Jump to content
Българският форум за музиканти

muzikataevsichko

newbies
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by muzikataevsichko

 1. Здравейте! Искам да си задам въпросите в тази тема и се надявам някой да ми отговори наистина компетентно практически. Искам да си направя домашно звукозаписно студио, искам да записвам вокал и синтезатор. Виждам, че сте писали за Скарлета: http://www.thomann.de/gb/focusrite_scarlett_2i4.htm мен ме вълнува по-конкретно този модел Focusrite Scarlett 2i4. Би ли правил проблем с шум, със софт и т.н. Видях, че е писаното по темата но в някой от темите не е довършено започнатото проучване по темата в реален запис. Ако предложите нещо около тази сума, но по-добро и ново примерно ще съм благодарен. Това с което разполагам в момента е: лаптоп Asus М51Vseries, синтезатор Yamaha moX6 и микрофон Shure sm58. Микрофона ще го сменя с Rode NT2-A. Ще записвам женски вокал, мисля че избрания микрофон е подходящ слушах в томан записите и не само там...на живо не съм имал възможност да го тествам за момента. Гледах и четох по тази тема доста, но все пак опита и ревютата нямат много общо. Ако някой може да ми помогне в начинанието ще съм благодарен. Решил съм си нещата с обезшумяването на стаята...а мисля да ползвам слушалки за записа имам идея какви да са. Основното, което ме интересува е каква звукова карта да си взема при тези ми изисквания? Гледах и тази звукова карта Native Instruments Komplete Audio 6: http://www.thomann.de/gb/native_instruments_komplete_audio_6.htm но не знам дали крайния резултат няма да е почти същия като при Скарлета? Опит нямам с конкретните карти, затова търся мение от хора които са ги ползвали. Разглеждах и руски сайтове по въпроса...И съм в дилема. Чудя се и дали тази втората карта ще работи безпроблемно с моята операционна система Windows 7? Повечето от вас препоръчват Скарлета, като някой твърдят че дори по-скъпи карти не дават по-добър резултат при звукозаписа. Всичко до тук е това, което съм чел. Но сега се надявам наистина на някой пробвал нещата реално да ми пише в темата, лс не мога да пиша а може би и да получавам тъй като имам малко на брой публикации във форума...предполагам. Благодаря предватиелно за отговорите. (Интересува ме дали записа през USB е добро решение?) Като цяло търся качествен звук, до колкото е възможен в домашни условия. Ами това е, надявам е да съм бил изчерпателен и ясен. Чакам с нетърпение съветите Ви.
 2. П.П. VSTi Латенсията се получава когато на входа се поставят компресор, лимитер и ривърб(хардуерно) или когато се поставят софтуерно? Ако е от софтуера до колкото разбирам латенцията, ще представлява времето което е нужно вокала да влезе през микрофона да се обработи от софтуера и да се върне обратно в слушалките или мониторите?
 3. Благодаря и на двамата за помощта и съветите, от помощ са ми. VSTi благодаря за пожеланията, дано наистина да имаме успех в начинанието. Успешен ден на всички.
 4. muzikataevsichko

  Отново питане за микрофони

  И аз съм за този микрофон, макар че не знам на живо как стоят нещата.
 5. Здравейте!А могат ли да кандидатстват магистри по програмите и кога за 2014 или 2015г.? Имам интерес като не музикално завършил. Благодаря
 6. muzikataevsichko

  Слушалки за около 100лв?

  Благодаря за препоръката, ще се възползвам -цената е прилична.
 7. Здравейте, а може ли да кажете как стоят нещата в реалност ако сте записвали Скарлета заедно с Родето? Благодаря за информацията, живо ме интересува.
 8. muzikataevsichko

  Коя звукова карта да си взема?

