Jump to content
Българският форум за музиканти

galingit

Members
  • Мнения

    62
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно galingit

  • Рожден ден 03/07/1977

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Contact Methods

  • AIM
    galingit
  • Website URL
    http://myspace.com/galinivanov
  • ICQ
    0
  • Yahoo
    galin_git@abv.bg

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Варна
  • Interests
    китара,звукозапис...

galingit's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Обществена Репутация

  1. Лошо няма в "Смока", всички оттам сме тръгнали Аз си мисля, че нещо не си ме разбрал. Нищо от по-горе писаното не се отнасяше до теб. Наясно съм, че четеш ноти, аз също Sorry, ако съм спамил в темата. Колкото до твоето изпълнение се зарадвах, че някой се е хванал с толкова трудна пиеса и е постнал тема за това. За децимите съм на същото мнение - само с hybrid picking е възможно да се изсвирят (на цигулка се свирят на съседни струни)
  2. Радвам се, че си свирил на цигулка Аз исках да изтъкна големия труд който се полага от цигулари, че и от повечето останали инструменти. Доста "колеги" китаристи, мислят в прагчета, не в ноти и не са наясно, че китарата е сравнително лесен инструмент, ако се сравни с цигулка или пиано, например. Както и факта, че за постигнеш едно високо ниво на инструментализъм трябват години и години къртовски труд. Дано има повече колеги китаристи като @Tozi, да си поставят високи критерии, щото ниво тип "вижте ме как свиря интрото на Smoke On The Water една струна " не е нещо рядко срещано за съжаление
  3. Наясно съм с идеята ти относно тази пиеса На цигулка само изглежда лесно, но разбирам какво говориш за китарата, аз лично съм го докарвал това парче донякъде - къртовски труд относно апликатура и ужас за дясна щото не само алтърнатейт пикинг, ами и доста от пасажите са през струни, което усложнява изпълнението допълнително... Браво за отношението към пиесата, защото искаш да я "изработиш" (кавичките са заради израза, който използват класическите музиканти), понеже има доста изпълнения в нет-а, където колеги просто я "пресвирват". Истинската работа включва много свирене, работа по апликатура първо после по темпо и динамика, нещо което доста колеги не смятат за нужно. Значи покрай жена ми и нейното свирене като беше в Консерваторията се научих и аз на дисциплина и истинска работа, с изчистване на пасажи, фразиране, вибрато и т.н. Иначе от Паганини си бях направил от нотите за цигулка на 24тото капричио вариант за ел.китара и се получаваше прилично, много е полезно да се свирят ноти за други инструменти, понеже се налага 90% от времето да свириш нестандартни пръстовки и това може да е само от полза, понеже помага за излизане от стериотипа. Свирил съм и на Вивалди от "Годишните времена" - "Есен" първата част, и досега използвам пръстовка за умалени арпежи, инспирирана от един от пасажите там. Иначе за сравнение намери записи на Леонид Коган, един от най-признатите "паганинисти" в света, Менухин е по-скоро за романтичните концерти - цигулковия на Менделсон, Брух... "Паганинистите" са тези с безупречната техника и стил - Коган, Хайфец и др., Руджеро Ричи е предимно техничар, то се чува че чака човека с нетърпение пасажите В сравнение с китаристите, цигуларите имат над 20 техники за лява и още толкова за дясна ръка което е нормално понеже е най-развивания инструмент в последните 6 века, повече и от пианото дори Поздрави и успех в начинанието!
  4. Поздравления за изпълнението! Не знам защо колегата от по-горния пост си мисли, че се свири по-лесно на цигулка. Това, че е настроена на квинти и по-малките разстояния, като улеснение за лява ръка (???), но за дясна ръка (не, че лявата е лесна) се работи цял живот - почват от 3-4 годишни като първата година се свирят само празни струни и по-леки упражнения - казвам го понеже съм наясно с цигулката покрай жена ми, която е цигулар. "Дялволските трилери" са на Тартини. Паганини не е бил точно "народен човек", определено е знаел цената си и не е отказвал да свири и пред височайши особи, даже напротив. Много от колегите не значт може би, но освен цигулката той революционизира и китарата - свирейки виртуозно на такава и пишейки множество произведения с участието на китара, така той показва истинските динамични качества и възможности на инструмента. Ето едно изпълнение на Руджеро Ричи и още едно на 5то капричио http://www.youtube.c...h?v=OHPdXZjF460
  5. Защо решихте, че на композицията и липсва нещо??? Перфектна си е, не бутай нищо...ще изчезне емоцията. Браво!!!
  6. Абе хора, що за простотии!?!? - и глух човек ще разбере, че човека е професионалист. Нямам честа да го познавам, но това което се чува и вижда е много над средното ниво за България, че и по-нагоре Успех!!!
  7. Много яко!!! Солото ми навя спомени за Dime...Даже си дублирал солото в двата канала
  8. Това хлапе е от Швеция, а там имат специална програма задължаваща децата да свирят на музикален инструмент... То не е случайно, че има токлова много яки шведски банди във всякакви стилове...от ABBA през Europe, та до Meshuggah.... Хората са го измислили: свирят вместо да се мотат и друсат. Иначе русначето за сега е фаворит за Technical Difficulties , поне според мен де...
  9. ^^ Ами то идеята е друга на групата, явно умишлено няма клавир...то иначе Макълпайн е по-добър клавирист от Шериниян...Все пак е завършил консерваторията в Масачузетс и е свирил кийборди за доста хора, както всички знаем... П.П. Мерси на модераторите, че са преместили темата...сори, чак сега погледнах правилата за раздела
  10. Чуйте още едно парче ( The Wall) от предстоящият албум на проекта Seven the Hardway на официалната им страница : http://www.seventhehardway.net/ П.П. Парчето "The Wall" звучи като излязло от последният студиен албум "Chromaticity" на Макълпайн.
  11. galingit

    Химн на МВР

    Хихихихихххи, този Веско е ...ебати култа !!!!
  12. Ами...явно и тях ги е ударила кризата :-) Аз лично харесвам Марк Боулс как пее единствено в "Трилогия"-та на Малмстийн, определено вокалите му не са на място...да не говорим за ню метъл забежките , дето са доста демоде и странни за Планет Екс базата на песента. Солото е трепач, а тази "мацка" е само за хубост май, като гледах как свири този новият басист в канала на Донати в Тубата, явно ще бъде и басист на Планет Екс... Все пак ми се стори интересно за феновете на Ти Мак и Върдж, а знам че определено има такива тук....все пак е музикантски форум Струва ми се, че Макълпайн покарай познанството си с Тосин Абаси е прослушал PERIPHERY..., но Боулс и да му се иска не може да пее агресивно...и това е резултатът.
  13. :punk_guitar: :punk_guitar: :punk_guitar: http://www.youtube.com/watch?v=JsBcUU-6wjE
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.