Jump to content
Българският форум за музиканти

apoplexia

Members
 • Content Count

  112
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Everything posted by apoplexia

 1. apoplexia

  Gibson въпрос

  Привет. В момента съм заел от колега Gibson Custom за тест - това вади убийствен звук, ама иска редовно трениворвка във фитнеса за гръб, тежи доста, освен че е и е неудобно за свирене в седнало положение без колан! Каква е разликата между Studio Tribute, Studio, Classic, Traditional и Standard, освен козметична? Как се вписват SG и Explorer? Само за домашно ползване, не се търси сценична изява. Търсил съм отговор в Google, но още има неясноти, затова питам. Това, което мога да пробвам, е Studio Tribute, Classic, Sтandard и SG Standard 2016 (със съмнително тънко тяло). Другото е с поръчка и опция за връщане. При тест, на какво да обърна внимание, освен стандартните неща - удобство, гриф, прагове и пр? (За наличните наблизо модели, разбира се). Досега бях скепрично настроен, че тази марка държи само цена... За сравнение в магазините има и японски Tokai, които също ще бъдат тествани.
 2. Привет. От известно време се чудя над тази дилема. Става въпрос за Schecter с Fishman Fluence Modern. Фишманите са идеални за риф ала Manowar или Grave Digger, и дотам. С други думи, не ми допадат, мъчих се близо 6 месеца да им свикна. Мислех да ги заменя с други активни, но изборът не е голям (Blackouts или EMG).Китарата е много добре изработена, лека (ясен тяло), лесен и удобен гриф. Въпросът е, има ли смисъл от цялата хамалогия от подмяна на цялата електроника и слагането на пасивни , или да пускам обява за продажба? Евентуално какви пасивни са подходящи за ярко звучаща дървесина, ако мога да се изразя така? Аз не мога да си ги сменя сам, понеже съм изключително незапознат с този тип активност, така че ще се дава на майстор. Знам, че няма кой да реши вместо мен, но нямам нужната информация, за да взема решение (търся и в гугъл, но ми се икса и да попитам). Благодаря и Весели Празници.
 3. Отделението за батерията е отделно. Като се смени системата, то остава ненужно и празно. Оказвза ли голямо влияние кухината върху звука?
 4. Благодаря. Китарата е от ясен, не махагон. Schecter C-1 SLS Elite. От там нататък веригата е проста> китара-аудио интерфейс, Cubase- монитори/слушалки. Имах лампово комбо, но замина, не е подходящо за условията, в които живея (силно+бебе). За мен посочената система работи. С другите налични китари вкъши си постигам звук, който ми е на сърце. А с Шектъра прекарвам обикновено почти цялото си , много малко, свободно време в търсене. Махагон - SD Nazgul/Sentient. Тук определено отне време да се разучи Назгула, но е много добър , ако не се прекалява с volume на китарата, даже блус може да докара. Елша - SD Custom 5/Jazz. Компинацията работи, малко като че ли Custom 5 идва ярък. Gibson - точния бридж е неясен (предишния собственик не даде точен отговот, но е Алнико 2)/Benedetto. Удивен съм с каква лекота работи под high gain, артикулация, динамика... И остава въпросния Шектър. За себе си не мога да си отговоря има ли голям смисъл от наливане на пари в него, при все, че няма да се отразят на крайната цена, ако замине, дори спед подобренията. Евентуално бих пробвал EMG 55/66, ако изпаднат втора ръка някъде. Ако имах наличен Dimarzio Titan, също бих пробвал. Смяната на електрониката ще наближи 150 евро, отделно цената на микрофоните и идва една крайна сума, която дали е оправдана. Другият вариант е на пазара и друг инструмент (моята булка не може да разбере зашо са ми толкова китари, така че по-добре е замяна на един интрумент с друг, отколкото още един). П.С. Някой да има впечатления от SD Duality сета?
 5. apoplexia

