Jump to content
Българският форум за музиканти

възли на гласните струни


tzvetyyy

Recommended Posts

преди около месец се оперирах,имах възли на гласните струни!вече говориа почти нормално като се има в предвид,че доста след операциата помълчах!обаче в момента гласа ми е по-дебел,като пресипнал ми е!моя лекар тварди че всичко е нормално!впрочем оперира ме проф.Досков!има ли някой преживял този кошмар да ми пообясни при него как е било,кога горе долу ще говоря с моя си глас и кога ще мога да пропея!аз знам че при всеки е различно възстановяването,но все пак някъква информациика все ще ми е от полза! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хммм много съжалявам, че е трябвало да преживееш толкова ужастно нещо...В интерес на истината аз не съм имала подобен проблем, но имам наблюдение върху познати. Момичето също бе оперирано и след около 5 месеца пропя отново...ако не и повече. За съжаление обаче гласа й не беше същият...все пак това е адски нежен инструмент и надали гласа ти ще е същият...съжалявам че го казвам, но когато залепим скъсаната струна на китарата тя все още не звучи както преди...Но от хубавата страна е това, че ще намериш ново звучене може би.

 

Успех ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Общо взето възстановяването трае 4-5 месеца но всичко е относително-зависи колко възелчета е имало колко са глеми каква е физиката на човека и тн

Ако пеенето е основното ти занимание наистина трябва многог сериозно да подходиш към въпроса и откъм говорене и откъм хигиена на гласа-поглъщането на храни и напитки дразнещи гърлото саабсолютно завбранени

Опитаи различни гаргари и чайове от билки които ще спомогнат за по бързо укрепване на гласните връзки

Смрадликата е подходяща за гаргари проблеми в устната кухина мисля че и при този случаи ще свърши работа - не тр да се поглъща ОТРОВНА Е!!!

Щом имаш доверие на лекаря консултирай се с него ако той не е наясно с хомеопатията консултирай се с някой който е

 

Мисля че ще бъде полезно да споделиш как се стигна до това положение за да може да бъде избегнато от други!

 

УСПЕХ И БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да и аз съм любопитен, надявам се да споделиш, въпреки че едва ли ти се иска да се връщаш към лошите моменти, но все пак да знаем и ние какво не бива да се прави.

Успех и бързо въстановяване!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами аз по принцип съм народна певица,занимавам се с пеене от както се помня.от 5 години пея по заведения и от миналото лято ми почнаха проблемите.аз имам изключително чист тембър гласа ми беше направо мощен,но съм много болнава и зимните месеци съм почти непрекъснато болна по точно прекарвам по 2 ангини на месец,а аз не мога да спра за да се лекувам и се пеех болна и така.една година,две години и така до миналото лято когато нямя дя забравя едно участие с формацията имахме гласа ми спаднал,аз през живота си не съм изпяла 1 фалшива нота,тогава просто потънах в земятя от СРАМ.и вече се почна ходене по мъките.отидох при проф.Досков който е много добър спецялист тогава възлите ми бяха в начален стадии.прати ме на ултра звук на ларинкса,което в интерес на истината ми помагаше,но както писах по горе,аз не можех да почивам.но дойде момент в който просто нищо не помагаше.и се оперирах.сега вече съм по добре но ще мине време докато се възстановя напълно и се върна на сцена.има и други фактори които унищожават гласовете ни-цигарения дим,газираното,твърди храни и т.н. но то пък излиза че трябва да си стоим вкъщи и никакво мърдане!аз си водя един нормален начин на живот не съм пушачка,понеже непрекъсната спазвам диети не пия газирано и ядки,просто се случи!аз имам голямя вина за това,но сега съм си обещала да си обръщам повече внимание!ако някой знае нещо по въпроса ми,ПИШЕТЕ! :tomato:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоя номер с ангините и аз съмпреживявал. За едно лято изкарах 3 ангини ама гнойни. Мислех че е нещо свързано с гласа обаче се оказа, че имам мононуклеоза, което е всъщност разширяване на черния дроб. След гнойни ангини ти трябва УЖАСНО МНОГО ВИТАТАМИНИ ПОД ФОРМАТА НА СОКОВЕ и аз лично се оправих за 3-4 месеца

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Към смрадликата, която Карузо спомена, ще добавя и лайка, както и леки медове - всичко това действа антисептично и подпомага заздравяването. Струва ми се, също, че и маточина би действала успокояващо.

Истината е, че като си болен просто не трябва да пееш. Друг е въпросът дали можеш да си го позволиш, или не.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Моя близка (певица) се оперира при Чалъков по същата причина. Първоначално гласа й беше доста различен (по-тънък и висок). Тя твърдеше, че не може да го контролира за около месец - подскачаше нагоре-надолу като при пубертет. Но след това постепенно се стабилизира и сега твърди, че е по-добре от преди (вероятно и заради почивката, която й бе наложена - тя иначе пееше много и не можеше да си позволи да не работи за дълъг период от време и да почива вокално). Ако искаш да си лафиш с нея по темата - пиши й на julia445 @ skype

Моя личен съвет е (не знам какъв стил пееш, по колко и кога го пееш), да прочетеш малко инфо за предпазване на гласа - такова инфо можеш да намериш и в този раздел на форума (Кратък гид за начинаещи певци) - автора на гида ми е помогнал доста във вокално отношение!

Също така те съветвам и да се обърнеш, към педагог (ако не ревеш метал или не пееш по 10 часа на ден - всеки ден), защото като имаш проблем от това естество, вероятно има нещо, което правиш неправилно е пеенето си.

Не се притеснявай - ще се възтановиш напълно.

Успех и желая бързо оздравяване! ;)

Редактирано от Ивелин
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дано се оправя но с всеки изминал ден съм по-добре.ееееееееееее ще почина още поне 2 месеца за да не издухам завинаги!аз съм народна певица-шопско пеене,но по заведенията пропях и др.стилове :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

рожбо, най-важното е да не бързаш. обещай да не забравяш това - за собственото си добро. не можеш да се възстановиш за по-малко от 6 месеца. особено щом си болнава. със своя си глас ще говориш на третия месец, но по-нежно от преди :)

 

после ще имаш цял живот, за да се кефиш на пеенето си!

 

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ей, че неприятно!

Съжалявам много за сполетялото те и ти желая възможно най-бързо и успешно възстановяване!

 

Силно подкрепям гаргарите със смрадлика(гига-вълшебна билка), само внимавай, както вече споменаха да не приемаш вътрешно нищичко от нея.

Чаьове, медове и т.н., но ще добавя и нещо, което рядко препоръчват, а е толкова полезно и за целия организъм и за проблеми като твоите: чесън, бейби!

Сутрин, обед, вечер, когато се сетиш, когато имаш възможност и хич да не ти дреме, че някой ще си каже:"Виж я па тая как вони, яла чесън..." Второ място и това е.

Редактирано от Infinity
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

страшно много благодаря за подкрепата!!!знам че трябва да си почина повечко знам че трябва да се пазя охххххххххххххххххх направо откачам колеги! :punk_guitar: нооооооооо няма начин сама съм си виновна!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.