Jump to content
Българският форум за музиканти

iliev.p

Members
 • Content Count

  818
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by iliev.p

 1. iliev.p

  While my guitar gently weeps cover

  Супер яко,ти засенчи Джорж Х.
 2. iliev.p

  Ха сега?!

  Пич, натискаш мишката и отиваш в друг сайт, вместо да се правиш на блондинка. Мноооо обичам некой да дава мнение когато нещо не му харесва.Еми не влизай тукъ бе пич.Тва като на телевизиите, сменяш канала. Това е специализиран сайт ,не порно канал, затова не разбираш за какво общуват тук ,звучи ти като китайски език. Намери си сайта за твоите интереси.
 3. На мен ми се види дека не е нова,ползвана е,щото долната извивка май е проядена от потта,дано ми се е привидело .
 4. Бравус за ирланското,верно име гласец мандолината,със здраве да я ползваш.
 5. iliev.p

  Suhr Guitars

  Странно,говори за shur,а зад главата му VOX,но комент. Дано новаците гледат клипа да скиват къв "шкав"показа,с кви глави и педали,откъде иде онзи звук,който те се опитват да постигнат с питане,коя китара и кубе от триста лева да си изберат. Вместо да свирят докато се доближът поне малко до тези музиканти,и тогава да питат колко е хубава евтината техника.
 6. Стига с тия ефтени "маркетингови"трикове,ако си мислите, че цените се слагат случайно са глупости.Скъпа китара си купува все пак музикант нали, а не зарзаватчия,и преценката си е за негова сметка,ако не може да прецени.Не забравяйте и как си избират големите. А тия клипове,едва ли ги гледат за да се орентират коя китара е супер. Тая тема май само ние я дъвчеме тук във форума. Пиша от телефона,та не мога да ви посна две клипчета.В едното Ингви си купува страт от антикварен магазин за 6000 ,и като стига до колата си я хвърля кат тухла в нея,няма да коментирам. Другото е с Орианти и Ричи Самбора,където им паказват различни китари от различни години,и той въоще не скри,че не му допадна нито една,без коментар. Та такива аматьорски клипове,както каза Бейби Томас,са глупост.Включват ги разни кубенца.......
 7. Икономец,тоя бъз е дето не си почерпил за китарата,почерпи и ще изчезне. Сега сериозно,лютиер да я погледне,тук не е като при електрическите. Също можеш да я огледаш подробно и да провериш евентуално за тези неща дето са посочени в горния пост.
 8. Говориш за композиране, и Кибер правилно ти отговори,защо обаче? Защото всичко това звучи като музикален ЕКСПЕРИМЕНТ от звуци, на които липсват обща тема която да ги обединява, затова няма мелодия която да изразява настроение което да предизвиква ,камо ли да (рисува) картини,музиката трябва да внушава настроението на композитора което го е накарало да я напише,за да може слушателя да го усети! Тогава вече може да се каже че това е композиция или композиране. Пусни си (Годишните времена)на Вивалди и се опитай да познаеш кой сезон е пресъздал композитора и ще разбереш къде бъркаш. Не ти ли е направило впечатление че в надписите след филма има посочен композитор на филма,демек някой е писал музиката за този филм,защо,за да увеличи въздействието на картините от филма,да подчертае драматургията на действието във филма. Е на това му викат композиране, а не експеримент с звуци. Кибер ти подсказа и имената на тия композитори които и след толкова години усещаш какво са имали в предвид написвайки тези композиции,които и днес се усещат! Та твоите неща са музикален експеримент(търсене), все още не могат да се нарекат композиции,звучат разхвърляно. Продължавай да търсиш !
 9. Candid,затова като отвориш ,Раздел-"КИТАРА" има няколко заглавия на тази тема,но явно няма кой да чете,нали. -
 10. Candid,прав си,но ти как би отговорил-пич иди и купи тази китара. Или по правилно е-Внимавай огледай я от всякъде,пробвай я дали ти е удобна,вземи някой който разбира да ти помогне...... Това са най правилните съвети.Всичките тези подробности са описани в темата и трябва да се прочетат,и тогава въпросът им ще бъде по правилен. Също никой не пише от къде е(в кой град живее демек)и като му кажеш иди в еди кой си магазин, ама аз съм от Каспичан,е Candid схвана ли защо се сърдят съфорумците,и между другото дай ти отговор на тия въпроси които ти подчертах а,или ще питаш кои са.
 11. iliev.p

