Jump to content
Българският форум за музиканти

Subkick


Recommended Posts

Искам да подхвана тази тема, защото, преди няколко седмици попаднах съвсем случайно на едно клипче в You tube , как да си направим Subkick.След като изгледах клипчето с интерес се замислих... Защо пък да не пробвам и аз.За направата не се изисква кой знае какви технически умения и средства. Един стар говорител от касетофон или тонколона ,не по-голям от 8 инча (по възможност с по-чувствителна мембрана), един двужилен кабел и един жак. След като направих всичко по план,.Монтирах на една стара стойка говорителя, с лице към резонаторната кожа на касата ,на не повече от 4-5см. разстояние (зависи от чувствителноста на самия говорител)в долната част на касата -резултата беше невероятен. :pray: Въпреки самоделните тонколони които ползваме пак се чува добре.От тогава ползвам Subkick-a дори на репетиции.НО!! За да се чува добре,също така е необходимо да се озвучи касата, с микрофон за каса!!! За да може да се допълват като честоти Subkick-a и микрофона.Понеже ,кика улавя тези честоти които нормален мик. за каса неможе. По същия начин може да се ползва за бас тимпан. :pray: Тези дни ще сложа малко снимки и запис. :pray:

 

Радвам се ако съм бил полезен на някого. :pray:

 

А ето и малко линкове:

 

Оригиналния Subkick на Yamaha :pray:

 

Направи си сам .... Subkick :pray:

 

http://www.youtube.com/watch?v=mw1LYeRLqwY...feature=related :pray:

 

 

Успех на всички в начинанието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много готини клипчета и инфо. 10х! А детето от последния клип е направо щуро! С нетърпение очаквам sound clips.

Редактирано от niacin
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да разбирам ли, че в случая ползват говорителя като микрофон? Защото на такова ми прилича, но не съм задълбавал :wallbash:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реално погледнато,един обикновен микрофон представлява говорител в умален размер с много по-чувствителна мембрана.Например:като подадеш сигнал на някой микрофон то той ще свири.Така че... да, това на клипчетата е еди обикновен говорител.А,относно снимки и др. такива за които съм обещал да кача ,ще се забавя малко поради (проблем с фотографиращата техника :godbless:). С удоволствие ще споделя личните си експерименти.Благодаря за търпението. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Готина тема...много по-възрастни музиканти са ми разказвали как са си правили събкикове едно време...един приятел така си е озвучавал и томовете...с говорители вътре. Виждал съм и по записи на Дейв Грол и Тико Торес хоум-мейд събкик...така че изглежда наистина не е наложително да се бъркаме с по 700-800 кинта за истински :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко много добре, ама защо не вложи 100-200 лв поне, да го направиш както трябва!!

Ние с Влади от Динакорд, сме се навили скоро да направим един, ама с корпус, меш кожи и стойка, за да замяза малко на Ямахата!!

Ако стане, ще постна и аз малко снимки, а иначе, с такъв суб-кик звука на касата става много мощен, но не се лъщете, че ще компенсира евтин инструмент, стари кожи или кофти барабанист :))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Успех ви пожелавам, да се получи добре и да го ползвате със здраве!

Аз като сме готови, ще го чекнем в студиото и ще го сравним със на Ямаха субкика, да видим какво сме постигнали и къде ни е разликата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги. Вече изпробвах Subkick-a на концерт,получи се впечатляващо добър звук на касата.Разбира се и с подходяща озвучителна апаратура,само дето нямах компресор за касата... ама карай.И така се получи хубав звук. Успех на всички! :drummer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз да се вкюча като басист :) .Разглеждал съм субкик-а на Yamaha,и не можах да видя нищо повече освен един говорител.Leland Sklar използва един такъв за озвучаване пред единият си бокс,и отдавна ме гложди тази мисъл... :D

http://bobbyowsinski.com/The_Studio_Musicians_Handbook_-_Leland_Sklar_Interview_Excerpt.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.