Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за аналогов ефект и цифров процесор


Recommended Posts

Значи имам си аз една идея да си купя един процесор (zoom G1X както споменах) и да използвам само модулационните ефекти (Delay , Reverb , Wah ... ) като го включа след S-amp-a ми (китара --> S-amp -- > Zoom G1X -- > Кубе) . Замисълът ми обаче ми се вижда нещо куцащ , я по - знаещите да дадат по едно рамо за този въпрос .

 

мерси предварително ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Замисълът не е толкова куц. На Зуум са им доста лоши конверторите обаче. Особено 505/707 бяха ужасТ. Тия G-та са по-добре вече... Добре ще е ако има как да го тестваш дали ще те кефи изобщо по тоя начин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами да ще поразгледам из магазините дали имат такова процесорче , мен идеята ми е вместо 135151 камиончета и да играя хоро по тях да си сменям само с едно просто цъкане различните настроики

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе мисля, че ще стане. Имам СансАмп-а, който е добър дисторшън и съм чувал дилеите, модулациите и ривърбите на въпросния G1X и мисля, че ще се получи. Естествено, ще трябва да поразцъкаш доста ефектите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Тъй като, доколкото си спомням, нито една от двете джаджи няма send/return loop, вероятно е да имаш проблеми с (лошо звучене на) ефектите, които по принцип би трябвало да стоят преди предусилвателя в чейна, но те са по-малката част, а и за най-важния - wah - би могъл да си купиш нескъп външен педал (Bespecco, например - минават за скапани, но, доколкото съм ги виждал в действие, вършат работа).

 

Иначе при такива опити много зависи от конкретните джаджи - по принцип концепцията е работеща, но понякога просто не звучат добре заедно. Така или иначе не боли да пробваш - ако не си паснат, и двете неща са продаваеми втора ръка.

Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за Wah ефекта ми е ясно , че няма да мога да го ползвам като е след S-amp-a , но мен ми трябват предимно други ефекти :hysterical: мерси за мненията вече се надъхах ;D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брато, едно приятелче пробва именно подобна комбинация и проблемът произтичаше най-вече от факта, че Зуум-ът определено оцветява звука по характерен начин, което много прецакваше характерния звук на диста преди него. Не помня точно кой Зуум ползваше, но ако не се лъжа беше същият, помня само крайния резултат, който не беше добре. Замисли се обаче, че на практика, ако желаеш да ползваш само дилей и ривърб, можеш да го направши с камионче, вместо с процесор, като натоварването на чейна в общи линии ще е същото. Дилеят е особен ефект и ако го ползваш много е необходимо да имаш качествен такъв, докато ривърб се ползва обикновено с голям успех от самото кубе. Лично моето мнение е, че е по-адекватно да се съсредоточиш върху изцяло аналогова или изцяло цифрова система, като и двете имат предимства и недостатъци. Не зная каква музика свириш и най-вече какъв звук търсиш, но опитай вариант със самостоятелен версатилен процесор, като Бос или чейн от предпочитани ефекти, но за целта е нужно първо да ги преслушаш - other experience - own it!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление простото правило на чейна е, че, сложиш ли нещо скапано след / в края, то скапва доброто преди / в началото. Може би, ако се свири твърдо през усилвател, в случая 2-3 качествени камиончета наистина са по-добрия вариант. Естествено, зависи колко ефекта са необходими - лично аз бих се оправил перфектно с едно уа преди санс ампа и един хорус след, но, ако се търси по-широка гама от ефекти, разходите вече са несъпоставими.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.