наистина може и да не се наложи, сам ще видиш...въпроса е, че с 9-46 е по-малко вероятно да трябва да го настройваш отколкото ако праснеш 10-ките Цитирай
Guest sinergy Отговорено Август 18, 2005 Отговорено Август 18, 2005 (Редактирано) АЗ ползвам ърнибол 9-42, и съм много доволен,както за сола така и за тежки рифове, Редактирано Август 18, 2005 от sinergy Цитирай
Burton Отговорено Август 18, 2005 Отговорено Август 18, 2005 АЗ ползвам ърнибол 9-42, и съм много доволен,както за сола така и за тежки рифове, Като ти е хубава китарата тия трикове не са нужни, вярно е Аз обаче съм си свикнал от Peavey-то с тия струни /там си беше наложително/ и сега и на новата си карам с тях... Цитирай
Recommended Posts