  Здравейте, реших за момента да не отварям нова тема тъй като има много подобни теми на питането ми. Затова ще си задам въпросите в тази тема и се надявам някой да ми отговори наистина компетентно. Искам да си направя звукозаписно студио, искам да записвам вокал и синтезатор. Виждам, че сте писали за Скарлета: http://www.thomann.de/gb/focusrite_scarlett_2i4.htm мен ме вълнува по-конкретно този модел. Би ли правил проблем с шум, със софт и т.н. Ако предложите нещо около тази сума, но по-добро и ново примерно ще съм благодарен. Това с което разполагам в момента е: лаптоп Asus М51Vseries, синтезатор Yamaha moX6 и микрофон Shure sm58. Микрофона ще го сменя с Rode NT2-A. Ще записвам женски вокал, мисля че избрания микрофон е подходящ слушах в томан записите... Гледах и четох по тази тема доста, но все пак опита и ревютата нямат много общо. АКо някой може да ми помогне в начинанието ще съм благодарен. Решил съм си нещата с обезшумяването на стаята...мисля да ползвам слушалки за записа имам идея какви да са. Основното, което ме интересува е каква звукова карта да си взема при тези ми изисквания? Благодаря предватиелно за отговорите. (Интересува ме дали записа през USB е добро решение?) Ами това е, надявамс е да съм бил изчерпателен и ясен. Чакам с нетърпение съветите Ви.
 9. muzikataevsichko

  Слушалки за около 100лв?

  Здравейте, и мен ме вълнуват слушалки в този диапазон за звукозапис ще се ползват основно. Може ли препоръка? Дадоха ми варианти за 200 лв слушалки, но ми се иска ако е възможно да са малко по-евтини. Благодаря.
 10. http://forum.muzikant.org/topic/132906-домашна-звукозаписна-техника-идеи/page-3 Здравей, може ли да дадеш съвет какво по-добро от скарлета може да се вземе? Ще ползвам мик. Rode NT2-a.
 11. muzikataevsichko

  Какво е това?

  Това нещо, преди 9 години го ползвахме с нашата група за концерти на живо в една зала.... Добро е, но надали ще му вземете висока цена. Спроед мен не си струва да се продава. Може би след време ще струва много повече.
 12. Здравейте, случайно попаднах на темата но се интересувам има ли още такива курсове(дистанционната форма) и на какви цени? Благодаря.
 13. aarab Благодаря ти за мнението за микрофона, и ние харесахме NT 1000 но е по-скъпичък. Ще погледнем и другия, който предлагаш. В thomann.de слушахме записите които са направили на този модел и наистина звучи супер, но цената за сега е недостижима. Варианта е да продължим записите с шура въпреки, че на певицата не и харесва звученето...но. MXL V69M Mogami edition-предложи смяна с лампа, но каква? А за Neumann TLM 102 няма да коментирам иначе, добри предложения даваш спор няма. Благодаря и за предложението за синтезатор. ПП. Писах в множествено число защото сме двама на тоя етап. Надявам се с домашното студио да помогнем и на други млади, но това още е далеч за жалост. Успех на всички.
 14. muzikataevsichko

  Въпрос относно Roland GW-8

  Лично аз попаднах на коменар от форума, че GW-8 не е добър избор. Но не мога да намеря точно поста в момента. И мен ме вълнува темата, но за жалост само с това мога да помогна. Ето, тук също пише за този модел http://forum.muzikant.org/topic/87118-технически-проблеми-с-електронни-клавишни-и/ а може инфото за някой друг да е от полза. Успех
 15. muzikataevsichko

