Jump to content
Българският форум за музиканти

Ibanez Prestige Guitars - Важно!


Black Bird

Recommended Posts

Тремоло снощи взе да се разпада!

Резбите на болтчетата които притискат седлата взеха да падат.

Правени са по технология Хели-Койл.

Един вид пружина в мекия метал и тя служи за резба.

 

Писна ми вече от тоя боклук, а няма да продам боклука на друг човек!

Нъта замина, смених го...е то няма спиране с тия китайски метални части.

 

 

Имам старо тяло което става донор за частите на тази.

И тъкмо поръчах стар вид тремоло на ибанез.

Това е.

 

А това чисто ново тяло, ще иде в ибей.

Редактирано от Black Bird
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де тия Престижи толко ли са дефектни?Имал съм 2 Ибанеца, е не толко скъпи, но си мислех ,че Престижа като е над 2000лв би трябвало да е читав.Това изолиран случай ли е или е дефект, който рано или късно се проявява? Или излиза ,че скъп Ибанец си е на късмет. :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам си вече на идея!

Нова китара от тази фирма аз няма да си купя никога!

Ето проекта от частите и грифа на този "престиж" и старото остъргано тяло започна.

Чакам тремолото

rg.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам 2550z от 2 години и нито един от изброените проблеми не се е появявал при мен. Китарата е купувана от Икономов и е произведена 2008 година. Или аз съм късметлия, или Дими не е :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де тия Престижи толко ли са дефектни?Имал съм 2 Ибанеца, е не толко скъпи, но си мислех ,че Престижа като е над 2000лв би трябвало да е читав.Това изолиран случай ли е или е дефект, който рано или късно се проявява? Или излиза ,че скъп Ибанец си е на късмет. :unsure:

 

Конкретната ситуация по мое мнение е изключително частен случай, което разбира се по никакъв начин не успокоява собственика му и разочарованието към любима марка. А конкретно към поста ти е хубаво че разсъждаваш на глас, но израза "Или излиза ,че скъп Ибанец си е на късмет." ми бръкна в задника просто, че чак подскочих от яд на стола. Имам два "Prestige"-a от достатъчно високият ценови сегмент и смея да твърдя, че изработката е безкомпромисна и до момента съм нямал проблем от какъвто и да е характер. Пак казвам, че аз лично съм направо изумен от този проблем с нъта, имайки предвид, че говорим за "Prestige" в случая.

 

Към Black Bird: Опитите за решаване на проблема с обръщане за съдействие към MCI ли се изчерпват и всъщност какво е развитието от тяхна страна? Чисто информативно, писа ли на Ibanez за случая?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И моят Ibanez Prestige имаше проблем със стъдовете, но какво са виновни от фирмата, че някой малоумник беше ги въртял със сложени и натегнати струни и беше им разказал играта??? Иначе всичко друго е пърфект и вече 10 години не е мръднал! :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-накрая лъсна грозната истина за тия прехвалени Ибанци, аз вярвам на Дими, едва ли той е най-големият карък в света, а всички останали нямат никакви проблеми с Престижите,а някои от мненията тук определено намирисват на изказани от хора, гравитиращи около някой музикален магазин - сигурно малко хора знаят, че в българия се внасят китари, които са ментета на китайските китари, тоест правени са нелегално в Китай и нямат нищо общо с китайските заводи на Ибанец.

Редактирано от abvto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мирише ти неправилно. Нито гравитирам, нито ме вълнува бъдещето на който и да е магазин. Фен съм на марката Ибанец, харесвам китарите им и нямам никакъв повод за оплакване от тях до момента. "Китайският" ми Престиж, закупен от България, е на същото ниво (ако не и по-високо) като качество на материалите, изработка и звук, сравнен с JS1200, купен от Япония. Не знам Дими какво си е купил и какво го е правил, но е факт че е единствения с подобни оплаквания от Престиж серията.

 

 

