Jump to content
Българският форум за музиканти

Amp In Can


Recommended Posts

с кокича от хипербореа и брадчет му сме замисли от отдавна вече амп във варел :greenangel:

лошото е, че намерението си е сериозно :hooray:

 

иначе ми е хрумвало и да направя амп в тяло от акустична китара с говорителя на мястото на дупката. интересно ми е какъв звук може да излезе :cheers:

Редактирано от noflip
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Снабдих се със всички части, дори и с една мн малка симпатична платчица, но този тр-р MPF 102 никъде не мога да го намеря. Никъде не намерих и заместителя му 2N5457. В e-shop дори и еквивалента го няма. Обаче имаха MPF102-MBR

това MBR какво ще рече ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Обаче никъде не пише колко вата е това усилвателче. В сайта пише, че 9 волтовата батерия била условна, препоръчват се 12 за да бачка като усилвателите. Вие с какво го захранвате това чудо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

lm386 e 125mW. MPF102 Ще ти кажа името на магазина Вторник, че сега го забравих :)

 

П.п Аз реализирах един мини ампче, но засега не мога да постна снимки.

Редактирано от rinti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се на ентусиазма ви. След не много опити ще разберете, че тежките неща свирят по-добре.

Hints:

Универсалната платка може да се нареже на по-малки парчета и по-късно да си налепите и други схемички - дистерче, друго ампче, някакво ефектче.

9 волтовата батерийка свършва бързо. Огледайте се за накакво акумулаторче или адаптор за 220 волта (токоизправител)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С Руби ампа, по 5-6 часа на седмица, една 9 волтова батериика държи месец, че и повече, пък и целта е да е портабъл :hysterical: Адаптерчето не е варинат в този случай, иначе нормално "тежките неща" да свирят по-добре, но поне при мен резултата не е лош :offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^това е странно. аз я изпивах една батерия за ден и половина, докато беше здрав амп-а. но пък ползвах не-алкална toshiba.

^^прав си, но идеята тук е да си сглобиш сам една джиджавка, която да лепнеш на масата по време на някое барбекю на витоша и да избиеш рибата. ампа си е амп. аз просто съм от хората които се впечатляват много от малки джунджурии, които правят нещо (обикновено крайно безмислено). проклет водолей :D когато се появиха лазерчетата бях в неузнаваема еуфория в продължение на година. а реално до ден днешен не мога да им намеря кой знае какво приложение (освен един път, когато играхне на фуниики в един строеж :offtopic-001: )

Редактирано от noflip
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ползвам от хубавите на Панасоник, едни червени по 3лвл са. И то не е било баш всеки ден де, айде да го кажем 10 часа на седмица, повече ползвам други техники.

Редактирано от rinti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще ви подскажа и едно готово решение от братята китайци:

 

x-mini.jpg

 

 

Линк към първия сайт на български продавач, посочен от Гугъл. (да не се смята за реклама). Има го и на други места на цена +/- 1-2 лева.

 

Линкването не се получи - моля за помощ!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, то не е китарно насочено, но пък е над 2 истински вата, литиево-йонна батерия, високоговорител с ниодимов магнит, влиза в джоба и могат да се навържат няколко такива яйца във верига.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двата вата може да са и пикова мощност, не им се впечатлявайте много, но иначе играчката я бива - ако я дават евтино.

 

Аз току-що си купих "по-баровския" вариант от самолета, със същата коварна мисъл да го пробвам с китара. Предполагам, че чипчето вътре е същото, но по Duty-free каталозите се разпространява моделът Lifetrons маскиран като уж швейцарски. Има леко по-луксозно изпълнение (облицован е в естествена кожа, опаковката е като на швейцарски часовник или поне на скъп телефон). И му искат бая пари (за това, което всъщност представлява) - но разликата между малките момчета и 'големите момчета' е, че последните не врънкат татко си за играчки, ами сами направо си ги куппуват... Иначе акъла не ни е повече от детския... :greenball:

 

Първи впечатления: нямам тук китара вмомента, но с телефон свири много добре. С лаптоп също свири добре - не по-силно, но с по-плътен и приятен звук от кресливите пищялки на лаптопа. За истински бас не може да се говори, но да речем някакви ниски среди са приятно подчертани и сега само така слушам, въпреки че е моно (само с една джаджа). Може би има и някакъв 'псведо-бас' филтър да повдига онези хармонични на баса, които такова говорителче може да възпроизведе.

 

Ако ми се дослуша 'HiFi' (ужким, де) - имам слушалки; но е голямо облекчение да не ги слагаш и да си чуваш в същото време и телевизора (или птичките, например) - и да участваш в разговори ако си с други хора. Батерийката наистина трае много дълго - поне един цял ден непрекъснато свирене, с почивки - и два дни. Несменяема е обаче (и се зарежда само през USB), та се надявам да има по дълъг живот като цикли на зареждане...

 

Мислейки за китарата: с описаните горе честотни характеристики може и да не му трябва спикър симулация, но ще става само за самостоятелни репетиции в по-тиха среда. Както го слушам, не вярвам да 'надвика' една кухарка - а нали именно това е смисъла на джобния амп (потенциални джемове с акустични и подръчни уреди за вдигане на шум). На мене това ми е критерият - да може убедително (дори на 'чист канал') да се противопоставя на поне една акустична китара (или дайре, пляскане с ръце, тропане с крака, плюс пийнали вокали). И досега не съм намерил такова решение - ако някой иска да ми изработи, да пише в ЛС - плащам си! :huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам една X-Mini в нас и преди малко пробвах ,вярно не с китара а с бас ,но не е същото. Даже нищо, се едно си свиря без нея .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За сега мисля да го направя усилвателчето да е с 2 захранвания едното е 9V Varta дето пише, че е с много по-голяма издръжливост и с ключе да се превключва от батерия към адаптер :slap:

пък после тоя адаптер може да се заменя и от батерия 12 волта даречем.

А иначе питах колко е мощността на целия усилвател да знам колко ватово говорителче да слагам :lol:

ПП: Имам един въпрос, с кутийка от загорка ще стане ли имам предвид относно металната кутийка, имам чувството, че ламарината е мн мека или нз пък и не е като хайнекен кутията.

Редактирано от kalata23
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.