Jump to content
Българският форум за музиканти

Pamen77

Korg pa series

Recommended Posts

Здравейте. Нов съм и затова искам да попитам какво ви е мнението за korg pa300 и pa500 никога не съм имал Korg. Трябва ми за народна музика. През 2012 г имах Roland G- 600 а през годините детски свирки като: Yamaha, Casio, Realistic, Kawai и Gem. Мога да си позволя синтезатор до 1500 паунда, стига да поддъежа всички стилове за народна музика. Благодаря предварително на всички!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Вземи си PA300 ще ти свърши работа.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте отново. Беше ми препоръчан pa700 Какво ви е мнението за рози синтезатор. Не искам да ми звучи като китайско Casio STK- 200

Share this post


Link to post
Share on other sites

1500 паунда - направо Pa3x и си решаваш проблема за доста време напред...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Няма да свиря публично все пак. Струва ли си да  давам повече пари, като pa 700 който е 799 паунда, но не срещам много информация за него. Благодаря на отговорилите дотук и за напред

Share this post


Link to post
Share on other sites
На 24.09.2019 г. at 12:01, Pamen77 написа:

Беше ми препоръчан pa700 ..... Не искам да ми звучи като китайско Casio STK- 200

В никакъв случай няма да звучи като CTK-200.:)

Ако притесненията ти са основно за цялостния му саунд, защо не изгледаш (и изслушаш) някои клипчета в Youtube, където хората минават през саундите и стиловете  на този модел и така ще добиеш по-цялостна представа дали си заслужава...друг е въпросът дали ще ти хареса ако ще го ползваш само за народна музика, както споменаваш в първия пост.;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Корг pa серията е единствения най-подходящ инструмент спрямо цена-качество (а и не само) за народна музика! PA300 е малко ограничен откъм рам памет, а разликата му с pa600 в парите не е голяма! Да, ако не ти трябва за професионална работа няма нужда да взимаш pa3x, но спрямо бюджета ти който и да избереш между pa300, 600, 700 и 1000 няма да сбъркаш! Мой приятел скоро си купи korg pa1000 от muzikalenmagazin.bg на лизинг и е много доволен от клавира и от магазина.

Pa500 определено не! Няма нищо общо с другите им модели...

Нямат нищо общо с касио, работи се много лесно с korg и всъщност доста професионални музиканти и редовно практикуващи работят с pa600 от години...

Edited by mupcku
Добавка
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Понеже и аз преди няколко дена взех един Pa700, да дам кратки отзиви. С изключение на клавиатурата, която явно е някакъв майтап на дизайнера на инструмента, но пък вероятно за акордеонисти и поп-фолк музиканти е ОК за по-лесно изкарване на солата - към всичко останало на този етап нямам забележки. Съвместимостта от останалите модели е доста добра, опциите на  секвенсера също не са зле откъм редакции, звукът е съвсем приличен, стиловете са добре балансирани и звучат "музикантски" и т.н., и т.н. Като цяло имам повече опит с аранжорите на Ямаха, но сравнявайки го с по-ниския клас на "S" и "SX" от PSR линията, мисля че този инструмент предоставя по-добри опции и не съжалявам, че го взех.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Определено! Korg нямат аналог в ценовия си клас. Да, клавиатурите на междинните (бюджетни) модели са кофти... но все пак стават за цените си, просто са заложили повече на функции. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Имам и PA700 и Yamaha S серия. Купен от България Korg-ът пристига с допълнително заредени звуци и ритми (акордеони, зурни, кавали, кларинети и пр.) има и доста ритми както и възможност за създаване на ритми от готови midi-та. Не бих казал че основните ритми са твърде "музикантски", но пък има предварително заредени някои песни, тип "Две праскови и две череши", "Либерта", доста е лесен откъм употреба без да се чете книжката,  звуците са вери найс.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.