Jump to content
Българският форум за музиканти

има ли начин?


beni

Recommended Posts

Моля кажете ми,които сте по-напреднали има ли начин по-ясно да изразя вибратото си?има случаи,в които си излиза нормално,но се е случвало понякога да звучи неестествено.ако има и знаете някакви упражнения чрез,които да направя така ,че да излиза когато поискам и да звучи естествено моля пишете.понеже в момента съм на самообучение се старая малко по малко да развивам гласа си.другото нещо,което желая да усъвършенствам е пригласянето т.с да мога да правя беквокали на дадени песни.каквото знаете пишете наистина ще ми е от полза. :):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък например нямам вибрато..и е наистина така.Може да се появи нещо изкуствено или без да искам, но то е по - скоро някакво украшение а не вибрато. , но много рядко.ГлЗабелязъл съм че когато запеят, повечето хора пеят с вибрато без да се старят да го правят.Просто естествено си става.Ама това е друга тема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Просто при някои хора вибратото е вродено,но може да се придобие със сигурност-имам такива познати,които имаха напълно равен глас,нямаха вибрато и както ти казваш понякога се появавало нещо,което наподобява вибрато ма не е баш...

 

Те ползваха упражненията,които съм изброила и си направиха вибрато.Не казвам,че става бързо-даже напротив...но при постоянство има страхотни резултати.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Упражнения за гърлено вибрато:При гърленото вибрато колебанията на тона се възприемат по-ясно от слушателя,отколкото при диафрагменото вибрато.Най-лесният начин да се постигне усещането за гърлено вибрато е чрез движение на гласа нагоре и надолу на малка терца,например:

 

G-E-G-E-G-E Постепенно интервалът се намалява до малка секунда:Fis-E-Fis-E-Fis-E или F-E-F-E-F-E и накрая се изпява с минимална промяна във височината на тона-до около 1/4 тон."

 

това за гърленото вибрато много не го разбрах би ли била така добра да го поясниш? :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"G-E-G-E-G-E Постепенно интервалът се намалява до малка секунда:Fis-E-Fis-E-Fis-E или F-E-F-E-F-E "

ето това нещо не можах да го разбера

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сол-ми-сол-ми-сол-ми(интервалът е малка терца).Постепенно намаляваш до малка секунда фа-ми,фа-ми

 

ПП:прочети елементарна теория на музиката,там ще намериш базовите неща,които са ти необходими

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на 15 съм и пея от 2 год..за тия 2 год доста ми се промени гласа,което е естествено . От детския глас (като славейче) гласът ми стана по блус-рок и имам някакъв мн странен тембър в преходните тонове и вродено вибрато .Вибратото в повечето случаи ми помага ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моя глас също беше равен но напоследък гласа ми почна да прави разни забавни работи като вибрато но... само когато му скимне. пея четвърта година в детския радиохор демек тук -> http://ylith.org/music/songs/index.html и не съм сигурна че многото пеене ще ми докара вибрато. аз съм почти на 15 и рядко става. ама за сметка на това има хлапета в хора които и на 9 имат вибрато. чудя се и аз с туй вибрато щото пък на някои хора им се появяват между 16 и 18 години и от целия хор който е към 100 човека може би 1 или 2 напускат (след 12 клас) без вибрато. ако някой разбира повече от мен ако може да обясни малко повече защо става така и как става и дали е въпрос на начин на пеене или на талант

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При някои вибратото се проявява по-късно,ако е вродено-при мен беше така.За певци с равни гласове има упражнения,които развиват вибрато-на линка в един от горните ми постове,съм написала по-подробно.

Не е талант,просто даденост при някои.Иначе е много съществена част от певческата техника.Придава завършеност и показва умение за контрол на гласа.

 

Поздрави:Лили :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят глас до преди година и полувина също беше равен,занимавах се тогава с народно пеене.И след като спрях да се занимавам с това, ми се появи вибрато.Първоначално се появяваще когато си иска, сега общо взето го контролирам добре :rolleyes: И правя едно друго упражнения,което ми помага-вдишвам въздух с диафрагмата и го издишам на няколко пъти,много рязко и отсечено.Дано да помогне и при теб :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Примерно аз имам впродено леко вибрато, което в някой моменти не ми помага изобщо. Става въпрос за по високите и чисти тонове, които малко по трудно се възпроизвеждат подтискайки вибратото. Общо зето придобито или вродено понякога не помага :) На мнение съм, че всеки трябва да изпее дадена песен така, както му е гласа тоест да си изгради собствен стил, а не да имитира. Посредством се получават доста красиви неща, които в повечето случаи даже звучат по-добре от оригиналното :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.