  Моля за малко помощ

  А аз благодаря за нотите.
 16. muzikataevsichko

  Yamaha Mo6 Mo8

  Лично на мен ми е от полза, благодаря за което дано и на други да помогне темата. Успех
 17. Благодаря за пояснението, не знаех че ще стане такъв проблем от едно питане нямаше да питам!!! И определено помагам, но за жалост не този форум. Благодря и повече няма да задавам въпроси, които да дрязнят. Успех на всички
 18. Цял ден правя това, но освен до объркване до друго не води!Затова и разчитах на хората от форума, все пак точно за това са форумите нали?! Роланда , който харесах не става. Ямахата и се скапват дисплеите. Корга освен чалга друго не можах да чуя на него. Затова и разчитах някой да ми помогне при избора или да ми предложи нещо по-читаво на цена около 1000-1400 лв макс.
 19. http://forum.muzikant.org/topic/25816-yamaha-mm6/page-3 Моля те прочети, ако можеш. Благодаря
 20. Като гледам мнението ми може би няма да бъде публикувано, но въпреки това търся помощ от форума. Това е питането ми, ако е възможно някой да ми даде мнението си ще съм благодарен- Помощ при избора на звукозаписна техника? Имам нужда от помощ за подбора на определени неща за домашното ми студио за звукозапис. За момента съм правил записи и звучат горе долу прилично с микрофон Shur sm58 и синтезатор, на лаптопа който имам и с пулта който съм описал по-долу в темата. Ще записвам на лаптоп на този етап поне така го планирам. Имам пулт Behringer xenyx x1204 usb, към който мисля да включа синтезатор и кондензаторен микрофон. Търся мнения за избора на кондензаторен микрофон и синтезатор. За момента съм се спрял на 3 модела, 2 на Ямаха и един на Роланд. Интересува ме звука да няма много шум при запис, даже ако може да няма изобщо но може би това са само мечти. И другото е да има максимално реалистично звучене. Не съм виртуоз, затова търся нещо с което ще мога да се справя. Искам да е с 5 октави имам си съображения искам евентуално да мога да го ползвам и за в бъдеще. Ами това, е което се сещам сега може би ще възникнат още въпроси в процеса на търсене на подходящия инструмент за мен. Това са трите синтезатора, по-скоро това на Роланд се води работна станция: Roland GW-8 Version 2 http://www.musicworld.bg/bg/c_718/i_28563/Roland_GW_8_Version_2.html YAMAHA MX61 http://www.musicworld.bg/bg/c_717/i_43074/YAMAHA_KEYBOARDS_MX61_New_Music_Synthesizer.html YAMAHA MM6 http://www.musicworld.bg/bg/c_717/i_18539/YAMAHA_KEYBOARDS_MM6.html Първо си мислех за ето този: KORG PA-50 SD http://www.musicworld.bg/bg/c_718/i_27843/KORG_PA_50_SD.html но ми си струва, че го ползват предимно за чалга а на мен не ми трябва за такава музика. Търсих клипчета, но не чух нищо от това което ме интересува затова се дистанцирах от модела. Ще записвам рок, поп, естрада със синтезатора който ми трябва. Четох теми в които ми казват, че екрана на мм6-цата сдава багажа което ме тревожи тъй като не знам и каква е цената му ако се наложи ремонт което много не ми се иска. Моля да ми дадете съвет, кое от тези е най-доброто за в случая а и не само. Ако има нещо около този ценови диапазон, но е по-добро ще се радвам на препоръки. Благодаря предварително за помощта. Микрофона е на който съм се спрял е Rode NT1-A. За женски вокал, гласа на вокала е силен и топъл. Ще се радвам на мнения и по този въпрос. Интересува ме в този случай нужен ли ще ми е предусилвател или не? Благодаря ще чакам отговорите ви. Дано съм бил изчерпателен!
 21. muzikataevsichko

  Въпрос за микрофон

  Благодаря за информацията, от полза ми е.
 22. Най-добре в чужбина!
 23. Може ли книгата? Не мога да пиша лс затова пиша тук.
 24. Хубава тема, имам два въпроса- кога пак ще има курс и първо се изисква регистрация в сайта? Благодаря.
 25. muzikataevsichko

  Yamaha Mm6

  Здравей, RaverWild благодаря ти за отговора всъщност ми се искаше наистина повече хора да се включат по темата. Въпреки, че си мисля че трябва да го пипна и да го чуя как звучи за по-точна преценка. Значи ММ6 и другите произведени по същото време дават проблем с екрана, правилно ли съм разбрал? Интересува ме колко струват тези екрани, ако знаеш? А от къде си видял мм6 с цена от 300 и кусур долара? Тъй като имаш ММ6 искам да те питам правил ли си записи с нея? Как е нивото на шума при запис? Както и звуците реалистично ли звучат? Извинявам се, че темата става много дълга но няма как да пиша на лични тъй като за сега нямам такъв достъп. Макар, че това би ме улеснило в задаването на въпросите. Благодаря на всички които ми отговориха всяко мнение ми е от полза.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.