Jump to content
Българският форум за музиканти

Deep Purple


Heartman

Recommended Posts

Поиграх си днес със тази песен.Намерих бекинг трака в нета,не съм го правил аз.Записах само китари и вокали.Поради ограничените възможности на моята машина ритъм и соло китарата са на една писта с guitar rig.Отделно има акустична китара и два вокала.Не съм го смесил много добре защото няма монитори,но както и да е.Не претендирам за големи певчески умения и солата не съм ги вадил 1:1.Ще се радвам на препоръки критики и хвалебствия :godbless:

 

http://soundcloud.com/heartman/heartman-so...-like-screaming

Редактирано от Heartman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Солата цепят :icon_shithappens: и като звук и като изпълнение. Не съм точният човек, който трябва да коментира пеенето :wallbash: ...лично на мен ми се струва, че в тази тоналност ти е трудно с височините. Във всеки случай си личи, че е правено с желание и умения :thumbs_up: Браво!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотно се е получило, доста ми харесва пеенето, на моменти си личи че можеш повече, но явно и не можеш да се развихриш съвсем свободно :) Също ке кефи готиното (друг тип) блусарско оцветяване на солата.

Редактирано от sasoh
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм пристрастен към тази песен ,затова с риск да ме намразиш ,ше споделя моето мнение за този кавър.Хубаво е че си намерил идеята на парчето .Тази е посоката .Желание и хъс явно не ти липсват.Въпроса е че според мен нямаш още техническите умения като вокал А и като китарист за да изсвириш тази песен ,дори и на запис.За пеенето сигурно ти е ясно, че на моменти си изключително фалшив и вял .По-интересното е китарата.Както споменах, солата и изсвирването носят духа на парчето... проблема тук според мен са недостатъчен обем на солиращата бленда(малко дилей няма да навреди),китарата се чува отстрани поради сухотата си и прекалената сила спрямо бекинг трака.И накрая , но не на последно място достата грешки, фалшиви тонове (особено на модулациите) и киксове ,които правиш.Искрено и силно те поздравявам за избора на песен на Пърпъл.Въпроса е че всичко си идва с времето...Затова дерзай и това е ...С увяжение Гого

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да намразя никой че си е казал мнението, а и това е целта да има градивна критика за да знам какво има да оправям.Благодаря за мненията,ще се старая да ги изпипвам нещата повече. :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Браво, пич! Постарал си се, доста неща си сложил от себе си, ама нали пък за това е кавър :greenball: Ако всички бяхме като Гилън и Стив Морс нямаше да си пишем тука по форумите! Успех! :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно китарата. Това парче звучи подвеждащо лесно, което кара много хора включително и мен самият да се опитваме върху него :punk_guitar: . Номера в цялата песен е тапинг флажолет техниката която използва Стив Морс! Според мен трудността му е 11/10!

Иначе не ти се е получило лошо като цяло!

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе аз съм нов във форума и направо се чудя към кого да се обърна за технически въпроси?! "Тапинг флажолет"....знам за какво става въпрос, но някой от супер китаристите ще ми обясни ли за какво става въпрос?! Позволих си да поздравя автора, просто защото никой не посмя да направи тази песен! Някои седмици ми се налага да я свиря по 3 пъти на седмица, ама пусти " тапинг", има там едно ходене по струните, но там трябва да ходим в друг раздел! Иначе автора го каня при мен, да я направим двамата, ще се получи супер! Но! Няма да я записваме, да не се окаже пак "Голям залък"! ..... Човек, когато иска-може! Ако не може, поне така трябва да го направи, че да го похвалят! Автора, точно така го направи! :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Похвала за усилията пич , но не се увличай в налучкване на тоналност...

Ако досега си се учил сам, време да идеш при китарист напреднал ,който дава уроци за такива!Казвам го ,защото имаш потенциал да развиеш още техника и такива грешки не са за пренебрегване!Виждал съм на живо да грешат и големи музиканти ,но НЕ е практика това!

Другия вариант е да вадиш едно към едно нещата, като се почне от по-леки парчета и се върви напред с по-сложни. Стив Морз е виртуозен китарист и не е лесен за имитация ... /поне за мен/!

Иначе у наше село/Варна/ има двама младежи дето го свирят едно към едно /почти де/!

Поздрави!

:cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много сладуранско е станало! И акустарките са готини и солата много добре звучат и като тон и свирене!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря отново за коментарите!

Сам съм се учил и да пея и да свиря :blush: и не държа да съм някакъв ерудит, :tomato: но съм учил музика цял живот макар и други инструменти и специалности.Не мисля че тепърва трябва да тръгвам на уроци по китара,пък и нета е пълен с уроци и човек може сам да се научи.;)Никога не съм се опитвал солата да са 1:1,а нещо подобно,но в тоналност.Там имам какво да уча, защото знам акордите и се опитвам да свиря по тях, но не съм толкова добър :wallbash: .Стив Морз е голям китарист :pray: , но във Варна специално знам поне 10 човека, които могат да свирят като него и не само.Относно тапинга знам как става имам му уроците,но не съм седнал да вадя тон по тон солото,защото това не развива по никакъв начин свиренето,а е просто copy/paste и най-доброто което дава е техника,която може да се сетиш да използваш в ситуация на живо.Въпреки това ще се опитам да направя по-добър кавър някой ден като ми остане малко време.

Поздрави на всички!

:cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.