  Избор на процесор

  Усилвателят наистина е много важен. Погледни Boss Katana 50 примерно, през компютър може да заредиш различни Boss ефекти. Доста добри отзиви има, и цената му не е извънземна. Относно посочените от теб процесори, Mooer не е никак лош избор - имаш освен ефектите, отделно амп симулации. И, много голям плюс, можеш да качиш собствени IRs. Имам въпросния процесор, и звучи доста добре, естествено, съм качил различни IRs. Друго, което също не е за подминаване в този ценови клас, е Nux Cerberus, тук вече има аналогов дисторшън и овърдрайв. Но каквото и да се изпише, няма да добиеш реална представа. Най-добре е да се пробва с твоята китара ( и усилвател, ако се спреш на вариант процесор).
 6. Привет! Предлагам в тази тема да се споделят всички новини, побликувания, актуални промоции, както и реални кодове за отстъпка. Това, според мен, ще помогне на хората, занимаващи се с аудио продукция, да са в час с нововъведенията. Kuassa обявиха нов китарен амп сим, вдъхновен от Marshall. Според компанията, това е "най-добрата амп симулация", издавана от тях до сега. https://www.kuassa.com/products/amplifikation-caliburn/ Стартова цена от 35 долара + таксите за Европа. VSP обавиха публикуването на Elaborate Machine,допълнение към Omnisphere 2.5, което включва 129 presets (не мога да намеря подходяща дума на български) зановата версия на Omnisphere 2.5. https://vintagesynthpads.com/ocart/Patches_Omnisphere_Presets/Omnisphere2_5 Надявам се и други хора да се включат в темата, с цел да не изпускаме какво се случва около нас!
 7. apoplexia

  Новости в областта на Software

  Heavy Pedal from Audiority Симулациа на Boss Heavy Metal. Промо цена 9,99 евро https://www.audiority.com/shop/heavy-pedal/
 8. apoplexia

  Mayones Bass намаление

  Привет. Не съм в бас средите, но попаднах на намаление, може да хвърлите едно око! https://www.soundtools.fi/verkkokauppa/loytonurkka/kitarat-bassot-vahvistimet-kaapit-efektilaitteet-poisto
 9. Привет. Следя редовно пазара на марката, и, определено цените , които предлагат в долупосочения сайт, са много добри! Ако някой е в процес на търсене на нов инструмент, това би била добра възможност да се възползва. https://www.soundtools.fi/verkkokauppa/loytonurkka/kitarat-bassot-vahvistimet-kaapit-efektilaitteet-poisto По никакъв начин не съм обвързан с горепосочения магазин, не правя реклама (админите може да изтрият темата, ако сметнат за необходимо), но такива цени за такъв клас инструмент много рядко изпадат.
 10. apoplexia

  Новости в областта на Software

  Metal Zone плъгин от Mercuriall "Metal Area" - безплатен! https://mercuriall.com/cms/details_freestuff
 11. apoplexia

  Audacity или Cubase 10

  Аз съм с Cubase 9.5 Pro и нямам проблеми с крашване (редки случаи, но се дължи на някой нов плъгин). Поддържа 64 Bit плъгини и се държи стабилно. Работи с eLicenser флашка, на която е лицензния код. Удобство е, ако ползваш няколко машини.
 12. apoplexia

  ESP EC-256 или Epiphone LP Standard Plus Pro

  Ако не греша, Epiphone се правят в Китай. Накоро гледах видео, в което се обясняваше как се използва името на големи производители на отделни части при бюджетните решения, и как тези части нямат нищо общо с реалните. Т.е. Grover е само име в случая. Относно LTD, мен лично ме дразни финиша на нека, няма я свободата на движение на ръката, "залепва". Хвърли едно око н PRS моделите в близкия ценови клас, произведени са в Индонезия също (SE Standard), както и Yamaha Revstar (не са LP форма, ама са удобни, според мен). Каква музика ще се свири?
 13. apoplexia

