Jump to content
Българският форум за музиканти

Overdrive

Members
  • Мнения

    2558
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Overdrive

  • Рожден ден 02/28/1912

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male

Overdrive's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Пробвах на един много стар Compaq - Pentium 733 със някакво дърто вградено аудио - guitar rig 3 вървеше с asio4all без да се усеща забавяне, естествено цпу е близо до 100% винаги. Качвахме на един приятел с някакъв риълтек, компютъра е много по-мощен - давам му 4мс, а усещам поне 30-40 и на практика не може да се свири С истинско асио и грамадни колони биват софтуерите, но с компютърни колонки и асио4алл е менте работа...
  2. култово умозаключение
  3. А защо изполваш демпващи материали (в случая някакво кече виждам) - това го забелязах и в кабинета, който продаваш. Все пак идеята не е да звучи хай-фи, нали?
  4. Защо не го направиш с оптрони Ако не искаш да се оръсиш за оригинални може да си направиш
  5. Ем моя е G8D-25 - из нета няма много инфо, даже май в сайта на целестион го няма... Хубавото е че из нета се намира за 10-15 паунда. 100% е по-тих, но пак не можеш да надуеш 5вата ламба да почне да клипва крайното - става такъв джангър, че имаш чувство че сградата ще падне edit: Sensitivity 92dB Magnet type Ceramic Magnet weight 0.9kg Frequency Range 95Hz-7000Hz Resonance freq. 95Hz
  6. Джими Пейдж е правил тея работи още когато Том Морело е бил на 10 години
  7. Последно му дадох гриф от страт китара за изтъняване на супер дебелия палисандов фборд и нарязване на канали за прагчета. Познай - направи мензурата не 25.5 ами 25.3" и на всичкото отгоре първите 2-3 прагчета са ФАЛШИВИ, ама много! Имам чувството че свиря на орфейка - каквото и да правя все е фалшива и не може да се сетъпне. За това вече само при Диката ще се ходи
  8. Абе има и свесни 8" селещъни - малко са по-пискливи, но си имат звука на селешън. Имам такъв с 5вт ламба и съм доволен. Правил съм такива работи - изкъртвам целия амп и слагам 5-10вт ламбов, ако говоритела е добър се получава, но е много играчка - на практика се прави цял амп наново...
  9. със външно трафче AC 9V->120V или май е по-лесно да се модне ефекта на 220 направо...
  10. Сигурен съм, че имах някога такъв чертеж Ето от тук може да видиш размери, но трябва да си ги преобразуваш в сантиметри: http://www.ggjaguar.com/60bman.htm (не гарантирам, че са верни)
  11. Абе нека са и двете
  12. Не бяха ли и 2та дЕгЕтални - за ДИДЖИтек е ясно, а и май всичко на Лайн6 е моделиращо? Нещо като процесори само с дистер?
  13. Overdrive

    Въпрос...

    С 3 жилен "микрофонен" кабел става добър китарен - масата и сигнала се пускат по 2та кабела, а оплетката се закача само в края към усилватела (трябва да си отбележиш единия край по някакъв начин). Така се получава по-безшумен кабела.
  14. Не мисля, че знанията на човекът, на който каза това са натрупани от интернет или съветът му е базиран на лични предпочитания, така че по-спокойно Смятам че е напълно прав, а вградения дистер звучи като пчеличка заради хай-фи озвучителното тяло - ВСЯКО китарно такова НЕ възпроизвежда високите честоти и дразнещите хармоници които стават от дистера - нали знаеш, че от изкривяването се появяват стават хармоници, по-високата част от които трябва да се окълца (от говоритела)?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.