  Китарата или Усилвателят

  Хилбили,има и китариски,прав си трябва да се казва задкитарно устройство,само се опасявам дали ще загреят новаците. А теб специално съм те обявил за царя на блуса.Ама тва е друга бира.
 12. Аристотел,прочети цялата тема и задай по конкретен въпрос.А относно китарата,тази която ти е по джоба,с уточнението да ти е УДОБНа.
 13. Хосе,без да се обиждаш,но си груб,дори и да имах винтчета нямаше да ти предложа,защо,защото трябва винаги да уточняваш правилно какво ти е искането,та да не ти предлагат неща които имаш,пробвал и т.н.Кирил ти предложи,обясниха ти защо могат да ти свършат работа,и ако сега пак подскочиш като ощипана невеста заеби всички ние сме виновни пред теб.
 14. iliev.p

  Ставам ли за пеене?

  Иди на вокален педагог,не си губи времето да се мъчиш сам!
 15. iliev.p

  Сиромашки Les Paul

  Трашър,не се прави на Явор,а отивай в магазина и пробвай,стига тия избори по картинка,дори и гадже е опасно да харесаш по снимка. Никой няма да ти каже коя китара е за теб,виждаш всеки споделя опита си с тези китари които притежава.
 16. В интерес на видяното в интернет,клипове как се правят китари от двете най одумвани марки(F,G)забелязах серийното производство как се прави,може да има пропуски.Но при ,къстъм,не трябва да има пропуски поне при окачествяването. Гледах и ръчно изработване на китари,едва ли ще монтират ключа накриво,все пари ще се дават и за изработка. Но аз не вярвам сто процента на интернет,лично мнение. Все
 17. iliev.p

  Китарата или Усилвателят

  Новаци,бъдете сигурни, за звученето на всяка китара,90процента зависи от китариста.
 18. iliev.p

  Китарата или Усилвателят

  Тази тема ще се обсъжда винаги от новаците които се чудят защо 300 не е равно на 6000,ква е разликата м/у китарите,добрият китарист може да извлече онези 5700 от китарата,а новака дори и 300 не може. Мда,в качествения усилвател и евтините китари звучат прилично.Практически съм пробвал тези разлики,не от клипове на Ютуб. Та извода е,скъпите си заслужават парите,с една уговорка ако правилно е поставена цената! Далеч съм от мисълта,че новак ще брои такава огромна сума, без да знае дали мерака за дрънчене на китара няма да се изпари яко дим.
 19. iliev.p

  Кафеджии има ли?

  Брей,КиберGene, па имаш вкус бе,щото и на мене ми допаднаха,тенкю.
 20. musicman-неговото предложение е по удачно,за да ви останат пари за истински микрофон.
 21. iliev.p

  Ставам ли за пеене?

  Мда,иди на вокален педагог,той да реши,защото си във възраст в която гласът все още мотира.И затова ти трябва педагог,да не повредиш нещо.
 22. Като китара в ценовия си диапазон(евтино).Та с едно изречение,не очаквай кой знае какво.
 23. И все пак трябва всеки ден да свириш поне три часа,както казват тук съфорумците,пръстите добиват навици(мемори)и така се напредва,бавно но славно,не при всички се получава "бързо".Всички големи са хвърлили много труд предварително за да ги допуснат на сцената.Иначе си дрънкаш за шум.
 24. jabs,имам набито око,и то се дължи точно на фотографията.Сравнявайки двете китари,тази на Jim и тази която ти си показал-при неговата също ключевете са "криви" но са семетрично помежду си "криви".А на тази само единия е крив,нещо ми миришеееее,дано аз да съм крив,но не препоръчвам на никой да вкара пари в тази китара,та дори и да са от лотарията спечелени. Още в началото когато Кольо_К,пишеше по често във форума,ми направи впечатление за дефектите които описваше по китарите си(а те не са от евтините)от тогава и аз сериозно обръщам внимание да видя дали е прав.Демек станало ми е хоби да се заглеждам в изпълнението точно на скъпите китари.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.