Jump to content
Българският форум за музиканти

Enchant

Members
 • Content Count

  109
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Enchant last won the day on October 18 2018

Enchant had the most liked content!

Community Reputation

25 Excellent

About Enchant

 • Rank
  http://www.urocikitara.com/

Previous Fields

 • Инструмент
  китара, бас китара и др.

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.danieleliseev.com/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sofia

Recent Profile Visitors

1,602 profile views
 1. Благодаря ти! По принцип сме в контакт с тях и дори вчера потвърдиха участието си. Така че за първия концерт, който ще се проведе в началото на есента вече сме три групи - The Bedlam Club, TFSL и The Lost Humanity. Ще се радваме, ако се появят и други банди, с които да планираме и следващи концерти. По принцип Future Was Perfect също са навити, но по-скоро за концерт в началото на 2020.
 2. Здравейте! Пиша от името на група The Lost Humanity, на която се явявам нещо като основен композитор и бенд лидер. От тази есен сме планирали да стартираме с поредица от концерти и търсим и други банди, които се занимават с инструментална музика, за да обединим усилията си и да правим съвместни изяви. Стилово сме насочени към прогресив-фюжън, прогресив, експериментъл и др. Базирани сме в София, но бихме се радвали, ако се свържем и с инструментални банди от други градове и опитаме да организираме някакви съвместни изяви! Не мислим, че е задължително групите да са в подобни стилове на нашия, дори по-скоро би било интересно, ако не се представят едновременно банди с доста близко звучене. Но все пак да кажем, че свързващият елемент може да го наречем рок. Като вариант за първи концерт, го виждаме в края на месец октомври или до средата на ноември. Към момента още една банда е потвърдила участие - TFSL ( психеделик рок ). За място за провеждане на този първи концерт сме си заплюли Mixtape 5 ( малка зала ). За следваща концерт вече ще го мислим съвместно с бандите, които биха проявили интерес. Да добавя, че може да пишат и соло артисти, които правят интересна инструментална музика! Другото, което ни се иска е да се представят групи и артисти, които преимуществено свирят авторска музика. За контакти: danieleliseev@abv.bg , 0888/903222 или пък пишете в темата или на лични съобщения тук! P.S. Тъй като групата ни е създадена тази година нямаме някакви правени дема или видеа, но ето линкове към неща, с които някои от членовете на бандата сме свързани: https://danieleliseevproject.bandcamp.com/album/night-shadow https://kalintonev.bandcamp.com/track/beings
 3. За град София става въпрос.
 4. Здравейте! Търси се басист за проект с авторска музика. Става въпрос за инструментална музика, която стилово може да се определи като смесица от пост-рок, прогресив рок, алтърнатив, мат-рок и фюжън. Към момента формацията включва две китари и барабани. Към момента има готови идеи за немалко парчета, като очакването е на първо време да се сглоби репертоар от 8-10 парчета, които да се изпълняват на живо, а паралелно с това и да се работи по записването им за албум. Тук може да чуете неща, върху които сме работили съвместно с барабаниста: https://www.youtube.com/playlist?list=PL4Z5MXVKjp3FcviCNVdYjE8yMkxUOErsY - Линкът включва плейлист към всички парчета от албум, който излезе в края на 2018. (Албумът е с вокални парчета ) https://www.youtube.com/playlist?list=PL4Z5MXVKjp3HnQXOWlsWt-XqCnlj2XtVl - Линкът включва плейлист към няколко кавъра на прогресив рок класики, които сме правили. Това което имаме като очаквания към човека, който би проявил интерес: 1). Да има опит и познания в свирене на неравноделни метруми. 2). Да има възможност за репетиции поне веднъж седмично. 3). Да разполага с 5- струнен бас, защото в някои от композициите се използва 7- струнна китара. 4). От една страна да може да подготвя дадени на ноти или таб готови партии, а от друга да е способен и да импровизира. Това е в общи линии. За контакт: danieleliseev@abv.bg , 0888/903222 или тук във форума.
 5. Благодаря! Има и замесен варненец в проекта.
 6. Здравейте! Албумът на Daniel Eliseev Project (D.E.P.) "Night Shadow" е вече готов и на 8-и ноември бе официалната му промоция. Ето тук може да бъде чут : https://www.danieleliseev.com/music а ако някой има желание да го закупи ( дигитално или на CD) може да стане оттук : https://danieleliseevproject.bandcamp.com/album/night-shadow Стилът е прогресив рок. Поздрави и призовавам всички тук, да не спираме да създаваме българска рок музика - от най-тежък метъл до мелъди и поп-рок!
 7. Обширен тийзър на албума "Night Shadow". Надяваме се, че ще ви хареса! На 08.11.2018 от 20:00 часа в София Лайв Клъб ще е промоцията на албума.
 8. Здравейте! Представям ви официалното видео към промоционалния сингъл за албума "Night Shadow" на Daniel Eliseev Project (D.E.P.).
 9. Това е първият сингъл на формацията. На 18-и октомври към него ще излезе и видеоклип. На 8-и ноември в София Лайв Клъб ще има и промоция на албумът "Night Shadow". https://danieleliseevproject.bandcamp.com/releases
 10. На 15-и октомври ще стартира дигиталната промоция на първия сингъл на проекта. През ноември ще се появи и целият албум, като той ще бъде издаден и на аудио компакт-диск.
 11. Кратко промо видео за албума.
 12. Здравейте! Позволявам си да ви представя това върху, което работя през последните две години и предстои да се появи под формата на албум. Стилът най-общо може да се определи като прогресив рок . Тук може да видите някои кратки анонси: https://www.danieleliseev.com/
 13. Enchant

  Колегата Parni_Valjak

  Здравейте, Едва ли ще изненадам някого с поредният позитивен отзвук, но искам да благодаря на инж. Тони Манов за изключително професионалната му намеса във връщането на едно лампово комбо Laney към пълнокръвен живот! Точна и обстойна диагностика - доста неподозирани проблеми излязоха наяве. Всичко най-детайлно бе отремонтирано и възстановено - оказа се, че има проблем и в изходящия трансформатор, който бе пренавит. Та сега комбото излезе от бокса и направо хапе! Бих посъветвал всеки да не си прави експерименти и да не се доверява на всякакви псевдоразбирачи, а да се обръща към Parni_Valjak - който разбира при инж. Манов се спира!
 14. Здрасти пак от мен! Нямам много време и чак сега погледнах докъде е стигнала комуникацията. Бих казал, че трябва да поставиш правилния въпрос за да получиш и адекватен отговор. Така че, наистина е най-добре да се работи конкретен пример. Просто представи песен, на която си се опитвал да правиш нещо и обясни точно какво е то. Тогава някой би могъл и да ти даде по-конкретен отговор. По отношение на тониката, субдоминантата и доминантата, съм написал по-горе, че и 2-ра и 6-та степен също са чест вариант в хармоничните линии на някои мелодии. По отношения на басовете е добре да се запознаеш малко повече с вариантите на т.нар. обращения /субституции/ на акорди, популярните в англоезичната музикална литература slash chords и изграждането на линии с т.нар. проходящ бас. Поздрави и успех!
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.