Jump to content
Българският форум за музиканти

Кубето ми пращи


krasito

Recommended Posts

Кубето ми освен, че има вход за китарата има и вход, в който да си включа CD/MP3 Player/Computer... В този вход аз съм си включил компютъра, но когато си увелича звука на компютъра малко повече(под малко повече имам в предвид доста силно :D ) кубето ми започва да пращи от време на време. Това нормално ли е, защо се получава?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 41
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Е ти сам си каза че под малко повече имаш предвид доста силно :)

Най вероятно звука от компютъра идва прекалено силен за кубето ти. (Напиши модел и марка)

Можеш да се опиташ да намериш баланс между китарата ти и звука от компютъра.

 

Примерно волумето на китарата е на 12 часа, и от настройките на компютъра си сложи волумето от миксера на средата.

Ако китарата ти е прекалено силна спрямо компютъра, опитай да намалиш волумето на ампа, а увеличи звука от комютъра. Така няма да има пик на самата колона и звука от компютъра ще се чува по добре с китарата.

 

 

Въпрос. -> За какво ползваш компютъра вързан през ампа ? Ако си пускаш музика и свириш с нея, не можеш ли да си я пускаш директно от колонките на компютъра ? :)

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм правил "партее" с кубето. Що да не става? Имаше и пищялки освен 12-ката говорител. Зависи от кубето. Напиши модел може да ти помогнем по-добре така. Roland ли е, Peavey ли е, Line6 ли е?   :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да, не отварям нова тема: В моя блок има вход и в този вход, дори от моя апартамент, като свиря, на комшиите им пращи :)

Това не е нормално...Е нема такава държава... Вие на какво мнение сте?... 

И не на последно място...НАЗДРАВЕ :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^Пропускаш доста, но ще се научиш, няма страшно. Като ми каже модел ще видя аджеба 1 ват ли е, 15 ли е и т.н. Ако е слабо шансовете да пращи са по-големи. Ако е само говорител без отделна пищялка също. В случая имаш 15 вата кубе на Корт с 8 инча говорител. Всичко сочи, че това кубе не може да се насилва и не е предвидено за друго освен китарен говорител. Mp3 входа ти е там, колкото да присъства като екстра.  Имаш само един 8 инчов говорител без пищялки. Всичко сочи, че системата ти не харесва друго освен китара. Пращенето е в следствие на distortion(clipping) - но не този дисторшън за който си мислиш, а този който ти претоварва говорителите до степен , в която почват да пукат/кривят. Китарния ти говорител не е предвиден за това. Пускай на по-ниски нива ако ти харесва как звучи. Ако искаш повече се ориентирай към 30-50-75 ватовите модели на Peavey, Line6. Но ще те открехна, че дори на 75w Line6 Spider Jam, който уж се рекламира с идеята да пуска backing tracks през вградена памет или mp3 вход, качеството на звука не в кой знае какво. Поне не пращеше де. 

 

Има и други варианти да ти пращи звука, но тях можеш да ги елиминираш по метода на изключването. Виж звука от компютъра ти дали е добре само по себе си - със слушалки или вземи по-добри колони от приятел за проба. 

 

Пращи ли ти кубето когато свириш само с китара.

 

Над каква стойност на volume потенциометъра ти почва да пращи кубето?

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

P.S. Корт са напълно наясно с таргет групата, която купува продуктите им. Най-често начинаещи, които се опитват да съберат всичко под един покрив и то с ограничен бюджет. За това слагат в продуктите си опции, които само присъстват на хартия и не работят качествено, за да привлекат клиенти. Това е нормално. Искаш да имаш ефекти, да можеш да пускаш музика от него. Сам разбираш, че на тази цена няма как всичко това да е направено качествено.

Аз също исках да събера всичко в едно още в началото, но бързо се ориентирах, че няма как да се случи. Поне не и за малко пари.

 

Това, което бих те посъветвал с цел да спестиш малко пари в бъдеще е ако си решил да се занимаваш с китара - след време ще искаш да я записваш. Не си купувай качестени колони за PC, а си вземи едни Nearfield монитори от среден клас. Така ще имаш и колони и добра опция за записи в бъдеще. Прочети малко информация за Studio Monitors и ще се ориентираш. Идеята е че ти представят звука максимално чист и близък до реалността, без да го доукрасяват за по-добро звучене, което само те подлъгва. 

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зашо не намериш начин да запишеш въпросното "пращене".

Това може да означава много неща и да се дължи на много фактори, няма как да получиш еднозначен отговор, само предположения.

Като не си пуснал музика от компютъра (но има свързан кабел между компа и усилвателя) и си намалил gain-a докрай, чува ли се пак въпросното "пращене"?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този вход, в който е включен компютъра не минава през ефектите на кубето, нямам контрол на звука за него, звука си го управлявам от компютъра, така, че няма как да си намаля gain-a в смисъл знам какво е пращенето, което се получава от gain-a, то е по-скоро шум, а не пращене. Това пращене, което се получава и за което аз говоря е като когато се опитаме да запишем видео клип от някой концерт с обикновен телефон и звука е много силин, то е всякаш кубето се мъчи. Не знам как да го обясня по-точно. Май се получава там, където има повече бас. Иначе когато ползвам само китарата, колкото и да увелича звука го няма това пращене(никога не съм увеличавал звука на max, за да видя дали ще се получи)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пусни си някое mp3 с високо качество и повече бас и го усили. Ако не пращи - проблема е в кофти записите с телефон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.