Jump to content
Българският форум за музиканти

Най-подходящият размер струни за настрйка в D


Recommended Posts

Ако държиш на 13-ки слагай смело ще се наложи да направиш 2 неща да си настроиш тръстрода и да интонираш китарата наново. Аз свиря с 11-ки в D и според мен е идеално, не се веят като гащи на простор, но не са и прекалено твърди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Test 1: Сложих струни Dunlop 13 - 56, за проба в настройка D и дроп до С. Страхотен тон на всякъде по грифът, и в Ре и дроп няма мърдане тона никъде по грифът и са перфектни ако се свири предимно ритъм, на мен са ми доста твърди в солата, иначе отново повтарям че това е тонът който съм търсел винаги, плътен без никакви допълнителни обертонове

Пробвах ги и в настройка С отново никакви промени в тоновете по грифът, плътни, стегнати без излишни обертончета, определено ги препоръчвам за колеги които свирят в С с дроп до Вb (НB)

След 2-3сед ще сложа ако го намеря в БГ са на Ъни Бол 11 - 54, или Д'Дарио 11-56 където ще търся омекотяване в първите 3 струни, в краен случай ще пробвам 12 - 54

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Порових се още малко и попаднах на това че някои като notworthy.gifD'Addarionotworthy.gif са си го написали и предлагат струни директно за определената настройка, а не само да се чудим hysterical.gif

 

 

за D: http://store.daddario.com/category/339125/EXL117_Medium_Top__Extra_Heavy_Bottom_11_-_56

за С: http://store.daddario.com/category/339134/EXL148_Extra_Heavy_12-60

за В: http://store.daddario.com/category/145836/EXL158_Baritone_Guitar_Light_13-62

 

С това мисля да сложа край на темата, благодаря на всички мнения и се надявам да е била полезна не само на мен :)))

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

Може ли и аз да използвам темата за едно въпросче. Цял живот свиря в E, но сега ми се налага да свиря в D. Проблем ли е основно за китарата ако съм със струни 9-42 ?! Тона е ясен ... питам за самата китара, гриф едно друго :punk_guitar: Трябва ли да ги сменям на 10-46 за да запазя сигурността за грифа ? Сега като ги сваля до D няма проблем с височината на струните от грифа. Благодаря предварително. В D китарата ще е със следната конфигурация D G C F A D !

Редактирано от каменов
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не са увиснали точно за това става въпрос. Идеята е, че с едни пичове правим некъв там си метъл хахахахах в който се свири в D а аз като цяло не съм фен на този строй. А дали ще е проблем преди да свиря да ги свалям, а тя да си седи примерно в Е докато си свиря домашно. Според мен ще е проблем защото постояннот сменяне на опъна ще прецака струни едно друго .... В краен случай ще си пердаша солата на E и това е ... няма да хващам тежките рифове ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за коментара! А за струните дали няма да е проблем като свиря в Е и от време на време ги свалям в D ? Този постоянен опън едно друго ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами освен по-бързо да започнат да се късат, друго не виждам какво може да им стане. Така че не е фатално да пробваш. Но по принцип доста хора често сменят строеве, без проблеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

10 - 52 и си готов. 12-ките и 13-ките са прекалено дебели и са съответно по-скоро за До и Си.

Пробвал съм и трите настройки с 10-ки, 12-ки и 13-ки. За Ре най-добри са 10-52.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:offtopic-001: Свиря в РЕ и от доста време ползвам Еликсир 10-52, но когато е дропната 6та малко хлабава ми идва, но не е болка за умиране :)

Следащите, който ще пробвам са тези 11-56 ( http://www.cleartonestrings.com/products.asp ) доста ми ги похвалиха, но преди да ги сложа ще изчакам елексирите да спрат да сврят (което трябва да стане все някога) :offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.