Jump to content
Българският форум за музиканти

kamenangelov02

Мнения за Yamaha PSR EW-400

Recommended Posts

Здравейте, музиканти!

 

Честита Нова Година! Желая Ви много здраве и късмет!

 

Преди години свирех за удоволствие на няколко синтезаторчета (евтино Casio, Yamaha PSR 500, евтин Роланд), после се занимавах непрофесионално със софтуерни секвенсъри и семплъри - за keyboard input ползвах M-audio 61 midi клавиатурка. Сега щерката започва да пее детски песни и искам да се учим да свирим с нея. 

Разгледах какво предлага пазарът и се спрях на това синтезатора посочен в заглавието:

Yamaha PSR EW-400

Хареса ми защото

1) има USB - ще мога да я ползвам с Reason, Pro Tools, примерно

2) 76 клавиша е - ще е подобрение над свирките, които съм имал досега (61 клавиша) 

3) не лош външен вид и материали - клавишите са матови, някат дрънчене при ударно натискане (съдя от изложена в т-нополис e453)

4) не висока цена - 823лв, нова с гаранция, от словашки онлайн магазин. 

 

Моля за Вашето мнение дали съм се ориентирал към правилния модел! Надявам се да има добри възможности в секвенсера - квантинизация, suffle/groove управление, няколко трак-а за лууп. Изгледах разни ревюта - не са много подробни, защото е entry-level свирка и едва ли е много популярна. Ако мислите, че има по-подходящ инструмент в този ценови диапазон и подобни възможности, моля, посъветвайте ме!

 

Поздрави!

Камен

Share this post


Link to post
Share on other sites

Сега намерих още един вариант - Yamaha DGX-650 

Малко по-скъпо е - около 1100лв. но е с hammer-action клавиши, 88 броя, има достатъчни възможности за акомпаниране. Има USB to host.

Може би е по-удачен вариант. 

 

Поздрави,

Камен

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ако ще се ползва основно като заместител на пиано, е по-добре хамър клавишите. Иначе ако се набляга на синтезаторни бледни, по-скоро ще пречат тежките клавиши. За другото нямам представа, не разбирам много от синтезатори и екстрите им.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте! Реших да взема DGX-650. Поиграх си с нея в махазина - влюбен съм!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • By Chanko
   Здравейте,някой да има ноти на Бащино Хоро?
  • By Chanko
   Някой има ли ноти на хоро/а 
  • By Chanko
   Здравейте на всички!Със синтезатор Casio CTK-3500 съм.Въпроса ми е обаче е друг и той е че искам да се науча да свиря народна музика.Някой знае ли сайт от къде мога да вида тези неща всичко за това как се свири?Благодаря!
  • By Gesho
   Здравейте колеги, купих си синтезатор Yamaha psr210. Като го включа работи около 1 минута и след това забива и звука изчезва, или самия звук остава на едно място като замръзнал. На екранчето с цифрите за ефектите излизат некординирани знаци. След рестарт от копчето се оправя и пак свири 1 минута и забива или изчезва всичко тотално. Иначе всичко си работи. Като пусна повече ефекти забива по бързо. 
   Отварях го прелепих тук там някои спойки но без резултат. Има една интеграла с обелен,олющен лак на главната платка отдолу. Моля някой ако има идея от какво е ще съм много благодарен.
  • By Sedada
   Бих искала да купя на децата си (9 и 7 г.) синтезатор или електрическо пиано, с цел малко уроци по пиано за обща култура и някаква музикална грамотност. Чудя се дали да се спра на синтезатори (Casio CTK 4400, Yanaha PSR E-353/343) или това пиано Yamaha DGX220. Колебаноето ми е голямо, защото не знам дали децата изобщо биха проявили интерес към по-сериозно занимание...
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.