Jump to content
Българският форум за музиканти

ascendendo

Members
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About ascendendo

 • Rank
  Навъртащ се
 • Birthday 10/15/1987

Previous Fields

 • Инструмент
  Вокал

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Razgrad

Recent Profile Visitors

453 profile views
 1. ascendendo

  Skunk Anansie - Weak (vocal cover)

  Много хубаво, MISS_SUNSHINE! :)
 2. ascendendo

  Ghost Warfare - Perfidy, act II: Weight of Guilt

  ЯКОООООООООООООООООООООООООО!
 3. ascendendo

  Притеснение

  Здравей, Имах много сериозен подобен проблем. Не знам дали е успокоение, но с опита и увереността намалява значително. Не съм почитател на това да си представяш аудиторията като неодушевени предмети. Смятам, че много по - искрено и успокояващо е, ако вникнеш в посланието на произведението и осъзнаеш ролята си като човек, който предава това послание на публиката. Ти имаш роля да свържеш музиката със слушателите. Не си там за да си изсвириш произведението и да се притесняваш кой каква оценка ще ти даде. Преди всичко това е изкуство и ти си там, за да му бъдеш проводник и да го съпреживееш, давайки му частица от своята неповторимост. Да дадеш нещо на публиката, да докоснеш нещо в тях, с което ще ги накараш да спрат за малко да мислят за проблемите си, да замлъкнат умовете им за миг и да отидат на мястото, където искаш да ги заведеш. Те са се предали на теб за този момент. Та мисля, че трябва да се събереш в смисъла на произведението и в осъзнаването на това, че правиш нещо хубаво за всички. Като човек на изкуството ти си посланик на доброто и излизайки с любов на сцената, абстрахирайки се от всички светлини в залата, и забърквайки своята малка музикална магия, слей себе си, изпълнението си и публиката в една обща светлина. Тогава всички ще сте едно и няма да има нещо външно, от което да се притесняваш. :) Колкото повече изгубваш усещането за "себе си", за сметка на емоцията и посланието на произведението, толкова по-голям резултат ще имаш в направлението, с което имаш проблем и толкова по - благодарна и обичаща публика ще имаш. Всяко нещо отнема време, но работейки върху идеи като тази, можеш да достигнеш до по - дълбокия смисъл на това, което вършиш и да го преживееш на друго ниво на разбиране.
 4. ascendendo

  Вокален педагог от Варна?

  Нямам фейсбуук. Дай някакъв мейл.
 5. ascendendo

  Дрезгав глас

  Според мен - трябва да го усетиш. Как става - с практика. Опасно ли е - да, ако го правиш неразпят и/или стегнат и усещаш напрежение. Бих ти препоръчал да правиш упражнения върху vocal fry като това - или което намериш и ти харесва за vocal fry, както и humming и комбинация между тях ПРЕДИ да пробваш с песнички. След като загрееш добре, репетираш с песни, които са ти най - удобни за дране или дрезгаво пеене, докато се усетиш комфортно и се опитваш да го реализираш в различни регистри.
 6. ascendendo

  Вокален педагог от Варна?

  Пишете ми на лично, ще ви дам координати.
 7. От години ползвам Shure Beta 87А. Нямам никакви проблеми. Повечето изпълнители и озвучители по клубовете, които нямат опит с кондензаторните микрофони, се притесняват от микрофонии. Често след концерт идват и оглеждат микрофона и казват - супер... Микрофониите при микрофоните не зависи само от това дали е кондензаторен или динамичен, но и от полярната схема и поставянето на мониторите. Затова може да се поинтересуваш как да разчиташ полярната схема на микрофоните. За сега, спокойно от опит мога да кажа, що се отнася за Shure Beta 87A (supercardioid) - действайте, за останалот - тествайте. Забележка - понеже ни се налага да пеем по всякакви дупки и художествени самодейности, добре е да се има предвид, че кондензаторните микрофони изискват фантомно захранване - +48V, което стандартно трябва да присъства на всеки средностатистически миксер, но все пак се случва (и то не рядко) по някаква причина да не могат да ви го подсигурят, затова е добре да си носите някаква кутийка (преамп, процесор и т.н.), която да ви захрани микрофона.
 8. Тъкмо записахме едно от по - твърдичките и хахави парчета, Ще бъдем благодарни ако коментирате! :) ViolentorY - Brain Wash Може да ни чуете и тук: Facebook: http://www.facebook.com/ViolentorY Reverbnation: http://www.reverbnation.com/ViolentorY YouTube: http://www.youtube.com/ViolentorYOfficial Сърдечни поздрави! :)
 9. Хехех, Благодарим ви момчета!!! Иначе, живот и здраве, като му дойде времето на "албумът", няма какво да се разписваме, направо с вашата банда ще ни дойдете на гости вкъщи, за да го отпразнуваме! Сърдечно ви благодарим за подкрепата момчета!
 10. Здравейте, приятели! Пуснахме още едно ново парче - "Over You"! Ето линк: Ще ви бъдем благодарни ако дадете коментари! Ако ни харесвате, може да ни подкрепите като like - нете страницата ни във фейсбуук: http://www.facebook.com/ViolentorY?sk=app_2405167945 и споделите с приятели! Благодарим ви!
 11. Приятели, Благодаря ви от името на цялата група! Подействахте ни много мотивиращо! Поздрави от бандата!
 12. ascendendo

  Viktr "FB" - Инструментали

  Харесват ми, звучат ми добре и завършено! Не знам критериите за оценка на елктронна музика, но мисля, че щом звучи добре и ме кара да се чувствам приятно - това е достатъчно! Успех!
 13. Благодаря Ви за социалната тема в тази песен! Наистина смислено и текстът е в съзвучие с музиката и кара да се замислиш! Не на шистовия газ! И нека наистина започнем да се събуждаме!
 14. ascendendo

  When My Nalami Bloom-blues

  Много приятно и релаксиращо! Благодаря!
 15. Приятели, Нашата група Violentory пусна в мрежата новото ни парче - "Never Fall" Може да го чуете тук: http://www.facebook.com/ViolentorY http://www.reverbnation.com/ViolentorY http://www.myspace.com/ViolentorY ВАШАТА ПОДКРЕПА Е МНОГО ВАЖНА ЗА НАС! Дайте своя коментар! Ако ни харесвате, дайте ни "like" и/или ни добавете като приятели, и споделете парчето с други метъл фенове! С най - добри пожелания! Димитър
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.