  Новости в областта на Software

  HellBeast от Audio Assault, базиран на Randall Satan Нова амп симулация , основно за метъл. IR Loader с включени 62 IRs, Tube Screamer, EQ, Chorus, Delay и Reverb. Промо цена - 19,99 долара. П.С. Лично аз го използвам с други IRs , не тези, с които идва, и звучи доста прилично.
 14. Привет! Бих искал да се допитам до Вас за съвет! Смених Steinberg UR22mk II с Audient iD4 (определено се усеща разлика при наличие на сегашните монитори, разлика - по-реалистичен звук, най-ламерски казано). Следващата стъпка е подмяна на мониторите, в момента Presonus Eris 4.5. Стаята на този етап няма как да бъде акустично третирана поради ред причини (най-малкото смяна на жилище близко бъдеще). Настоящите монитори ми идват малко в повече относно ниските честоти/ниските средни, но пък като мощност са достатъчни за стаята. Чета ревюта, гледам из тубата, ще ида да чуя наличните из магазините, т.е. Genelec 8030B, Yamaha HS5/HS7, Adam TV5/TV7/A5X/A7X (ако последните два модела са налични), но в предвид, че ще са в магазин, където условията са много различни, по-скоро ще се объркам. Вариант да поръчам на сляпо с цел тест също е опция, но ще чуя утре каквото има из магазинте, ако въобще има значение. Питането ми е, има ли смисъл (макар че отговорът ще бъде, че сам да си преценя) да хвърля едни 1000+ евро, при все, че не съм професионалист и не се целя към продукция на пазара, а по-скоро да си правя кефа ( макар че кефът няма цена, ама то този кеф бездънна яма) или да закупя един комплект Yamaha HS5 примерно и в последствие да мисля ъпгейд, или пък да скоча на "Големите" Neumann KH120 примерно? Няма как да си отговоря сам на тези въпроси, защото познанията ми на любител се надграждат постепенно. За моя голяма радост, не мога да чакам дълго (предвид че жената бременна и после едва ли ще мога да си "развявам байрака"), та ще помоля за съвети и насоки. Поздрави, Ангел
 15. apoplexia

  Студио монитори Upgrade

  Новите монитори са инсталирани! Мислел съм чи, че правя миксиране! Само опити! Много чисти, много детайлни, дори и при слушане от тубата! Дори и плъгините имат смивсъл, т.е. китарите звучат!! Neumann KH 120
 16. От този клип, за мен лично КРК са с повече подчертани ниски честоти и не достатъчна яснота при средите, където Йамахите изпъкват, за сметка на басите. Но това е през моите Пресонус колони. Ако са други колони, ще звучи различно, както и слушалки. В магазините чух въпросните Yamaha, заедно с Genelec 8030 и Adam a5x/ a7x. Yamaha звучаха малко стерилно, повече неутрално, докато Адам като че ли оцветяваха звука. Genelec си бяха ОК, ама без подчертани ниски. Все пак прослушването беше в магазин, с изолация, и с комерсиална, вече миксирана и мастерирана музика, значително голямо, да не кажа огромно помещение.
 17. Използвам в момента Presonus Eris 4.5 точно за подобни цели. Чист звук, имат мощност, ама нешо им липсва и ще ги подменям. Не съм лично запознат с посочения от теб модел, някак си чисто визуално не ме привличат и съм предубеден. Но изчетах доста ревюта, говорих и с консултантите в няколко магазина, и всички до един препоръчаха Yamaha HS5/HS7, като 5 ците са в този ценови диапазон. Може да погледнеш като варианти Adam TV5/TV7, Tannoy Reveal , JBL 305P. Имат положителни отзиви. Лично аз стигнах до извода, че няма как да добиеш представа от каквито и да е ревюта, ако не тестваш колоните в твоята стая, с твоята апаратура. Така че стреляй смело, има вариант за връщане на продукт, ако е закупен по интернет.
 18. apoplexia

  Студио монитори Upgrade

  Ходих днес из магазините и чух наличните модели. Ама с готова, вече миксирана и мастерирана продукция. Така че, ще вярвам на потребители и ревюта. И да, определено ще са 6 и нагоре инча. Мерси
 19. apoplexia

  Новости в областта на Software

  TH-U от Overloud - 89 китарни и 4 бас усилвателя - 50 китарни и 2 бас кабинета - 77 педала и рак ефекти - 18 модела микрофони, до 4 на кабинет - Amp Tweak технология, позволяваща смяната на лампи в преамп и паъурампа - Rig player - възможност да се възпроизведе риг модели (подобно на Кемпер, поне според коментарите из нета) и др. Промо цена 199 евро, upgrade от TH3 - 59 евро. https://overloud.com/products/th-u-full
 20. apoplexia

  Как да стана музикант?

  Наслаждавай се на музиката. Затваряй очи и чувствай! Ако е вътре в теб, ще знаеш какво да правиш. Ако я няма, всички усилия да се превърнеш в нещо, което не си, биха били напразни! Погледай концерти, намръщени музиканти (китаристи, басисити) няма ( има изключения при някои стилове, но там се набляга на имидж по-скоро). Музиката идва от сърцето, душата помага за развитието! И свири това, което чувстваш! Няма как да сбъркаш!
 21. Не можахме да се разберем с Fender-а, та се наложи лек ъпгрейд
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.