Jump to content
Българският форум за музиканти

Концерт на Alexandre Cunha's band


boreto

Recommended Posts

Екипът на Music Division и Odery drums Brazil, имат удоволствието да промотират едно от уникалните джаз събития за тази година. На 13.8.2012 година на нашата сцена ще изнесе концерт една от легендите на бразилския джаз Александре Куня заедно със своят бенд.

Александре Куна е известен в джаз средите като един от най-иновативните и креативни барабанисти, заслужил световно признание от най-големите имена в този стил. Ето и малко повече информация за Александре.

 

Александре е професионален барабанист от 22 години. Той е живял в Германия в периода 1994-1997 и е свирил в най-добрите джаз клубове. Когато се връща в Бразилия, създава групата Brazilian Duet. Той е и автор на статии в списание за барабанисти - Modern Drummer Brazil, и пише на www.drummerszone.com. Неговият дебютен албум, Batepapo, влиза в Топ десет класацията за CD-та на 2005 г. на радио Smoothjazzandmore.

 

През 2008 г. той издава DVD за барабанни сола, а групата му е първата бразилска група, която свири на Shanghai International Jazz Festival, като по-късно пускат DVD с изпълнението, кръстено Live in Shanghai.

 

Страстта на Алесандре Куня към барабаните вдъхновява и мотивира баща му да създаде марката, която носи името на семейството и днес е известна като едни от най-добрите барабани в света, Odery Drums.

 

"Още от самото начало на видеото му, бях сигурен, че Brazilian Duet е нещо специално. Рамон и Александре успяват да предадат любовта си към барабаните и към бразилския ритъм и музика, ясно и мощно "- Чък Силвърман (известен американски барабанист)

 

"Александре Куня, един безкрайно изобретателен майстор-барабанист, който води музиката с лекота и категоричност . Дори не дотам големите слушатели на така наречената световна музика, ще бъдат приятно изненадани "- Бъд Копмън, All About Jazz

 

 

 

 

Събитието е основна част от календара ни със музикални събития за втората половина на годината. Гарантираме невероятно музикално пътешествие изпълнено със салса тръпка, етно ритъм и невероятна музика. След събитието, Александре ще направи среща с всички барабанисти, които харесват неподправения му и емоционален стил и ще направи демонстрации на своята техника и стил.

 

Не пропускайте 13.08.2012 Понеделник, в шоурума на Music Division на бул.”Черни Връх” 47, партера на Бизнес Център Витоша.

 

ЦЕНИ НА БИЛЕТИТЕ :

 

Предварителна продажба - 10 лева

В деня на концерта - 12 лева

 

БИЛЕТИ МОЖЕ ДА ЗАКУПИТЕ В ШОУРУМА НА MUSIC DIVISION или със заявка на sales@musicdivision.bg

Броят на билетите е ограничен.

 

 

027943572.jpg?r=0

Редактирано от boreto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно видео, което добре илюстрира стила и майсторството на Александре Куня. Изключително приятен за слушане и гледане. Ще имаме възможност да се насладим наживо след 2 седмици.

 

http://www.youtube.com/watch?v=cQvztFXbyTw

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Концерта беше страхотен! Музиканти на невероятно високо ниво и страхотни купонджии!

По-късно ще кача и видео!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.