Jump to content
Българският форум за музиканти

Отново проблем с моя Cubase 5


Mutoki

Recommended Posts

Здравейте, наистина много съжалявам че отново ви занимавам с проблемите си, но вече не знам какво да правя и какво да търся. Нека оставим на страна това че аудио интерфейса ми (м-аудио 410) крашва през 10-20 минути с повод и без повод, това ще го преглътна,. Да оставим това че кюбейса също крашва много често, и това бих преглътнал. Сега вече имам и още един още по жесток проблем, за който вече не доумявам защо се проявява и възможно ли е да се отстрани. Проблема за около 2 седмици ми се прояви 3 пъти (и един път е предостатъчно). Примерно записвам един канал, с някакъв пад от халиона. решавам да му сложа ефект, отивам в миксера, вадя ефекти, вадя списъка с ефекти, избирам си ефект, кликам върху него, и в момента в който започва да се зарежда и програмата мигновено се затваря, все едно някой е затворил директно от хикса. Най-неприятното при този проблем е че всичко което съм направил до момента, без предупреждение отива на кино (няма как да го сеифам при това положение) отделно и досадния момент че трябва да чакам 2-3 минути докато стартирам кюейса отново (заради многото плъгини). И после пак всичко от начало, и то с какъв мерак като не знам в кой момент пак ще ми го затвори и ще го изгубя.

Много ви моля, дайте ми съвет какво да правя, ако сте запознати с подобни проблеми. Не съм професионалист, не съм и музикант, не съм ви конкуренция, не искам никаква печалба от музиката която евентуално ще направя. Всичко е единствено и само за удоволствие. Просто имам идеи и искам да ги осъществя, но държа звука да е на ниво. Това е всичко.

Благодаря предварително на отзовалите се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Намираш си firewire карта с чип на Texas Instruments-това ти решава проблемите със звуковата карта.

2. Купуваш си лицензирана версия на Cubase-това ти решава проблемите с програмата.

3. Ако не ти се плаща, работиш с Audacity.

Редактирано от blr
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно заради пиратски софт .Проблемът може да ти го направи и един единствен плъгин.Махни всички 3d party плъгини!  

Редактирано от enuffZnuff
  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, и аз предполагах че е възможно проблема да идва заради плъгините. Действително тези проблеми започнаха откакто качих пакета с ефектите. При инсталирането им имах възможност да избера кои да се инсталират и кои не, но понеже още не съм запознат с тях (в процес на опознаване на програмата съм) реших да ги инсталирам всичките, да ги прегледам един по един, да чуя как действат и в последствие да реша кои ще ползвам и кои не.

Мислил съм и по въпроса да мина на настолен компютър с ФВ адаптер на тексас инструментс, както ме съветва "VIP Listed" но това за моите възможности си е сума, особено имайки предвид, че това не ми е професия. Другото което ме притеснява е ако и тогава продължат проблемите. Това ще са пари дадени на вятъра, а никак не съм добре с парите, имам си и разходи и много други проблеми.

Обмислял съм и още един вариант:  чувал съм че продуктите на м-аудио работят добре с продукти на Авид. Идеята е да сложа 7-ца за операционна система и да мина на Про Тулс. Най новата версия с която мога да се сдобия без пари е 8. 

Благодаря на отговорилите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"VIP listed" те съветва да не крадеш програмни продукти. Ако все пак решиш да не послушаш съвета му, иди се оплаквай от проблеми с откраднатото в някой хакерски форум, тук не е мястото.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има демо версии, които  можеш да тестваш по месец.Оплакванията ти приличат като да откраднеш кола и да звъннеш на собственика му и да го питаш защо не пали :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, като се замисля прави сте, колкото и грубо да изглежда отношението ви на пръв поглед. Не бива да се поощрява употребата на краден софтуер. Компаниите са се трудили много за създаването му.  В крайна сметка няма значение дали искам софтуера за студио с което ще печеля пари, или за да имам с какво да се разсея от проблемите ми, които на никой не пожелавам. Щом искам софтуера, трябва да си платя.

Моля темата да бъде изтрита.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така поставено можеш да си самооправдаеш и кражбата на каквото и да е: инструменти, усилватели, компютри...

Точно за такива, като теб има и по-леки, домашни версии на въпросните програми, които са далеч по-евтини, а и както ти написах има и легално безплатна такава.

Няма как да ти се помогне, просто защото никой не знае какво са направили хакерите за да можеш да откраднеш програмата. Ако откраднеш кола и повредиш ключалката...

 

И да, темата определено е за заключване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.