MusiCafe Публикувано Май 7, 2007 Публикувано Май 7, 2007 Здравйте, ще си купувам акустична китара и имам нущда от помощ. Досега не съм се занимавал със свирене и лесно може да се подведа. Препоръчайте ми китара, която може да се намери по магазините и да е в рамките на 300 - 400 лева. Мерси! Цитирай
acustic guitar Отговорено Май 7, 2007 Отговорено Май 7, 2007 срещал съм YAMAHA за 340 някаде беше не знам точно мисля че ще ти свърши работа Цитирай
dedomito Отговорено Май 7, 2007 Отговорено Май 7, 2007 най-добре вземи някой с теб като тръгнеш да купуваш нещо , щото може и да пише много неща на китарата , но после ще береш ядове . Разгледай по сайтовете , както и във форума , чат пат има прилични предложения . Най важното прецени каква китара ще подхожда на стила в който ще свириш , лична моя препоръка с която не те ангажирам е да си вземеш китара с по-тесен гриф и с метални струни , както и задължително да е с метални ключове . Успех с търсенето , смятам , че за тези пари ще си вземеш нещо много добро . Моята акустична китара е Кремонка и някога я купих за 80 DM пък още служи вярно . Цитирай
Borilius Отговорено Май 7, 2007 Отговорено Май 7, 2007 Вземи си "Роза" - имам я от 15 години и още свири, майка му и прасе Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 7, 2007 Отговорено Май 7, 2007 Класика ли искаш да свириш на нея, или популярни песни? Цитирай
bratmito Отговорено Май 7, 2007 Отговорено Май 7, 2007 лична моя препоръка с която не те ангажирам е да си вземеш китара с по-тесен гриф и с метални струни , както и задължително да е с метални ключове . И аз туй препоръвам,защото имам пристрастия към метални струни,но имай в предвид че с метални струни в началото може да ти е по-трудно и пръстите повече болят от тях. Някои акустични китари на Стаг са добри.Струва си да се разгледат. Цитирай
NitroBGA Отговорено Май 8, 2007 Отговорено Май 8, 2007 (Редактирано) Скоро обикалях за покупка на акустична китара и ще споделя наблюденията си : за София става дума Фендър - само в магазин xxxx - цени и модели всякакви, но най-вече до 300 лв и над 800 лв. Моят е единствен модел за 550 лв и по отзивите съдя, че е невероятен (не, че не ми звучи така, но все пак ..чуждото мнение ..) Ямаха - над 700 лв в Динакорд и магазините на Yamaha. Стабилни са, но ти си отбелязал по-ниски цени.... Stagg - изклюючително евтини и много хвалени от продавачите китари. 160 лв без електроника, около 230 - 300 лв със електроника (смятай пиезо-адаптер с корекции ниски/високи и сила на звука). Хубавото : цената и приличния звук. Лошото: ще го усетиш няколко години след покупката. Все пак в магазина всички китари звучат хубаво. На мен ми трябваше за участията и затова съм много доволен от избора си Фендър за 550 лв с вграден тунер, метални струни и всичко необходимо - китарата звучи чудесно в клубовете. Въпреки всичко една препоръка : да бъде с букса "Канон" за по-силен сигнал - полезно е винаги. Има едни ...овално плоски китари...дето са теснички и от нещо като пластмаса (в смисъл не е истинско дърво, фалшименто някакво). Та те са полуакустични (сиреч имат задължително електроника да се включат някъде) и звучат добре, но само включени. Изключени - тоест за акустично свирене Unplugged - са у-жас-ни (също и у-жас-но тихи, което е логично разбира се, заради малкото им тяло). Това са наблюденията ми, базирани на личен опит и опитвайки се да дам мнение само около цените, за които говориш. Разбира се има страхотни китари за ХХХХ $, но не е там работата. Съвет : няма добри марки, има добра китара. Редактирано Май 8, 2007 от NitroBGA Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 9, 2007 Отговорено Май 9, 2007 (Редактирано) Стаг-четата звучат малко като дръвца дори сравнени със малко по-хубавка стара соцкремона. В този ценови диапазон(около 250), има Washburn, които са една идея по прилични, и вървят с мек калъф. Виж в магазина в малкия цум. И се поинтересувай за гаранция, и вземи задължително касова бележка! Редактирано Май 9, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
