Jump to content
Българският форум за музиканти

Overdrive

Members
 • Content Count

  2,558
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Overdrive

 • Rank
  Неспасяем
 • Birthday 02/28/1912

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Пробвах на един много стар Compaq - Pentium 733 със някакво дърто вградено аудио - guitar rig 3 вървеше с asio4all без да се усеща забавяне, естествено цпу е близо до 100% винаги. Качвахме на един приятел с някакъв риълтек, компютъра е много по-мощен - давам му 4мс, а усещам поне 30-40 и на практика не може да се свири С истинско асио и грамадни колони биват софтуерите, но с компютърни колонки и асио4алл е менте работа...
 2. Overdrive

  Смяна на адаптери

  култово умозаключение
 3. Overdrive

  Кабинет 2x12" Diy

  А защо изполваш демпващи материали (в случая някакво кече виждам) - това го забелязах и в кабинета, който продаваш. Все пак идеята не е да звучи хай-фи, нали?
 4. Защо не го направиш с оптрони Ако не искаш да се оръсиш за оригинални може да си направиш
 5. Overdrive

  Мод на Marshall Mg15 Cd

  Ем моя е G8D-25 - из нета няма много инфо, даже май в сайта на целестион го няма... Хубавото е че из нета се намира за 10-15 паунда. 100% е по-тих, но пак не можеш да надуеш 5вата ламба да почне да клипва крайното - става такъв джангър, че имаш чувство че сградата ще падне edit: Sensitivity 92dB Magnet type Ceramic Magnet weight 0.9kg Frequency Range 95Hz-7000Hz Resonance freq. 95Hz
 6. Джими Пейдж е правил тея работи още когато Том Морело е бил на 10 години
 7. Последно му дадох гриф от страт китара за изтъняване на супер дебелия палисандов фборд и нарязване на канали за прагчета. Познай - направи мензурата не 25.5 ами 25.3" и на всичкото отгоре първите 2-3 прагчета са ФАЛШИВИ, ама много! Имам чувството че свиря на орфейка - каквото и да правя все е фалшива и не може да се сетъпне. За това вече само при Диката ще се ходи
 8. Overdrive

  Мод на Marshall Mg15 Cd

  Абе има и свесни 8" селещъни - малко са по-пискливи, но си имат звука на селешън. Имам такъв с 5вт ламба и съм доволен. Правил съм такива работи - изкъртвам целия амп и слагам 5-10вт ламбов, ако говоритела е добър се получава, но е много играчка - на практика се прави цял амп наново...
 9. със външно трафче AC 9V->120V или май е по-лесно да се модне ефекта на 220 направо...
 10. на него му тряват ороци по балгарски
 11. Overdrive

  Китарен каб

  Сигурен съм, че имах някога такъв чертеж Ето от тук може да видиш размери, но трябва да си ги преобразуваш в сантиметри: http://www.ggjaguar.com/60bman.htm (не гарантирам, че са верни)
 12. Overdrive

  Мнение за АМП

  Абе нека са и двете
 13. Overdrive

  съвет/коментар

  Не бяха ли и 2та дЕгЕтални - за ДИДЖИтек е ясно, а и май всичко на Лайн6 е моделиращо? Нещо като процесори само с дистер?
 14. Overdrive

  Въпрос...

  С 3 жилен "микрофонен" кабел става добър китарен - масата и сигнала се пускат по 2та кабела, а оплетката се закача само в края към усилватела (трябва да си отбележиш единия край по някакъв начин). Така се получава по-безшумен кабела.
 15. Overdrive

  съвет/коментар

  Не мисля, че знанията на човекът, на който каза това са натрупани от интернет или съветът му е базиран на лични предпочитания, така че по-спокойно Смятам че е напълно прав, а вградения дистер звучи като пчеличка заради хай-фи озвучителното тяло - ВСЯКО китарно такова НЕ възпроизвежда високите честоти и дразнещите хармоници които стават от дистера - нали знаеш, че от изкривяването се появяват стават хармоници, по-високата част от които трябва да се окълца (от говоритела)?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.