Въртенето на стъдове при нормално настроена китара не би трябвало да е проблем. На дъртия ми Ибанец (1990, с EDGE) са в идеално състояние, а само аз доста съм ги повъртял :). На Престижа също съм ги въртял, няма и помен от износване, както ножовете, така и стъдовете. Отделно, капацитети по форумите твърдят, че независимо от китайсkото си производство, новото EDGE Zero тремоло е с по-твърди ножове от оригиналния EDGE.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То и аз се усмихвам, когато някой ми се хвали с Ибанеца си, само че усмивката ми не е снизходителна :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В различни периоди съм бил собственик на IBANEZ RG7321, IBANEZ S7320, IBANEZ RG1527, IBANEZ RG8527, IBANEZ RGA427 и не съм имал проблеми с нито един от тях. Тремолата винаги са се държали на ниво при правилна настройка. Особено с последната китара притежаваща същото като на Димитър тремоло. Проблема явно е в конкретната бройка. Разочарованието обаче остава за винаги. Не само че не гравитирам около музикален магазин ами съм си купил повечето от китарите от чужбина за да не правя оборот на Икономов поради солидарност с барабаниста на групата ми който беше брутално извъртян от фирмата едно време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако тази тема не беше на Налбантов, нямаше да повярвам, но Дими е доказан професионалист и много достоен колега, така че аз му вярвам напълно. Все пак добре, че попаднах на тая тема, понеже последно време обмислях да купувам хей-енд Ibanez именно от въпросния магазин, но след прочетеното тук ще се ориентирам към Ibanez втора употреба, производство преди 2000-та, явно тия китайци опропастиха всички марки, ужас направо...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имал съм през годините шест Ibanez-а, като два от тях съм ги купувал от Икономов,а останалите са ми били все от вън. За себе си съм стигнал до два извода:

 

1. В България се внасят предимно китари със занижено качество. Причината за това се крие или във вносителите с цел по голяма печалба, или политиката на самите производители е да си пробутват бройките които не са минали качествения контрол във фабриката, на такива страни като нашата.

 

2. Качеството на Ibanez от 10г. върви само надолу.

 

Не искам да се приема написаното от мен като някаква анти реклама на Икономов, просто изразявам моето мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Напълно съгласен, затова реших да търся китара, произведена преди 2000, голям риск е да купуваш нов Ibanez в днешно време, случаят с Дими е красноречив.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте приятели :)

Ние от Музикален Център Икономов осигуряваме на всеки един от нашите клиенти първокласно сервизно обслужване, за всеки инструмент закупен от нас, независимо дали е бил той в гаранция или не. Относно иснтрумента, за който става въпрос в тази тема, лично господин Иван Икономов осигури на господин Димитър Налбантов доставка от Япония на нов "nut" за китарата, след подадено от негова страна оплакване, за което ние разбрахме не лично от него, а от този форум, от личния му сайт и от личната му Facebook страница. Ние предложихме на господин Димитър Налбантов да ни изпрати китарата, за наша сметка, за да бъде тя сервизирана или подменена с нова, но ни бе отказано с неясни доводи. Иван Икономов лично проведе няколко разговора с него, за да уточни какъв е проблема и, за да помогне при разрешаването му, но съдействие от страна на господин Налбантов не бе оказано. Ние предложихме да изпратим китарата до самата фабрика Hoshino Benelux и при тяхна оценка, че тя е с производствен дефект, да я заменим с друга, от същия модел, но отново ни бе отказано. Музикален Център Икономов е официален дистрибутор на марките Ibanez и Тама, но не ги произвежда, поради това, ние се опитваме да се грижим за всички наши клиенти, като се справяме със всеки фабричен или проявил се в последствие дефект в инструмента. Нашите телефони са отворени 24/7 за въпроси относно нашите продукти и полагаме грижа, всеки един от нашите сегашни ли бъдещи клиенти да получи необходимата му информация или сервизно обслужване. Ние предлагаме каталози на български език, за вашето улеснение при избор на продукт. В този случай, самият клиент отказа нашата безвъзмездна помощ, като това се случи повече от един път.

 

На всички, които се съмняват в качеството и държавата на производство на китарите Ibanez, които получаваме, могат да заповядат на нашите дни на отворени врати, които ще се проведат тази събота и неделя, 01.10.2011 и 02.10.2011 г. и по време на които всяка китара Ibanez, независимо Prestige модел или не, ще може да бъде пробвана и инспектирана от всеки пожелал. Тогава се чака и нова неотворена пратка китари, която също така може да бъде инспектирана. Ние нямаме изгода от това, нашите клиенти да бъдат недоволни, след като полагаме огромни усилия да предоставим възможно най-качествена информация и обслужване относно нашите китари. Информация за нашите продукти на български език можете да намерите на нашия сайт: www.mci-bg.com

 

Господин Димитър Налбантов отказа сам да получи сервизно обслужване от наша страна и китарата му да бъде заменена с нова, при откриването на фабричен дефект, и тази негова реакция остава неразбираема от наша страна. Ако имате повече въпроси относно нашите услуги или въпросния случай, се обърнете към нас на лично съобщение или на мейл: sofia@mci-bg.com

 

За тези, които са изпуснали, ние копираме първите постове на господин Налбантов:

 

ТУК

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.