kitaratapesho Отговорено Май 9, 2007 Отговорено Май 9, 2007 (Редактирано) В ценовият диапазон до 500лв определено Ямаха предлагат най-добрите варианти. Моделът Ямаха Ф310 е към 300лв и е страхотен инструмент, с много плътен и дълбок тон, и е пъти по-добра от всичко останало - Фендер(особено моделите по1000лв,които са пълни тояги), Уошбърн и всякакви други прехвалени кокошки, които нямат никаква акустика, но пък имат готин надпис на главата. Това ми беше втората акустична китара, която съм си купувал, а в последствие и шестата ми - отново точно този модел. Страхотна е! Мисля, че за още 30-40лв има модел Ф310П, който включва калъф, колан, каподастер, 2 комплекта струни, перца. Аз препоръчвам базисният модел. Поздрави, Петър Редактирано Май 9, 2007 от kitaratapesho Цитирай
AXE Отговорено Май 9, 2007 Отговорено Май 9, 2007 Стаг-четата звучат малко като дръвца дори сравнени със малко по-хубавка стара соцкремона. В този ценови диапазон(около 250), има Washburn, които са една идея по прилични, и вървят с мек калъф. Не съм съгласен. Пробвах един Washburn за 700 и нещо кинта и бръждеше на всички прагчета. От там нататък за звучене няма смисъл да си говорим. По-евтините модели дори не ги пробвах. Цитирай
MusiCafe Отговорено Май 9, 2007 Автор Отговорено Май 9, 2007 Класика ли искаш да свириш на нея, или популярни песни? По-скоро популярни песни. Цитирай
MusiCafe Отговорено Май 9, 2007 Автор Отговорено Май 9, 2007 Моделът Ямаха Ф310 е към 300лв и е страхотен инструмент.Поздрави, Петър Къде да го потърся този модел? В технополис имаше щанд на Ямаха едно време. Обаче не съм ходил там от години. Вчера бях в магазина на Фактор до англииската гимназия, но там няма Яамахи. Днес ще отида до магазина в макия цум да видя какво има. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Май 9, 2007 Отговорено Май 9, 2007 Ами пробвай и в малкия ЦУМ, но най-добре погледни в магазина на Ямаха на петте кьошета - Динакорд. Поздрави, Петър Цитирай
musicman Отговорено Май 9, 2007 Отговорено Май 9, 2007 Аз пък не съм съгласен за Washburn. Да има скъпи модели дето не звучат ама това е щото няма кой да им смени струните. Аз си взех един Д10 и съм много щастлив. Още не съм му сменял струните и си звучи супер. Ама струните забравих какви са. Сега гледам, че Вижъндан продава една такава за 500 и нещо кинта с микрофон Фишман !!! И честно да ви кажа, ако имах китите щях да я отнеса като куцо пиле домат Трябва да сложа в правилата, новобранците преди да напишат каква китара да си взема да имат в предвид, че колкото хора - толкова мнения. Моят съвет: Пич, щом ще се учиш да свириш - вземи си нещо евтинко до 200 макс 300 кинта (и по-евтино да вземеш няма да сбъркаш), намери си учител, виж дали след 6 тия месец още ти се свири и тогава питай пак. С две думи пазарувай инструмент според краткосрочните ти цели. Успех! Цитирай
bigjav Отговорено Май 9, 2007 Отговорено Май 9, 2007 В ценовият диапазон до 500лв определено. Ползвал ли си друг модел Ямаха или само ф310? А какви са били другите ти четири? Съответно и впечатления? Мерсаж! Цитирай
Recommended Posts