Jump to content
Българският форум за музиканти

kamenangelov02

Мнения за Yamaha PSR EW-400

Recommended Posts

Здравейте, музиканти!

 

Честита Нова Година! Желая Ви много здраве и късмет!

 

Преди години свирех за удоволствие на няколко синтезаторчета (евтино Casio, Yamaha PSR 500, евтин Роланд), после се занимавах непрофесионално със софтуерни секвенсъри и семплъри - за keyboard input ползвах M-audio 61 midi клавиатурка. Сега щерката започва да пее детски песни и искам да се учим да свирим с нея. 

Разгледах какво предлага пазарът и се спрях на това синтезатора посочен в заглавието:

Yamaha PSR EW-400

Хареса ми защото

1) има USB - ще мога да я ползвам с Reason, Pro Tools, примерно

2) 76 клавиша е - ще е подобрение над свирките, които съм имал досега (61 клавиша) 

3) не лош външен вид и материали - клавишите са матови, някат дрънчене при ударно натискане (съдя от изложена в т-нополис e453)

4) не висока цена - 823лв, нова с гаранция, от словашки онлайн магазин. 

 

Моля за Вашето мнение дали съм се ориентирал към правилния модел! Надявам се да има добри възможности в секвенсера - квантинизация, suffle/groove управление, няколко трак-а за лууп. Изгледах разни ревюта - не са много подробни, защото е entry-level свирка и едва ли е много популярна. Ако мислите, че има по-подходящ инструмент в този ценови диапазон и подобни възможности, моля, посъветвайте ме!

 

Поздрави!

Камен

Share this post


Link to post
Share on other sites

Сега намерих още един вариант - Yamaha DGX-650 

Малко по-скъпо е - около 1100лв. но е с hammer-action клавиши, 88 броя, има достатъчни възможности за акомпаниране. Има USB to host.

Може би е по-удачен вариант. 

 

Поздрави,

Камен

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ако ще се ползва основно като заместител на пиано, е по-добре хамър клавишите. Иначе ако се набляга на синтезаторни бледни, по-скоро ще пречат тежките клавиши. За другото нямам представа, не разбирам много от синтезатори и екстрите им.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте! Реших да взема DGX-650. Поиграх си с нея в махазина - влюбен съм!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • By Gesho
   Здравейте колеги, купих си синтезатор Yamaha psr210. Като го включа работи около 1 минута и след това забива и звука изчезва, или самия звук остава на едно място като замръзнал. На екранчето с цифрите за ефектите излизат некординирани знаци. След рестарт от копчето се оправя и пак свири 1 минута и забива или изчезва всичко тотално. Иначе всичко си работи. Като пусна повече ефекти забива по бързо. 
   Отварях го прелепих тук там някои спойки но без резултат. Има една интеграла с обелен,олющен лак на главната платка отдолу. Моля някой ако има идея от какво е ще съм много благодарен.
  • By Sedada
   Бих искала да купя на децата си (9 и 7 г.) синтезатор или електрическо пиано, с цел малко уроци по пиано за обща култура и някаква музикална грамотност. Чудя се дали да се спра на синтезатори (Casio CTK 4400, Yanaha PSR E-353/343) или това пиано Yamaha DGX220. Колебаноето ми е голямо, защото не знам дали децата изобщо биха проявили интерес към по-сериозно занимание...
  • By savov
   Здравейте!

   Някой има ли такова ел. пиано, работил ли е?
   (Аз още не съм го видял на живо... казаха ми по телефона модела)

   Не съм работил до момента с YAMAHA, а ще налага да свиря и на такова.
   Ще съм благодарен за малко помощ на бързо и конкретни въпроси:
    
   1. Има ли опция за разделяне на клавиатурата т.е. да пускам бас в лявата ръка? И по какъв начин се премахват в баса ефектите...
   2. При смесване на инструментите... например пиано + стрингс... има ли възможност да се регулира силата на отделните инструменти при микса им? И как точно става това технически...

   Изобщо ако пък ви се намира инструкция за работа на БГ... още по-добре.

   И разбира се... ще се радвам изобщо на мнение за клавира... синтезатор ли е, пиано ли... не знам и аз!?
    
   Благодаря предварително!
   Поздрави!
    
    
    
    
  • By asan79onbashi
   Здравейте,идеята ми е да може да превърна един лаптоп във синтезатор и семплер на който да мога да вкарвам звук от клавир или където намеря,да има добри ефекси и звуците да могат да се пригаждат пожелание на свирещия.Ако има възможност за перформери и запаметяване на настроиките ще е предимство.Ами с две думи да си стане като един синтезатор и да мога да свиря от лаптопа чрез миди клавиятура или каквото е налично на професионално ниво и в реално време.     
    
   Надявам се темата да ме насочи към нещо добро и да е ползотворна и да не се стига до спорове.
    
    
      Благодаря на всички отзовали се.
    
    
  • By drobzz
   Привет на всички!
    
   Начинаещ съм и искам да си купя електронно пиано или синтезатор. Акустично пиано няма как да вкарам в квартирата(знам че е добре за начинаещ). Досега съм свирил на ситезатор без динамика с 5 октави.  Ще свиря всякакви стилове музика и ще композирам от време на време. Харесах си този ситезатор http://www.musicworld.bg/bg/m_310061/i_46562/YAMAHA_KEYBOARDS_DGX_650_Black.html . 
    
   Като функции изглежа екстра. Има 88 тежки клавиша. Доста звуци. Може да се свърже с компютър. Може да се композира(6 писти).
    
   Какво ви е мнението за него? Струва ли си парите? Има ли по-добър вариант за тези пари?
    
   Благодаря!
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.